japon balığı akvaryumu


erhanocaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2012
İl: Bartin
Mesaj: 70
erhanocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 02:22
400 ltlik akvaryumum var
1. Kaç japon balığı koyabilirim
2. Yanında hangi türlerden balık koyabilirim
3. Zemine denizden alınmış değişik renklerde elenmiş ince taşlar koymayı düşünüyorum zararı olurmu
4. Balığın zarar vermeyeceği hangi tür bitkilerden koymalıyım, toprağamı yoksa taşamı tutturmalıyım
5. Yem olarak elimde 
Sera Flora Balık(Bitkisel) Pul Yemi 
Tetra Tetramin Flakes Balık Pul Yemi 
Sera Vipagran Granul Balık Yemi 
Sera Granured(Granumeat) Balık Granul Yemi
birde yavrular için Sera Artemia Mix var.
Uygunmudur.

Biraz fazla soru oldu galiba
Yeni Japoncular için faydalı olur kanaatindeyim
Şimdiden teşekkürler

erhanoca2012-02-17 02:25:50

Beğenenler: [T]163925,Adil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RemzÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 82
RemzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 02:37
Ağabey buradan sorduğun sorulara cevap verecek hocalarımızın cevaplarını bende takip edeceğim , yeni bir japon balığı hobicisiyim.

Benim araştırıp öğrendiklerime göre elinizde ki tank için baya bir güzel koloni elde edilebilir , tek tür bakmayı tavsiye ediyor hocalarımız. Yem içinde bezelye , ıspanak gibi bitkisel ağırlıklı beslenme gayet iyi olacağı yönünde hem fikirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MelodramaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 374
MelodramaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 03:01
1. Balıkların boyuna göre ayarlayabilirsiniz. Büyük boyutlardan (10cm+) 3-4 tane, küçük boyutlardan (5cm-) 10 ve üzeri balık bakabilirsiniz, tabi ki bu sayı balıklar büyüyünce azaltılcak...
2. Japonların tek beslenmesi tavsiye edilir ve en uygunu budur. Ama illa bakıcam diyorsanız balıkların boyutlarıyla orantılı çöpçü, vatoz vb. canlılarla bakabilirsiniz.
3. Kum olarak hagen siyah kum öneriyorum ben balıkları daha canlı gösteriyor akvaryumda, tabi ki başka açık renkli seçimlerde var. Kumun ince taneli olmasında fayda var, japon balıkları kumla oynamayı çok severler.
4. Bitkiler sert yapılı olmalıdır. (saz vs.) Çünkü japonlar bitkileri tırtıklamayı severler ve zayıf yapılı bitki koyarsanız ertesi gün bitkileri akvaryumda göremeyebilirsiniz.
5. Yemler gayet uygun, her japon balığının sevdiği ve sağlıklı yetişebilmeleri için gerekli olan yemler.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 13:31
Ben yavrudan alıp balıkları büyütmek taraftarıyım, hep öyle yapmışımdır. 10 tane balık size yetecektir, sonra begendiğiniz başka türler olursa sayıyı biraz daha arttırabilirsiniz. Yani en baştan akvaryumu tamamen tam kapasite balıkla doldurmayın diyorum, japonların bir çok kendi içinde türleri var, sağlıklı balıkları seçip alırsınız, mühim olan seçtiğiniz balıkların sağlıklı olması önce, sağlıksız balıkla akvaryumunuza hastalık taşıyabilirsiniz, Saglıklı japon, sırt yüzgecini yüzerken dik tutar, hareketlidir canlıdır, bir köşede hareketsiz durmaz. Kumu eşeler falan filan, sonrasında yüzgeçlerinde yırtıklar yaralar, beyaz tuz tanesi büyüklüğünde benekler olmaz, bu benekler beyazbenek denen balık bitidir, gövdesindede bu rahatsızlıklardan olmayacak yara, beyaz benek, gövdesinde kafasında pamuksu mantarlar olmayacak. Aldığınız balıkları önce aslında yedekte varsa bir 30 litre 50 litre akvaryum orada bir bir hafta hava motoruyla sularını havalandırarak besleyip karantinaya alıp, ilk 4 gün bir doz metilen mavisi (suyu maviye boyayan ilaç) ile üzerindeki parazitlerin ölmesini sağlayayıp, sonra ana tanka eklemekte önlem açısından büyük fayda var. Balık çok sağlıklıysa direk ana tanka eklendiğinde de bir sorun olmayabilir. Denizden aldığınız ince elenmiş taşları iyice bir kaynar suda kaynatıp bakterilerden arındırıp sonra kurutup açık havada, bu taşlar bir salınım yapmıyorsa kullanabilirsizin, bir sakıncası olacağını düşünmüyorum. Onun haricinde akvrayumculardada kumlar oluyor japonların ağızlarına alıp tükürecekleri boyda kumları tercih etmeniz iyidir, kumla oynamayı severler, içindeki besinlerlede bu arada faydalanırlar. Dere kumu kullanabilirsiniz. yani akvrayuma salınım yapmayacak hertür kumu kullanabilirsiniz doğal olduktan sonra bir sorun olmayacaktır. Sivri köşeli, keskin uçlu büyük kayalar aksesuarlar kullanmayın balıkların yüzgeçlerini yırtarlar. Yem olarak her tür yemi yerler japonlar ama daha çok bitkisel ağırlıklı olmasında fayda var yeşil renkli yemler, pul yemler, granül yemler, v.b daha çok bitkisel ağırlıklı olsun, japonlar için üretilmiş özel yemler satılmakta. Öğünlerine 2-3 ggünde bir kabız olmamaları için yahut kabızlığı geçirmek için haşlanmış bezelye, haşlanmış ıspanak yaprağı, haşlanmış kabak, haşlanmış brokoli gibi sebzeler verebilirsiniz. Yağru almak ise uzun bir süreç bunu araştırırsınız. Bitki olarak anubias bitkisi kullanacaksanız japonlara en uygun bitkidir. bunu bir küçük kaya parçasına bir iple, balık misinasıyla falan gövdesini kayaya bağlayın kuma ggömmeyin bitkiyi kuma gömmeyin bu köklerini kayaya saracaktır bitki ve sağlıklı şekilde yaşayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeJaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 492
DeJaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 13:46
Mesut Hocam herşeyi anlatmış saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erhanocaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2012
İl: Bartin
Mesaj: 70
erhanocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 14:53
Mesut hocam açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Eşim Japonların yanına değişik tür balıklarda atmamı istiyor. Örneğin melek.
En en uygun olabilecek tür sizce hangisidir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 17:06
İlla başka balık ekleyelim diyorsanız, Elma salyangozu (2 taneden fazla almayın mümkünse fındık kadar alın çünkü hızlhı büyürler ömürleri en fazla 2 senedir), sonra dişi (cüce vatoz) bıyıksız olur uysaldır, erkekler biraz yuvayı, yavruları sahiplenici olduğu için iç güdüsel olarak başka balıklara arada saldırabiliyor zararsız olsada stres yaratır, dayanıklı ve büyüyünce verimli yumurtlayan birde çöpçü türü söyleyeyim komando çöpçü balığı alacaksanız çok ufak almayın japon bunu yutmak isteyebilir ama yutamaz çünkü çöpçünün sırtında mızrağı dikeni vardır japonun çenesine saplayacaktır ikisininde hayatı tehlikeye  ggirebilir böyle bir durumda balığı elinize  alıp bir cımbızla çöpçünün dikeninden tutup çöpçüyü balığın ağzından dışarı çıkaracaksınız, çöpçülerin boyları işaret parmağınızın yarısı boyunda olursa yani ortalama gelişmiş bir boy, bir sorun olmaz. Melek balığını tavsiye etmem, besleyenler yokmu var, ama japon balığının kuyruğunu tırtıklayabilirler. Dip balığı alacaksanız mutlaka dip yemide kullanın ucuz bir yemdir poşeti 1 liradır. Toplu iğne başı büyüklüğünde siyaha yakın kahverengimsi olur. Çöpçü ve vatoz dip balığıdır, salyangozda camlarda dolansada genelde oda dipten beslenmektedir. Bu balıkları tanımak için google görsellerden bu isimlerle arayıp tanıyabilirsiniz.
mesutok2012-02-17 17:10:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir