İyi ve Kötü Akvaryumcuları Afişe Etmek


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 00:17
Şöyle ekleme yapayım. Bizler devlet olarak 18 yaşına gelmiş bir bireyin geleceğine yön verebileceğini düşünerek ona OY kullanmak hakkını vermişiz dahada ileri giderek bizleri namusumuzu onurumuzu topragımızı koruyabilir diyerek 20 yaşında eline SİLAH verip asker olabilirsin demişiz. Bu nedenle Onur beye katılıyorum bu yaşlardan sonra bilinçsizce hareket ediyorsa sonuçlarına katlanmasını da bilmeli diyebilirim. Yaşı küçük olanlar içinde bilinçli ebeveynlerinin olmasını dilemekten başka seçenek yo. Ben sanmıyorum ki ne benim ne sizin nede Onur beyin çocuğu bilinçsizce alışveriş yapsın. Sözün özü iş bizde bitiyor yine. Ben muhasebe firmasında çalışıyorum ve sürecin bu dönem veya önceki dönemler olsun hızlandıgını farkedemiyorum. Bu nedenlede bu süreçlerin hızlanacağını düşünmek kolay değil. Toplumun farklı kesimleri farklı şartlarla yaşamakta kimisi sözle peynir gemisi yürütebilirken kimisinin motoru yetmemektedir. :)
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 00:21
[QUOTE=selmanfaris]
 
Burada, bizlere zarar veren veya tam tersi yardımcı olmaya çalışan akvaryumcuları, yaptıklarını anlatarak açıklamanın gerçekten çok faydası olacağını düşünüyorum. Yönetimin bu noktada tereddütleri olabilir. Zira bazı kullanıcılar şirazeyi aşarak hakaret noktasına getirebilirler. Halbuki Türk Ceza Kanunundaki ilgili maddelerin çizdiği sınırlar dahilinde eleştirmek suç değildir.
 
En az yorum ile bu konuda birbirimizi bilgilendirebiliriz. Yeni arkadaşlarımı buraya ilk yazı yazdıklarından farkediyoruz ki; ya kazıklanmışlar, ya yanlış yönlendirilmişler, ya da dolandırılmış durumda oluyorlar.
 
[/QUOTE]
 
 
Selman Bey,
 
Forumda söylediğiniz amaca yönelik bir başlığımız mevcut zatenTebessüm
 
 
İlgili başlık için kurallarımızı da belirledik.:
 
 
 
Saygılar,
Erdal Hoca2010-09-02 00:21:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 00:26
Herkesin bir rızkı vardır ama helal ama haram bu durum bu dünyada farketmez. Para cebinde olduğu sürece alıcı her zaman dikkatli olmalı ve parayı cebinden çıkarmaya acele etmeli. Kötüsünü iyisinden ayırma işini her zaman sadece kendisi için yapmalı. Burda ifşa etmekle hiç bir sonuç olmaz ve hobiye başlayan başka bilgisiz adamlar her zaman o akvaryumcunun kapısına gider. Azıcık bilgisiz davrandınızda her kezz sizi kazıklar ama bildiğinizi bildiğinde ya kazıklamaktan vaz geçer yada sizin yanlış bildiğinizi söyler. Hobi satanların en ortak noktası kendisi için ayrılmış bir paranın cebinizde olduğudur. Bir lokantaya girdiğinizde kimse sizin nekadar aç olduğunuzu bilemez. Ama akvaryumcu sizin ilk sorunuzdan cebinizdeki paranın ne kadar olduğunu anlar hele birde 20yaşında küçükseniz. Bir hafta sonu eminönüne gidip bir köşede durup izleyin çok eyleneceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 01:22
Oto lastik ve rot balans dükkanında çıraklık yaptığım zamanlar geldi aklıma.
Yan dükkanda bir tamircimiz vardı ve  bozulan(öten) şanzuman arızasıyla gelen müsterilerinin şanzuman yağlarının içine kuru çay atıyordu ve şanzuman sesi kesiliyordu.Aracını geri almaya gelen müsteriye de şu bu parçaları değiştirdim borcun şukadar diyordu ve arada ekliyordu"şanzumanın randımanlı değil,başka bir arıza çıkarabilir.(yani attığı kuru çayın etkisi geçecekti)
Müşteri bir zaman sonra geri geliyor ve yine şanzumandan ses geldiğini söyluyordu.
Usta: ben sana dedim dur bi açıp bakalım diyip yine kuru çayla işi götürüyor müşteriden parça parası ve işçilik alıyordu.
Git gellerin sonunun gelmesi gerektiği zamanda da usta,müşterinin en son gelişinde hiç bir parçasını değiştirmediği şanzumandan aldığı parça paralarının üstüne son bir parça ve işçilik parası alıp,elinde bulunan çıkma parçalarla yeni bir şanzuman toplayıp sesi ebedi olarak kesiyordu.
İnsanların bilgisizliğinin kar amacı olarak kullanıldığını 12-13 yaşlarında gördüğüm için mevzu akvaryumcu olunca da şaşırmıyorum.
Napolyon: Yenile yenile yenmeyi öğreneceğiz demiş. Biz böyle öğreneceğiz.

Biz bu işin bir tarafındayken doğal olarakta akvaryumcular diğer tarafında olacak.Onlarda kuru çay mantığıyla yollarına devam edeceklerki çarkları dönsün.
Sende o çarkların arasına düşmemek için bir bilene danışmadan,sitedeki bilgili arkadaşlara danışmadan hareket etmeyeceksin.Kılı kırk yarıp aradığını bulacaksın.Böylece bilinçlenip,bilinçli hareket edeceksin.Sonucunda da böyle düzenbazlıklara kurban gitmeyeceksin.Aksi bir durum varsa yapan kadar yapılmasına ortam hazırlayanda da suç vardır bence.
Saygılar...

PuPPeT6662010-09-02 01:23:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 13:26
Dört ayrı millet toprağında yaşadım ve en büyük haksızlık, hak yeme, haram yeme olaylarını dininde ve kitabında emir olarak yazılı olmasına rağmen arap ülkelerinde ve Türkiye de gördüm inanılmaz.
Dubai de taksici yanlış yere götürdü ve doğru yer için bir okadar daha gezdirdi sonunda da yarım saat tam para alabilmek için tartıştı.
Amerika da yanlış yere götüren taksi yanlış yer olduğunu anlayınca taksimetreyi kapattı 7 dolar taksimetreden 5 dolar istedi ve doğru yere götürdü toplamda 30 dolar yazacak mesafeydi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 23:14
Su akar yolunu bulur diyoruz anlaşılan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2010 23:41
[QUOTE=selmanfaris]Su akar yolunu bulur diyoruz anlaşılan.[/QUOTE]
Bu isimli bir şarkı vardı sanırım ve hoşuma giderdi :)
İşin aslı insanlar tüketirlerdi .Devirler geldi geçti. Para bulundu mübadele bitti. İnsanlar halen tüketiyor ve bunun karşılığında para veriyorlar. Gasp,hırsızlık vb adli suçlar karşılıgında bu insanın parası alınmadığı sürece bu süreçte üçüncü kişi olmaya gerek yok. Savunmasızı korumak farklı. Savunmasız kişiler kendini savunmak için gerekli alet edavat (tabiri caiz ise ) sahip olamayan bunlara ulaşması her türlü şartlar gereği mümkün olmayan kişilerdir. Konumuza dahil olan savunmasız korumak istediğimiz kişiler !!! bu tür alet edavata ulaşması mümkün olup bedeninin gerekli yerini bikez olsun gerekli iş için kaldırıp bu alet edavatlardan biri olan bu foruma yada bu tür forumlara girip gerekli bilgilerle donanıp kendi savunmasını sağlamaktan üşenen kişiler oldugundan bir birlik olamadık gibi bir üzüntü içinde olmayın Selman bey. Burada kurunun içinde kuru yanıyor
Saygılarımla
 
Not: Arada bir Survival of the fittest kanunu işlesin :)
selimay2010-09-02 23:45:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2010 11:35
[QUOTE=selmanfaris]Keşke akvaryum.com yönetimi müsade etse de yerden yere vurabilsek bu iş bilmez akvarist düşmanı akvaryumcuları ama ne mümkün.[/QUOTE]
Bu alıntı aşağıda linkini paylaştığım konudan alıntıdır.
http://www.akvaryum.com/forum/akvaryumu_tasimak_k397471.asp?PN=2


[QUOTE=kgurkan]...
Akvaryumcuya ve yaptıklarına gelince, sonuçta o ticaretle uğraşıyor. Para kazanmaya çalışan birine bu kadar abartılı yüklenmemek gerekir. Sadece alışveriş yapmazsınız olur biter.
Birini yerden yere vurmak çok kolaydır. Ama her zaman haklı bir durum değildir. Yönetimin konuya yaklaşımı da sadece olası saygısızlıkları engellemek ve çıkabilecek sataşmaları ortadan kaldırmaktır. O yüzden işin bu yönü yönetimle değil kişilerin davranışları ve yorumları ile alakalıdır.
[/QUOTE]
Aynı konuda ben de bu şekilde bir cevap yazdım.

[QUOTE=selmanfaris]...
Hem bu konuda dernek de var. Ticaret odalarına, esnaf odalarına bildirge verilebilir. Gerekirse eğitim kursları açılabilir, bu konuda ayrıc bir esnaf odası açılması konusunda kamu oyu oluşturlabilir. Mesela berber dükkanı açmak için Berberler Odasından sertifika almak gerekmektedir. O sertifikayı almak içinde ustalık belgesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ustalık belgesi de belirli bir eğitimden sonra verilmektedir.
 
Bunun aynısı akvaryumcular için de uygulanabilir. Bunun için girişimlerde bulunmak ya da ne bileyim belirli zümrelerde baskı oluşturmak yeterli olacaktır.
...[/QUOTE]
Öncelikle akvaryumcu (petshop) açmak için gereken şartların öğrenilmesinde fayda var. Bunlar arasında düzenli bir veteriner bulunması gibi kritik detaylar zaten bulunuyor. Ayrıca bazı konular dernek bünyesinde değil bakanlık düzeyinde çalışmalarla yapılabilecek işlerdir. Hatta dernek başkanı Refet Ali Yalçın tarafından kimi mesajlarda bunu belirtilmiştir.
Dernek tarafından çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Ama, eczanelerde olduğu gibi, hiç veterinerle alakası ve bağlantısı olmayan ama diplomaya kira parası ödeyen bir çok yer var. Yıllardır bir tek veterinerin yakınından geçtiğini görmediğim akvaryumcular var. İş ticarete dönünce olaylar farklı boyuta geliyor. Denetleme döneminde (tabi denetlenirse) birisi mutlaka boy gösterir. Ama diğer zamanlarda kimse olmaz. Buna dernek de bir yere kadar yönlendirme yapabilir. Üstelik derneğin bir bağlayıcı bir yaptırımı yok. Sadece tavsiye niteliğinde bir şey olabilir. Onur Bey'in de dediği gibi, herhangi bir yorumda ispatlamadığınız takdirde olay iftiraya döner ve suçlu siz olursunuz.

Konusu ve yeri gelmişken derneğe üye olmayanları da (herkesi) üye olmaya davet ediyorum. Buyrun hem katkınız, paylaşımınız olsun, hem de bahsedilen uygulamaları birebir sizler gerçekleştirin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2010 22:45
Haksız bir yorum yazıldığına hiç rastlamadım arkadaşlar. Tebrik ediyorum hepinizi. Sadece şunu anlayamıyorum; Elde bir fırsar varken kimden yana oluyoruz şu an da?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2010 23:14
[QUOTE=selmanfaris]Haksız bir yorum yazıldığına hiç rastlamadım arkadaşlar. Tebrik ediyorum hepinizi. Sadece şunu anlayamıyorum; Elde bir fırsar varken kimden yana oluyoruz şu an da?[/QUOTE]

Kimden yana olmalıyız? Daha doğrusu şunu sorayım; illa bir şeylere taraf mı olmalıyız?

Bir de aklınızdaki taraflar nelerdir?  Biarz açabilirseniz memnun olurum.

(Yanlış anlaşılmasın, dediklerinizi net olarak anlayamadığımdan olası bir yanlış anlamanın önüne geçmek için soruyorum.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 01:08
[QUOTE=selmanfaris]Haksız bir yorum yazıldığına hiç rastlamadım arkadaşlar. Tebrik ediyorum hepinizi. Sadece şunu anlayamıyorum; Elde bir fırsar varken kimden yana oluyoruz şu an da?[/QUOTE]
Ben kendimden yanayım. Haklarımdan, zevklerimden, keyfimden ve hobiden yanayım. Doğrular, olması gerekenler, özgürlükler, mutluluk ve huzurdan yanayım.
Yanlış iş yapan akvaryumcudan yana değilim çünkü zaten yanlış yaptığını bilerek onun tarafında olamam. Ama diğer taraftan akvaryumcuyu suçlayan birisinin yanında da olamam. Bunun nedeni ise suçlamak yerine bilinçlendirmesi ve önlemler alması gerekirken veya ticaret ahlakı olmayan birisi ile hala ticaret yaparken o kişi de doğru tarafta olmaz. Doğru tarafta olmayan birisinin yanında olmam da düşünülemez.
Sounçta tarafsızım ama bir o kadar da taraflıyım. Umarım herkes o ince çizginin hangi tarafında olduğunu doğru olarak belirler ve gerekiyorsa tarafını değiştirir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 16:30
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=selmanfaris]Haksız bir yorum yazıldığına hiç rastlamadım arkadaşlar. Tebrik ediyorum hepinizi. Sadece şunu anlayamıyorum; Elde bir fırsar varken kimden yana oluyoruz şu an da?[/QUOTE]
Ben kendimden yanayım. Haklarımdan, zevklerimden, keyfimden ve hobiden yanayım. Doğrular, olması gerekenler, özgürlükler, mutluluk ve huzurdan yanayım.
Yanlış iş yapan akvaryumcudan yana değilim çünkü zaten yanlış yaptığını bilerek onun tarafında olamam. Ama diğer taraftan akvaryumcuyu suçlayan birisinin yanında da olamam. Bunun nedeni ise suçlamak yerine bilinçlendirmesi ve önlemler alması gerekirken veya ticaret ahlakı olmayan birisi ile hala ticaret yaparken o kişi de doğru tarafta olmaz. Doğru tarafta olmayan birisinin yanında olmam da düşünülemez.
Sounçta tarafsızım ama bir o kadar da taraflıyım. Umarım herkes o ince çizginin hangi tarafında olduğunu doğru olarak belirler ve gerekiyorsa tarafını değiştirir.
[/QUOTE]
 
:) Net olsak :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 17:01
[QUOTE=selmanfaris][QUOTE=kgurkan] [QUOTE=selmanfaris]Haksız bir yorum yazıldığına hiç rastlamadım arkadaşlar. Tebrik ediyorum hepinizi. Sadece şunu anlayamıyorum; Elde bir fırsar varken kimden yana oluyoruz şu an da?[/QUOTE]
Ben kendimden yanayım. Haklarımdan, zevklerimden, keyfimden ve hobiden yanayım. Doğrular, olması gerekenler, özgürlükler, mutluluk ve huzurdan yanayım.
Yanlış iş yapan akvaryumcudan yana değilim çünkü zaten yanlış yaptığını bilerek onun tarafında olamam. Ama diğer taraftan akvaryumcuyu suçlayan birisinin yanında da olamam. Bunun nedeni ise suçlamak yerine bilinçlendirmesi ve önlemler alması gerekirken veya ticaret ahlakı olmayan birisi ile hala ticaret yaparken o kişi de doğru tarafta olmaz. Doğru tarafta olmayan birisinin yanında olmam da düşünülemez.
Sounçta tarafsızım ama bir o kadar da taraflıyım. Umarım herkes o ince çizginin hangi tarafında olduğunu doğru olarak belirler ve gerekiyorsa tarafını değiştirir.
[/QUOTE]
 
:) Net olsak :) 
[/QUOTE]
Ben yeterince açık ve netim... Sizin veya başkalarının da net olmaması için bir neden yok. İstediğiniz kadar net olabilirsiniz. Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 18:30
Ben kötü olanlarla canla başla mücadele edecek cesarete sahibim. BENCE İŞİ KİTABINA UYDURUP YERİN DİBİNE SOKABİLİRİZ.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir