Japon ameliyatı


beyazpenceÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Çankiri
Mesaj: 83
beyazpenceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 01:14
Arkadaşlar bugün size başımdan geçen olayı anlatacağım.
Dış filtre için seramik almaya akvaryumcuma gittim,diğer müşterilerin işini halledeyim sen biraz bekle dedi bende balıkalra bakarken dikkatimi tek başına akaryumda dura 10cm boylarındaki japn balığı dikkatimi çekti bu niye diğerleriyle aynı akaryumda değil diye sorum.Onu benim çoçuklar ben yokken koymuş müşterinin biri getirmiş diğer akvaryumlara koymaya fırsatım olmuyo ya da unutuyom dedi. Bende kıyamadım diğerlerinin yanında koymak için tutmaya çalışırken birşey dikkatimi çekti balık ağzını sonuna kadar açmış ama hiç kapatmıyordu balığı tuttum ağzına baktım ağzında balık vardı 1 kaç cm lik bir balık yutmuş ama tam yutamamış nasıl becerdiyse oda onun marifeti.Akvaryumcuya balığın ağzında birşey olduğunu ve ağzını kapatamadığını söyledim hemen cımbız le başladık operasyona biraz zor oldu ama ağzındaki balığı çıkardık. Ama balık biraz eziyet çekti çünkü ne kadar uraşsakta ağzındaki balığı çıkarırken balığın kılcıkları japonun ağzına battı sanki kendi ağzıma battı gibi hissettim ama sonunda çıkardık. Ve balık normal hayatına mutlu mesut birşekilde devam etti. Bir balık daha kurtarmış olduk.Olaydan sonra akvaryumcum bu ameliyatta sayende başarıyla sona erdi  diyeyek gülümsedi:))Her zaman böyle olaylar oluyormu dedim yok genellikler büyük cikletler vatozlara sardırıyor ama yutamıyor ağzında kalıyor dedi:)
beyazpence2009-03-17 01:16:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 08:59

10 yıl kadar önce eski akvaryumumda büyük bir japonum vardı.O da çöpçümü yutmuştu.Kafası içerde kuyruğu dışardaydı.Yakaladım çıkarmaya çalıştım ama çıkmadı.Tam 2 hafta çöpçünün kuyruğu dışarda yem yemeden dolaştı.Ara sıra çıkarmaya çalışıyor ama başaramıyordum.En son denememde çöpçünün kuyruğu elimde kaldı.1 hafta sonrada kafa iskeletini akvaryumun dipinde buldum.Japon normale dönmüştü.Korkunç bir olaydı aslında.Yani büyük japonlar ara sıra böyle şeyler yapabiliyorlar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 09:04
Bende bir kaç defa japonun ağzından çöpçü çıkarmıştım,sadece bir defa çöpçüyü kurtarabilmiştim.Diğerlerinde zaman çok geçmişti ve ağızdaki balık boğulmuştuAglama.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eseryelkenciÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 328
eseryelkenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 12:22
Bende bir keresinde japonumun dipte dururken görmüş, dikkatlice baktığımda ağzında taş olduğunu görmüştüm. Hani ağızlarına alıp alıp, atıyorlar ya... Benim balık taşı çıkartamamış ağzından :) Hemen temiz bir cımbızla ( Sırf balıklarımda kullanma ihtimali için aldım) balığı su yüzeyinin 1-2 cm. altında 20-25 sn.lik bir operasyonla taşı çıkarttım. Ve balığımı böylece kurtarmış olmuştum. Yaklaşık olarak 10-11 ay önce filandı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir