Japon Akvaryumum için Öneriler


mavitucÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 17
mavitucÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 18:22
Arkadaşlar selamlar, yeni japon akvaryumumun fotoğrafını ekliyorum, yorumlarınızı bildirirseniz çok sevinirim.
Akvaryumumda uygun olmadığını düşündüğünüz şeyleri söyleyebilirsiniz veya güzelleştirmek için öneriler.

Akvaryum 50cm boyutunda, 30lt.
2 adet japon balığım var günde bir defa sabahları granül yemle besliyorum.
Sobo marka iç filtre var(şelale aparatı da vardı fakat balıklarım hava hortumundan çıkan kabarcıklarla oynamayı seviyorlar ve şelale filtre takılıyken yukarılara çıkıp hava alma ihtiyacı hissediyorlardı sık sık ben de klasik hortuma geri döndüm)
2 adet anubias ve bir de ismini bilmediğim taban bitkisi var. Daha küçük bir bitkim daha vardı fakat yediler :)
2 haftada bir %20 dip çekimi yapıyorum, ve aralarda buharlaşan suyu ekliyorum. Ayda 1 de akvaryumdan alınmış suda filtreyi temizliyorum.
Direkt güneş ışığı almayan ama gün boyu aydınlık bir odada duruyorlar o nedenle gün içinde herhangi bir ışıklandırma yok. Akşamları da iki saat görsel amaçlı mavi akvaryum florasanını yakıyorum.

Bundan önce akvaryumcuların beni yanlış yönlendirmesi sonucu balıklarım 10lt'lik bir ayvaryumda duruyorlardı. Ayda bir komple yıkamam temizlemem gerektiği söylenmişti. 8-9 ay bu şekilde yaşadıktan sonra beyaz benek hastalığına kapılıp öldüler. Yeniden balık aldım ve bu sefer doğru yapmak isterim. Burdan edindiğim bilgiler ve bütçe yer durumuma uygun olarak bu akvaryumu kurdum. Daha fazla balık eklemeyi düşünmüyorum.

Yorumlarınızı beklerim.





mavituc2014-06-21 19:07:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmett12Çevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 20
ahmett12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 18:48
Akvaryum ebatınız ve balık seçimi uygun olmuş ayrıca filitreniz bu boyuttaki bir akvaryuma yetecek durumda,eğer ortamınızın sıcaklığı fazla düşük değilse ısıtıcı almanız şart değil.Bitki ile dekor etmeniz ayrı bir şıklık katmış.Size önerim; bu 2 Japon balığının yanına birde vatoz almanız görüntüyü daha da hoş yapacaktır. İyi hobiler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mavitucÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 17
mavitucÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 19:04
Çok teşekkür ederim daha önceki japonlarımın yanına bir adet cüce vatoz almıştım hayvanı hiç rahat bırakmayıp sürekli dürtükleyip stresten 3 günde öldürmüşlerdi, o nedenle vatoz konusunda biraz endişeliyim ama şimdi daha büyük bir akvaryumda olduklarından tekrar düşünebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir