Japon Balığın da erime


LSDxÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 27
LSDxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2014 21:10
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Erime

Akvaryum Kapasitesi (litre):  65 Lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  Birkaç tane daha japon balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler : Belki de bana öyle geliyordur , ama balığımın kırmızı kalemle işaretlediğim yerlerinde erimeler olduğunu hisseder gibi oldum , işimi şansa bırakmayı sevmem , son zamanlarda balığımdahareketsizlik ve pul dökülmesi , siyah kabartılar çıkmıştı , bir şekilde geçirmeyi başardım ama eski parlaklığında değil. Üstünede bide bu geldi . Bu arada gözünün hemen sağ tarafında da açık bir yarası var . 2 si içinde herhangi bir ilaç tavsiye edebilir mi siniz ?

LSDx2014-03-06 21:17:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 08:47
Yüzgeç erimesi hastalığı olabilir yüzgeçlerin uçları yahut ortaları önce süt rengini alır, uçlarından kanlı keşilde toplu iğne başı ibi kan tortularıyla yavaş yavaş yüzgeçler tırtık tırtık erimeye kısalmaya başlar, yahut hızla erir hatta tabaka tabaka kökten kesilip kopabilir bile. Genelde buna sebep kötü nitratı kirlilği artmış şu şartları temizlenmemiş filtreler, mantarlaşmış su yetersiz su değişikliği yetersiz havalandırma, yetersiz dengesiz besleme dış mukozanın incelmesi gibi birçok olumsuz faktör sebep oluyor bakteriyel oluyor genelde en tehlikelisi, ama bunu 3 günde iyileştiren bir ilaç var Mikofish (mantar ve yüzgeç erimesi hastalığında kullanılıyor) 10 Tl, diger bir ilaç Sera Baktopur sıvısı 50 ml (23 TL) bulduğunuz birini kullanabilirsiniz eğerki yüzgeç erimesiyse kuyruk kanlı şekilde günbe gün eriyorsa. Bunu tesbitte size kalmış fotografta net belli olmuyor. Onun haricinde buna sebep olan faktörleri ortadan kaldırmazsanız hep tekrarlanacaktır. Su değişiminden korkmayın haftada bir 1/3 oranında değiştirin filtrelerin malzemelerini akvrayumdan aldığınız suyla yıkayın temiz tutun. Balık vitamini sıvısı alın haftada birkaç kez yemlerine birkaç damla damlatın emsin yemler bu yemleri yedirin. Suyuna su değişiminden sonra uygun dozda vitamin sıvısı damlatabilisiniz örneğin Deepfix fistavit (5TL). her 50 litre akvaryum suyuna 13 damla yeterli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LSDxÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 27
LSDxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 12:47
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim . Harfi Harfine uymayı deneyeceğim . Dediğim gibi , işimi şansa bırakmayı sevmem kesinklikle . Çok teşekkürler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir