Japon Balığım Şişti Yan, Ters Yüzüyor


GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4283
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2023 00:31
[QUOTE=BadGunner]Peki, 🤔

Aslında sizde benim dediğimi söylemişsiniz ama farkında değilsiniz.Pelet yemler dediğiniz gibi hava kabarcıkları içeriyor eğer siz onu suda bekletmeden balığa verirseniz balık hava kabarcığı ile birlikte o yemi yer.İnsanlardaki gibi bir dışkılama sistemi olmadığı içinde o hava kabarcıkları çok olması durumunda tıkanıklağa ve kabızlığa yol açar.Suda bekletme mevzusu ise benim ve çevremdeki bir kaç balık sahibi insanın kullandığı bir yöntem sadece bir öneride bulundum neden bu kadar sinirlendiğinizide anlamadım kendi kullandığım bir yöntemi ve bu yöntem sonucundada aldığım sonucu tavsiye ettim.Yani bir öneride bulundum.Kullanır kullanmaz tamamen kendi tercihi aynı şey sizin içinde geçerli balık sıkma mevzusuna gelecek olursakta oda bir öneriydi benimde aldığım bir kaç balıkçıdan öneri zaten çok dikkatli olunması gerektiğinide yazdım balığı mıncıkla falanda demedim sözlerimi çarpıtmayalım lütfen.(İmla kurallarına elimden geldiğince dikkat ettim umarım o yüce gönlünüzü mutlu etmişimdir)İyi hobiler dilerim.[/QUOTE]

Ne söylediğimin farkındayım. Hiç sinirlenmiş de değilim. Yaptığınız hatalı yorumların doğrusunu ilettim. Japon balıklarının yemlenirken hava yutması ve bunun sonucunda hastalanmaları bir şehir efsanesinden başka birşey değildir. Varsaydığınız, kulaktan dolma çevrenizden duyup uyguladığınız şeyler gerçeklerle örtüşmüyor. Bunun kanıtını da yemlerin orjinal kutularına bakarak ya da internette araştırarak görebilirsiniz. Sözlerinizi çarpıtmadım, önerinizin varabileceği sonuçları vurguladım.

Noktalama işaretlerini kullanmak ve yazım kurallarına uymak zorundasınız. Şu 1 paragraflık yazınızda bile 10 tane kırmızı çizgi görülüyor. Siz fark edemiyor musunuz? Bunu bana iyilik olsun diye yapmış olmuyorsunuz. Forum kuralları bunu gerektiriyor. Hayırlı hobiler.

[QUOTE=GhostKoi]
Pellet yem hakkında kesin bilgi gibi aktardığınız düşünceleriniz doğru değil. Bu yemlerin yüzebilmesi için içlerinde hapsolmuş minik hava kabarcıkları vardır. [B]Diğer bütün yemler gibi bu yemler de suyla temas edince biraz şişerler. Ayrıca ıslatmak anlamsızdır. Böyle bir şeye lüzum olsaydı japon yemlerinin orjinal ambalajında "balığa vermeden önce biraz ıslatınız" şeklinde bir uyarı yer alırdı. Ama böyle bir uyarı hiçbir kaliteli japon yeminde yok. [/B]Eh, balığa yiyeceğinin 10 katı yem verilirse o da hepsini yer ve şişkinlik olur. Bunun yemin ıslatılmasıyla bir ilgisi yok. O kadar fazla yem yerse ister ıslat ister ıslatma farketmez.
[/QUOTE]

Beğenenler: [T]235567,Ahmetkngr[/T]
+1: [T]235567,Ahmetkngr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir