İwagumi Bitkili Akvaryumu Kumunu Seçemedim


cankckrtÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2018
İl: Edirne
Mesaj: 73
cankckrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2018 23:43
Merhaba ben iwagumi tarzı bir tank yapmak istiyorum fakat kumlara karar veremedim en altta lav kırığı yada aqua basis düşündüm onun üstünede jbl manado yada hagen kum gibi düşündüm ama karar veremedim yardım ederseniz sevirim. zemini kaplıycak bitkileri düşünüyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakiaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 516
burakiaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2018 09:49
Yapacağınız dizaynda önemli bu konuda. Lav kırığı + A.Basis + Manado ya da Hagen olarak yaparsanız sağlam bir zemine sahip olursunuz.

+1: [T]165030,rizasirman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2018 10:41
Hagen bazalt kumdur. Yani 3-4 mm çapında taneciklere sahip bir kum. Ağırdır, rengi siyahtır. Tankta güzel durur. Ancak piyasada sahteleri de var. Onlardan kaçmak lazım. Sahteleri suyunuzu bulandırır, kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir, suyunuza istemediğiniz salınımlar yapabilir. Şu an orjinali piyasada Aquadeco markası ile üretiliyor. Bu marka ile almak, açık satılan ürünlerden kaçmak iyi olur.

Monado da 2-3 mm taneciklere sahip bir kum. Ancak fırınlanmış kilden üretilmiş bir kum. İçinde hava kabarcıkları var. Bu yüzden hafif. Yükseltisi eğimi olan tasarımlarda kullanmak biraz zor oluyor. Kolay erozyona uğruyor. Ancak içindeki hava kanalları sayesinde kum üzerinde daha çok bakteri tutunuyor ve bitki kökleri bu kumu daha çok seviyor. Bakteri kolonizasyonu çok olduğundan bitki kökleri ve kum arasında iyon değişimi daha hızlı oluyor, yani bitkiler bu kum ile köklerinden daha rahat besleniyorlar. Renginin kırmızı olması doğal bir görüntü oluşturmuyor.

İki kumun da avantajları dezavantajları var. Seçim sizin. İlk defa zemin bitkilendiriyorsanız parvula ve hemianthus cuba yerine; monte carlo veya benim tercihim glossostigma elatoinides tavsiye ederim. Gelişim hızları daha çok, gereksinimleri daha düşük ancak güzel bitkilerdir.

Beğenenler: [T]49423,sinan m.d[/T]
+1: [T]49423,sinan m.d[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir