ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavituc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mayıs 2014 18:13
Son Ziyaret:
18 Mart 2020 20:27
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuce Son
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Labeo - Beyaz Benek Mi Mantar Mı
Hastalık Belirtileri: Labeo’m bir iki hafta önce suda ters dönmeye başladı, ayırdım, 2 gün ayrı bir yerde besledim ve düzeldi. Ben de akvaryuma geri koydum. Sonra üzerinde beyaz lekeler oluşmaya başladı. Her geçen gün de artıyorlar. Diğer iki baligimda bir şey yok. Ama akvaryumdaki bitkinin yapraklarının uçları tüycük gibi siyah bir şeyle kaplandı. Su değerlerine baktığımda da nitrat seviyesinin inanilmaz arttığını gördüm. Su mercimeklerini koyduğumdan beri hic bu kadar artmamıştı. Baligimin nesi var? Bir cesit mantar mi yoksa su degerlerine verdiği bir tepki mi?

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 Melek Balığı ve 1 Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH: 6.4, Nitrat:100, Nitrit:1, Klor:1.5

Filitrasyon: İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Biyo Aquacure contrablue 3 damla ve Bio Nitrivec

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 2 haftada bir dip çekimi ve filtre temizliği yapıyorum, ayda 1 de %30 oranında su değişimi yapiyorum. Günde 1 defa sabah granül yem ile besliyorum. Akvaryumda 1 adet kalın yapraklı bir bitki ve su mercimekleri var. Bir de doğal lav taşları var. Hastalıktan önce son yaptığım şey mercimekleri biraz azaltmak olmuştu.

Fotoğraf:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/010320202204201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/010320202204301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/010320202204371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/010320202204471.jpg[/IMG][EDIT]mavituc,2020-03-01 22:06:43[/EDIT]
Otomatik Yemleme İle Tatil Yemi Birlikte Olur Mu?
Çok teşekkür ederim. Ben de daha önce de o şekilde yapıyordum zaten. Benimki en son koydugunuz Warmtone’du. Yem ayarlayıcı parçası kirilinca sorun oldu. Bu yazdığınız diğer markalara bakacağım.
Otomatik Yemleme İle Tatil Yemi Birlikte Olur Mu?
Çok teşekkür ederim. Şu anda 200 litrelik bir akvaryumu koyabilecegim yerim yok maalesef. Belki Melekleri geri vermek daha doğru olacaktır o zaman.

Makrakanta ve Labeolarım çok küçük zaten onları bir süre daha tutacağım.

Kaliteli bir yemleme aleti alacağım yine de sanırım. Biraz daha araştırınca tatil yemleri ile sorun yaşayan çok insan olmuş.
Otomatik Yemleme İle Tatil Yemi Birlikte Olur Mu?
Açıkcası japon dışındaki hicbir balık hakkında bilgim yoktu. 4 senedir japon besliyorum. Akvaryumcunun tavsiyesi ile aldım, eve gelince türleri araştırdım. Yaşam koşulları olarak çok farklı olmadıklarını gördüm. Sadece 11 balık çok olmaz mı diye sordum küçük olduklari ve bitkiler oldugu surece sorun olmayacağını söyledi. Büyüdüklerinde ya akvaryumu büyüteceğim ya tür azaltacağım diye konuştuk. Konum olarak da sürekli gözümün önünde bir yerde ve birbirleriyle didismiyorlar.
Japonumun patladığını parçalar halinde oldugu için degil karninda dev bir genişleme ve delik olduğundan söylüyorum. Bu delik de bir akvaryum dekoruna yapışmıştı. Gerçekten kötü bi ölüm idi. Onun dışında da sadece bir vatoz vardı zaten didikleyecek bir balık yoktu.
Otomatik Yemleme İle Tatil Yemi Birlikte Olur Mu?
Merhabalar,

Yaşadığım kötü bir tecrübe sonucu tatilde balıklarım hakkında ne yapacağımı bilemiyorum. Size danışmak istedim. Şöyle ki benim 30lt’de bir japon bir vatoz akvaryumum vardı. 4 senedir her tatilimde sorunsuz bir şekilde otomatik yemleyici kullanırdım. Son tatilde yemleyicinin yem miktarını ayarlayan parçası kopmuş ve bütün yemi ayni anda boşaltmış. Ne yazikki japonum hepsini yemiş ve hayatta görebileceğim en kötü şekilde ölmüş; patlayarak...

Vatozum mucizevi bir şekilde o suyun içinde 1 hafta yaşamayı başarmış, ben de 45lt’lik yeni bir akvaryum kurdum. Bu akvaryumda 2 melek, 2 makrakanta, 2 odessa barb, 2 tetrazon, 2 labeo ve 1 de vatozum var. Vatoz dışında hepsi kucuk maksimum 3.5 cm boyundalar. Bu sefer bayram icin akvaryumcunun tavsiyesiyle tatil yemi aldım. Bir tablet atmamı söyledi. Forumdan okuyup gitmeden balıkları iyice yemledim, dip cekimi yaptım ve tableti attım. Tatilin ortasında eve 1 günlüğüne gelecektim zaten. Geldiğimde suda hiçbir sıkıntı yoktu, balıklar da son derece enerjikti sadece dip balikları tableti dekor magaralardan birinin içine çekmişti, onu dışarı çıkarttım, gelmisken bir de ben yemlerinden attım ve tekrar çıktım evden. Bugün döndüğümde bir tetrazonumun ölmüş olduğunu gördüm. Diğerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Gene o tableti mağaranın içine çekmişlerdi ama tablet de çok da küçülmüş görünmüyordu, acaba aç kalıp mı öldü? Yoksa başka sebep olabilir mi, akvaryumu yeni kurdum çünkü. Nitrat zehirlenmesi olmasin diye ilk hafta tavsiye edildigi gibi iki gunde bir %10 ila 20 arası su değişimi yapıp sera bio nitrivec takviyesi yaptım.

Şimdi iyice korktum ne yapacağımı bilemiyorum. Eylül’de yine 6 günlüğüne gideceğim. Yeniden kaliteli bir otomatik yemleyici alıp; günde normalde verdiğimden daha az yemleme yapıp, bir de bu tatil yeminden atsam fazla mı olur acaba? Tatil yemini vatozla makrakanta ve labeolarim sömürüyor anladığım kadarıyla, otomatik yenleyici de melek, odessa ve tetrazonumu besler.

Varsa güvenilir otomatik yemleyici tavsiyenizi bekliyorum. Japonum ve vatozum 4 senedir benimleydi ve çok sağlıklıydı, küçükken alıp kocaman yapmıştım hatta onun için akvaryumu büyütecektim ölmeseydi. Balıklar için en iyisi neyse onu yapmak istiyorum. Akvaryumumun ve kullandığım tatil yeminin fotoğrafını da paylaşıyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/250820181418291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/250820181425121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/250820181428191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162472/250820181431121.jpg[/IMG]
Japon Balığımda Siyah Benekler ve Halsizlik
[QUOTE=ENGİN06]Öncelikle iyi akşamlar, bu konu hakkında sorulacak çok şey var ama olabilecekleri yazacağım gerisine sen karar ver , akvaryumcudan balıkları aynı zamandamı aldın, farklı zamanlarda aldı isen bakteri çakışması yaşamışsın dolayısı ile bir balık gider bağışıklık sistemi sağlam olan balık kalır, akvaryumun küçük ama idare eder, haftalık %20 lik su değişimi kesin yapmalısın yoksa bu tür bir akvaryumda bakteri döngüsünü oluşturman çok zor olduğu için dış filtresiz hastalık kaçınılmaz olur, yemleme konusu japon balıkları için sabah ve akşam birde öğlen olabilir , yemi abartmadan az miktarda 1-2 dakika içerisinde yiyebileceği yem miktarı kadar yemleme yapmalısın, balık başı iki tane pond yem düşün, bu tür bir akvaryumda kesinlikle fazla yem olmamalı kalan yem suyu bozar bozulan suda balığın dıştan renginde kararmalar meydana getirir, yani bir nevi asit etkisi olur.. kalan balık için ilaç kullanma, sadece suyu sık ve dinlenmiş su ile değiştir , iç filtren devamlı su içine hava versin, su sıcaklığın stabil olsun 22-24 derece arası, yemlemeyide fazla yapma kalan balığına hiçbirşey olmaz diye düşünüyorum, birde sakın balığı üç gün yemsiz bırakma, git sana o tavsiyeyi verene hasta olduğunda sende üç gün yemek yeme de bakalım ne olacak, birde unutmadan bir vitamin al bir iki damla damlat, iç filtreni haftada iki kez temizlemelisin yoksa filtrede biriken balık dışkısı yine suyu bozar ve yine balıklar hasta olur

[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumun için. Şu an tam hatırlayamamakla birlikte balıkların ikisini de aynı zamanda aldım diye hatırlıyorum. Bu akvaryumu da onlarla beraber kurdum. Fakat ölen balığımın üzerinde aldığımda ben gibi siyah bir nokta vardı, benim akvaryuma girdikten sonra iki-üç ay içinde küçülerek yok oldu. Bu belki onun bağışıklığı düşük bir balık olduğunun göstergesi olabilir. Vatozum ise 1 aylıktı sadece, akvaryumu tertemiz yaptı ve öldü resmen çok üzüldüm çünkü o hiçbir belirti göstermedi. Oldukça aktif ve sağlıklı görünüyordu. Yemlemeyi de günde bir defa sabah dediğiniz miktarda yapıyorum, 1 defanın yeterli olduğu söylenmişti bana. İç filtremi şelale filtre aparatıyla kullanmaya başladım, hava taşıyla da ayrıca hava veriyorum akvaryuma. Dip çekimini iki haftada bir, filtreyi de haftada 1 ya da 2 haftada bir yapıyordum suyun duruma göre. Su değişimlerinde de suya birkaç damla ichthyo çözelti damlatıyorum. Sanırım bir süre akvaryuma balık eklemeden bu japonun durumuna bakacağım. Eğer sağlıklı bir şekilde devam ederse belki yanına bir arkadaş alabilirim yine. . 
Japon Balığımda Siyah Benekler ve Halsizlik
[QUOTE=Dradar]Balığınızda parazit var akvaryumun içinde de var şuanda sizin görmediğiniz [/QUOTE]

Peki tamamen kurtulabilmek için ne yapmalıyım? Akvaryumu komple boşaltmak mı gerekli?
Japon Balığımda Siyah Benekler ve Halsizlik
Balığım öldü ve ölmeye devam ediyorlar. Dediğiniz tedaviyi yaptım benekler geçmedi ama yeme alışkanlıkları normale döndü. Yemeğe karşı ilgiliydi ben de ana tanka geri koydum. Dediğim gibi yemesinde hiçbir problem yoktu. 1 hafta sonra hareketsiz bitkilerin arasında durmaya başladı, yine ayırdım ama ertesi sabah uyandığımda ölmüştü. Öldüğünde şu şekildeydi:


Japon balığım tedavi için fanustayken ana tanka bir albino vatoz almıştım. Dün'e kadar hiçbir sağlık problemi yoktu. Yeme karşı bile aşırı bir ilgisi vardı. Yem attığımda diğer balıkla beraber hemen yüzeye bile koşuyordu. Bugün eve geldiğimde ölü buldum. İçi simsiyah bir sıvıyla dolmuş ve kaskatı olmuştu. Onun da öldüğündeki hali şu:


Neden öldüklerini anlayamıyorum akvaryumdaki diğer japonum inanılmaz sağlıklı. Hatta tankımın boyutlarında büyümesini beklemediğim kadar büyüdü. O hiçbirşeyden etkilenmezken neden diğerleri ölüp duruyor.

Artık 3 çeşit yem kullanıyorum.
Seranın karışık minik pul yemlerinden, Tetranın biraz daha sebze ağırlıklı granül yemlerinden ve Haftada 2 gün haşlanmış bezelye.

Ölümler ve hastalanmalar otomatik yemleyiciyi taktığım eve olamadığım birkaç gün içinde oluyor hep. Artık buna bir suç aramaya başladım. Makinanın ayarını benim yemlememe en yakın ayara getirdim. Sizce nedeni ne olabilir?
Japon Balığımda Siyah Benekler ve Halsizlik
Teşekkür ederim. Hava taşını hemen edineceğim. Mikofish'i akvaryumcu da söyledi sonra Icthyo var deyince yeterli dedi ama daha iyiyse onu da edineceğim hemen. Dediğiniz yemi de arayacağım. Çok uzun zamandır aynı yemi ve haftada 2 kez bezelye'yi kullanıyorum. Sanırım çeşitlilik katmam gerekiyor zaten.
Peki balığı 2-3 gün aç bırakma olayına ne diyorsunuz? Bu süre çok fazla değil mi? Böyle bir şeyi yapmam gerekli mi gerçekten?
Japon Balığımda Siyah Benekler ve Halsizlik
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Tüm vücudunda siyah benekler ve daha büyük siyah lekeler ile son dönemde biraz halsizlik

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 japon balığı daha var. 1 anubias bitkisi, bir adını bitmediğim taban bitkisi ile yine adını bilmediğim elodea canadensis benzeri bir bitki var.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Biyo Icthyo 5 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 haftada bir %30-40 arası dip çekimi ve filtre temizliği

Selamlar japon balıklarımdan birinde tüm vücuda yayılan siyah benekler çıktı özellik göz çevresi ve çene altında yoğunluktalar ve büyük lekeler halini aldılar. Önceleri başka hiçbir sorun olmadığı ve benekler çok az olduğundan önemsemedim, protein ağırlıklı beslenmeden olabileceğini okudum ve birkaç gündür bezelyeyle besliyordum. Fakat bugün yem vermeye gittiğimde balığı kumun üzerinde otururken buldum ve yemler yere düşene kadar da fark edemedi. Yemleri her zamanki iştahıyla yemeye başladı ama diğer balık onu sürekli rahatsız etmeye karnına vurmaya başlayınca bezelye tanelerinden birini alıp bitkinin içinde saklanarak yedi.
Bunun üzerine akvaryumcuma gittim ve bana renk değişimi olabileceğini ama eğer halsizlik varsa ve diğer balıklar rahatsız ediyorsa hastalanmış olabileceğini söyledi. Balıklar zayıf olan balığı rahatsız ederlermiş. Hasta olanı bir fanusa almamı ve 5 damla Icthyo çözelti damlatmamı söyledi, balığı 2-3 gün aç bırakıp suyun bir kısmını değiştirip 2 damla daha çözelti damlatmalıymışım. Sonra balığı yemlemeye ve 2-3 günde bir damlayı damlatarak su değişimi yapmaya devam edebilirmişim. Balığı fanusa aldım ve ilacı damlattım ama devamı için sizden yardım istiyorum. Sizce bu doğru bir tedavi midir? 3 gün balığı aç bırakmak biraz ekstrem olmaz mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Diğer balığımda hiçbir rahatsızlık yok hatta o ilk geldiğinden bu yana epeyce büyüdü. Onun ve akvaryumun da fotosunu ekliyorum.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.