Japon Balıkları Doğurur Mu Yumurtalar Mı


caltikocÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2018
İl: Isparta
Mesaj: 198
caltikocÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2018 07:49
Arkadaşlar benim japon balıkların var.Bunlardan ikisi bir tanesinin kuyruğunu arkasında geziyor nedendir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2018 08:13
[QUOTE=KİNG32]Arkadaşlar benim japon balıkların var.Bunlardan ikisi bir tanesinin kuyruğunu arkasında geziyor nedendir[/QUOTE]

Canlı doğuranlar (Lepistes, molly, velifera, endler, platy, kılıçkuyruk ,half beak, 4 gözlü balık , limia gibi türler ve bunların alt türleri) Hariç balıklar sadece yumurtlayarak çoğalır. Bazı türler (afrika cichlidlerinin tamamı, bazı vahşi betta türleri ve arowana gibi balıklar) yumurtayı ağzında taşır, kuluçka eder, Bazıları (vatozlar, amerikan cichlidleri) yumurtayı bulabildikleri düz bir yüzeye veya mağaraya yumurtlar , bir süre korurlar. Ve çoğu tür ise bulabildikleri rastgele bir alana yine rastgele biçimde yumurta saçarlar, kimi türler bitkilerin arasına ( tetra ve sazansı türleri) kimi türler ise çakılların arasına (Shiner türleri) yumurta saçar, yavruları ile ilgilenmedikleri gibi, onları gördükleri an yerler.

Japonlar yumurtalarını o anda nerede ise oraya saçan bir türdür. Özel bir çabaya girmez, yavrularını ve yumurtalarını bulduğu anda yer.
Kovalamacalar hazır eşlerde üreme anlamına gelebilir. Ancak çoğu zaman yumurta döktükleri anı görmek imkansız olacağından anaçları zamanında ayırmak neredeyse imkansız oluyor.

Ve Kovalamaca aynı zamanda hiyeraşiyi düzenleme de olabilir. Japonlar son derece sosyal türlerdir. Kimin en güçlü ve baskın olduğunda karar vermek için kovalamacalar yapabilirler. Özellikle yeni gelen bir balık olduğunda bu durum sık sık görülür. Kalabalık tanklarda ufak yaralanmalar ile sonlanabilir.

Beğenenler: [T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir