İyi ve Kötü Akvaryumcuları Afişe Etmek


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 19:25
[QUOTE=selmanfaris]Ben kötü olanlarla canla başla mücadele edecek cesarete sahibim. BENCE İŞİ KİTABINA UYDURUP YERİN DİBİNE SOKABİLİRİZ.[/QUOTE]
Bu provakasyon kokuyor :) Bizler cesur değiliz biraz daha akıllıca haereket ediyoruz desem? Çok yanış algılanır hoş durmaz.  Bu işe olan bağlılıgınıza saygım sonsuz ama sizin gibi düşünmek zorunda olmamalı insanlar. Sizin bizim gibi düşünmeyen insanlar haksız olmak durumunda değiller ve kendilerince bir yöntemleri vardır.
 
Ben şahsi düşüncemi daha önce belirtmiştim bence bu tür girişim gerekmemektedir ve anlamlı olmamaktadır çünkü Akvaryumcular amme hizmeti yapmamaktadırlar ve başlarında herhangi bir devlet kurumunda olan T.C. ... Akvaryumcusu ibaresi bulunmamaktadır . Buda demektir ki adam kafasına göre takılır ve doğru hamlede bulunmaz ise sizin bahsettiğiniz hukuktan kanundan önce piyasa kanunu işler ve artık iş yapamaz.
 
Siz tabiki koruyucu bir kimliğin olmasından yanasınız bunu istemek en tabi hakkınız oldugu gibi benim bunu gereksiz bulmamda tabi hakkımdır. Ne bu sizi iyi bir insan hobici yapar nede beni kötü bir hobici ve insan.
 
Ben alışveriş nasıl yapılması gerektiğini öğretecek bir forum başlığını açmanızı beklerdim. Nasıl olur  mesela Önerilerinizi sunun. Adam desinki şu şu ilde şu aleti buldum akvaryumcum şu fiyatı söyledi sizce uygun mudur? Siz yorum yaparsınız hayır daha ucuza alma imkanınız vardır ve sizin ilinizde olmasada kredi kartınız olmasada kapıda ödeme imkanınız bulunmaktadır. Veya evet uygun fiyat vermiş gönül rahatlığıyla alabilirsiniz vb olaylar sıralanabilir.
Ama silah dayanmamış bu alıcılar araştırmadan alıyorlarsa bunları korumak öylede vahim bir olay değil öylede insanlığın görevi olacak kadarda bir ehemmiyeti yok.
 
Bırakın insanlar canı yandıkça öğrensin madem okumaktan danışmaktan üşeniyor almadan önce. Bir nusubet bin nasihattan iyidir
 
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 22:59
Hırsızın biri bir evin açık penceresinden girmiş,evi soyarken yakalanmış,Mahkemede...
Hakim: sanık hırsızlık suçundan 5 yıl hapse mahkum edilmiştir diyip yargılanan hırsıza "son bir söyleyeceğin varmı" demiş.
Hırsız: Tamam hakim bey ben soygunculuk yapıyorum,hırsızım,bu evi soymaya kalkıştım doğru ama.....
camını açık bırakanın hiçmi suçu yokta bir tek cezayı ben alıyorum....demiş


Selman kardeşim senin 3 sayfadır tartıştığın konu bence bu hikaye ile denktir.Yoksa kimsenin  etik ve dürüst olmayan akvaryumcuları savunduğu ya da bu tarz kişilere karşı  sessiz kaldığı,tarafsızlık yaptığı yok.Senin anlattıklarının cesaretle zerre ilgisi yok bence.Olsaydı kimde nekadar cesaret olduğu da bir şekilde ortaya çıkardı zaten.Kişi bence bu tarz olaylarda kendi eksik yanlarını düşünüp onu tamamlamanın yollarını bulduktan sonra karşı tarafın eksikleri hakkında düşünmeli ve adımlar atmalı.
Saygılar...
PuPPeT6662010-09-04 23:01:49

[QUOTE=selmanfaris]
---------------
Mesela küçük kardeşime balık almaya gittiğim bir akvaryumcunun; bana FANUS verip, bunun içine de ERKEK BETTA ve JAPON balığı vererek beraber uyumlu yaşayabileceğini söylemesi, akabinde bettanın japonu vura vura gözlerimin önünde öldürmesi ne kadar enteresan değil mi?[/QUOTE]

Bu enteresan olay aslında benim anlatmak istediğimi özetliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2010 23:33

:) En iyiye ulaşmaktan başka bir amacım olmadığımı zaten sizlere aksettim arkadaşlar. Sıkıntı şudur ki bizim yapabileceğimiz bir çok şey varken, bu durumu sesi duyulacak bir çoğunluğa çevirip HOBİCİ arkadaşların yararına kullanmaktır. Yok eğer genel ekseriyet "herkes kendi bacağından asılır" şeklinde düşünmekse, ben bu görüşe sadece katılamam :)

Mesela fanusun zararından bahsetmeyen kalmamış ve konu nihayete kavuşturulmuştur. Akvaryumcular bilmiyorlar mı zararı olduğunu? biliyor. O zaman zararını bildiği halde satışına devam eden esnafları burada "x akvaryumda - petshopta bardakta veya fanusta xx-xx-xxxx tarihinde balık satıldığı belirtilmektedir."
bu cümlenin hukuki bir sakıncası yok mesela. Ama kim bunu başlatmaya veya başlatanları desteklemeye hazır?
 
Sorun burada değil mi arkadaşlar? Tamamen sessiz kalmakta değil mi?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir