İzmit Merkez İkizliçeşme Mevkii Akvaryumcu Hk.


mr.meseliÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 114
mr.meseliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 01:30
Merhaba arkadaşlar.
İzmit merkezde ikizli çeşme denilen mevkiide (tavukçular caddesi diye de geçer) 8m2 kadar küçük bir dükkanda bir akvaryumcu var. Şahsın adı Recep. Bu zata zamanında üretimhanem varken balık satışı yapmışlığımda var. Bana "senin balıklar ölmüyor, müşterinin ayağı kesildi" dediğide olmuştur. Tuhaf bi tip.
Açtığım konunun detayına gelirsek, 220cm boyundaki tropheus tankımı boşaltarak tropikal bitkiliye geçiş yapmayı düşündüm. Balıkları elden çıkardıktan sonra co2 sistemi kurarak suyumu bitkilerimi oturttum. Bu elemanın dükkanına göz attığımda rasbora, pembe zebra ve aykuyruk türlerinden alayım dedim. Benden önce bekleyen bir bayan müşteriye sorduğu japonlar hakkında ters ters cevaplar veriyordu. Ben rasbaroları alayım dediğimde "illa şart mı alman" gibi tuhaf cevap verdi o arada kovasını vs hazırladı koymaya başladı balıkları. Derdi 1 adet 2cm kuma ektiği amazon bitkisiymiş :), Arkası pembe zebra ve Aykuyruklardan da istedim, oran belirttim.
Tutar 60 lira tuttu "50 olur mu?" dediğimde "Senin gibi müşterilere olmaz, çünkü beni uğraştırıyorsunuz, bana gelenler şu akvaryumdan balık ver diyor, oran veya tür seçmiyorlar o yüzden olmaz" gibi tuhaflığına devam etti mevzu. Neden bırakıp çıkmıyorum ısrarla anlamadım ama.. :) Lafı uzatmayayım yaşına saygımdan bişey demedim aldım balıkları çıktım dükkandan. Buraya bu konuyu açarak bu arkadaşı diğer hobici arkadaşlarıma bildirmeyi düşündüm hemen.
Tanka yerleştirmeden önce balıkları aşılamak için bir şeffaf kovaya aldım. Gözlemledim. Pembe zebralarda omurga bozukluğu olduğunu gördüm, Rasbarolarda beyaz benek vardı Aykuyruklar için belirttiğim orandan eser yok. Rasbaroları harici bir tankta tedavi etmeye çalışıyorum. Normalde gözlemlemeden almam ama bu vatandaşın boş anımdan ekmek yiyeceği varmış...
Sizin de bu tarz sıkıntılar yaşamamanız için yolunuz bu akvaryumcuya düşerse şayet, yolunuzu değiştirmenizi öneririm. Bu işi hakkıyla yapan bir iki dükkan var İzmitte onları tercih edin.
Güzel hobiler dilerim.[:iyi:]


Beğenenler: [T]138050,mghh[/T]
Teşekkür Edenler: [T]100597,twinsoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

centaurÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 37
centaurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2017 23:49
Diğer 2 dükkanı yaz da bilelim onlar ekmek yesin bari hocam...[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir