Japon Yemleme Hk


Hkn63Çevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2018
İl: Sanliurfa
Mesaj: 149
Hkn63Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 12:26
[QUOTE=MOONLİGHT]Merhaba elinizdeki o yem ile pek biryere varamayacağınızı belirtmek isterim. Sanırım şu pet shoplarda satılan 5tl lik poşet yemler . Japonların güzel büyüsün, renkleri parlak olsun, sağlıklı olsun vb. Hayallerimiz varsa size biraz daha araştırma yapmanızı oneririm .

Japonda bitkisel ağırlıklı yemler tercih etmelisiniz. Bu yemler tetra, jbl, hikari vb. Gibi bilimdik markalar olmalı . Ayrıca kuru yem haricinde ara ara bezelye, ıspanak, brokoli vb. Haşlayıp vermenizi tavsiye ederim. Araştırarak nasıl ve ne kadar verilecağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca ben tercihinizi her zaman batan yemden yana kullanmanızı öneririm. Yüzen yemler zamanla hava kesesi problemi yapıyor.

Bazı japonlar yemi yemeden diğerleri bitiriyor demişsiniz. 5 adet 10cB10cmjapona gunde 1 kere 1 tutam yem gerçekten az daha onceki konulardan ne kadar yemlemeniz gerektiğini oğrenebilirsiniz . Ayrıca o yeme geç kalan japonlar size daha alışmamıştır , çekiniyordur ya da akvaryuma daha alışmamıştır o yüzden bunlar olabilir siz yeterince yememeyi yapın daha sonra uzaklaşın ordan . Zaten bir kaç hafta sonra size ve yeni ortama alışacaktır.

Bunun dışında sık su değişimi de çok önemli. Dinlendirilmiş ya da RO su ile dip çekimi yaparak haftada 2 ya da 3 kez su değişimi balıklara iyi gelecektir.

Akvaryumda kaya tuzu kullanımını da araştırmanızı tavsiye ederim.
Bunun dışında akliniza takılan bir konu olursa sorabilirsiniz.[/QUOTE]
Öncelikle uyarı ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Resmini attığım yem hikari olabilir evde değilim bakamadım ama öyle bişeydi. Paketli markalı bir yem. Çince birşeyler yazıyor ve arkasında Türkçe açıklama etiketi de var. Kullanma tarihli falan yani. Haşlama sebze vermek isterdim ama sanmıyorum sadece yem verebilirim zamanım yok ona. Daha önceki türlerde de sadece yem kullanıyordum. Batan yem kesinlikle düşünüyorum ama ne alabilirim bilmiyorum. Batan yem olsa hepsi rahat yer hatta emektar çöpçülerim canlı doğuranlar zamanından alışmışlardı onlarda yerdi bari. Ama batan yem ne veririm bilmiyorum. Yüzen yemi hiç sevmiyorum. Zaten uygunda değilmiş dediğinize göre. Akvaryumcu minik kahverengi bir yem göstermişti dip yemi bundan ver demişti ama emin olup alamadım onlar uygun olurmu acaba. Filtrem tepe filtre ve hazır sistem öteden beri kullandığım akvaryum. Yemleme genelde ben balıklarımı eskiden beri hep az beslerim. Günde bir kere. Bunlar daha obur ve oldukça iriler günde iki kere birer tutam düşünüyorum. Ama az mı kafi mi bilmiyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sln34Çevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 21
Sln34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 14:10
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216756/230820191237031.jpg[/IMG] Ben bunu veriyorum yeni pul yem aldım renkli onu da veriyorum da yalnız toz gibi tam ayarlayamiyorum Birde bu pul yem de çok pis kokuyor bunların içerigi nedir? Bilen var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MOONLİGHTÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2018
İl: Antalya
Mesaj: 318
MOONLİGHTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 18:15
[QUOTE=Hkn63]
Öncelikle uyarı ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Resmini attığım yem hikari olabilir evde değilim bakamadım ama öyle bişeydi. Paketli markalı bir yem. Çince birşeyler yazıyor ve arkasında Türkçe açıklama etiketi de var. Kullanma tarihli falan yani. Haşlama sebze vermek isterdim ama sanmıyorum sadece yem verebilirim zamanım yok ona. Daha önceki türlerde de sadece yem kullanıyordum. Batan yem kesinlikle düşünüyorum ama ne alabilirim bilmiyorum. Batan yem olsa hepsi rahat yer hatta emektar çöpçülerim canlı doğuranlar zamanından alışmışlardı onlarda yerdi bari. Ama batan yem ne veririm bilmiyorum. Yüzen yemi hiç sevmiyorum. Zaten uygunda değilmiş dediğinize göre. Akvaryumcu minik kahverengi bir yem göstermişti dip yemi bundan ver demişti ama emin olup alamadım onlar uygun olurmu acaba. Filtrem tepe filtre ve hazır sistem öteden beri kullandığım akvaryum. Yemleme genelde ben balıklarımı eskiden beri hep az beslerim. Günde bir kere. Bunlar daha obur ve oldukça iriler günde iki kere birer tutam düşünüyorum. Ama az mı kafi mi bilmiyorum .[/QUOTE]
Batan yem olarak hikari lionhead önerebilirim. Jbl goldpearls da iyi bir yem.
Kaliteli yemler alırsanız pek sorun çıkacağını sanmıyorum. Yemleme işine gelirsek reçete yazar gibi size bir oran vermek istemiyorum. Günde iki tutamı verin ve gözlemleyin eksik geliyor ise arttırır , yeterliyse sabit tutarsınız. Bu balonlarınıza kalmış. Son tavsiyem de babanız petshop sahibi olsun siz de alış verişe gidin . Burda babanıza bile inanmayın derim[:)))] internetten araştırın . Oldukça zengin içerikler, yaşanmışlıklar var. Pet shop a gittiğinizde almayacak okuduklarınızı bile alıp geliyorsunuz ya da uzaktan yakından alakası olmayan ürünleri tamam aradigin bu diye satmaya çalışıyorlar. ( işini hakkıyla yapan çok iyi pit-stop lar söylediklerime alınmasın. En azından bizim ildeki pet stopların hali bu[:'(][8)] )

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hkn63Çevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2018
İl: Sanliurfa
Mesaj: 149
Hkn63Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 19:40
[QUOTE=MOONLİGHT]
Batan yem olarak hikari lionhead önerebilirim. Jbl goldpearls da iyi bir yem.
Kaliteli yemler alırsanız pek sorun çıkacağını sanmıyorum. Yemleme işine gelirsek reçete yazar gibi size bir oran vermek istemiyorum. Günde iki tutamı verin ve gözlemleyin eksik geliyor ise arttırır , yeterliyse sabit tutarsınız. Bu balonlarınıza kalmış. Son tavsiyem de babanız petshop sahibi olsun siz de alış verişe gidin . Burda babanıza bile inanmayın derim[:)))] internetten araştırın . Oldukça zengin içerikler, yaşanmışlıklar var. Pet shop a gittiğinizde almayacak okuduklarınızı bile alıp geliyorsunuz ya da uzaktan yakından alakası olmayan ürünleri tamam aradigin bu diye satmaya çalışıyorlar. ( işini hakkıyla yapan çok iyi pit-stop lar söylediklerime alınmasın. En azından bizim ildeki pet stopların hali bu[:'(][8)] )[/QUOTE]
Petshoplar hakkındaki görüşlerinize aynen katılıyorum. 90 larda ilk akvaryumumu kurduğumuzda gelene gidene metilen mavisi verip dandik yemleri satarlardı. Tabi o zaman dünyadan bihaber yaşardık. Yıl 2019 değişen birşey yok forumdan faydalanmasak zaten tam bitmişiz. Gözümün önünde fanusta beslenmek üzere amerikan zebra sattı herif. Tabiki istisnalar mevcut. Dediginiz yemleri netten alıp kullanayım o zaman. Yemleme de karar verdim günde bir kere akşamları yapacağım. Bunca Zaman hep böyle yapardım fazla yemlemeyi sevmiyorum bunlarda böyle devam etsin. Şansları artık bol yemleme yapacak bi sahibe denk gelmediler. [:D] Hobide en çok zarar bana göre fazla yemlemeden oluyor. Yine böyle devam edeyim en iyisi. Günde bir kere bir iki tutam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir