ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hkn63
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
73
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2018 21:49
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2020 21:17
Toplam Mesaj:
149 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ruikin japon

SON 10 MESAJI

Hazır Tepe Filtrem
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206084/160420201954201.jpg[/IMG]
Arkadaşlar merhaba. Sizce bu filtreyi doğru kullanıyor muyum. Altta bi ızgara var. Üzerine mavi bir sünger serdim ve onunda üzerine elyaf sermişim. Üstten damlatıp bi delikten geri suya boşalıyor. Bazen yanyana dizilim yapmak istiyorum o delikli çubuğu çıkararak. En baştan akıtsın yanyana malzemelerden geçip dokulsun şeklinde. Siz ne dersiniz. En doğru kullanım nasıldır
Japon Akvaryumu Ve Bakımı
[QUOTE=enginD.]Merhaba dostlar. Oğluma sorumluluk adı altında hanımı kandırarak :) anca izin aldığım 15lt hacimli bir akvaryum kurdum ve akvaryumcuda maalesef ki japon haricinde hiç balık olmadığı için mecbur japon balığı aldık yoksa bu hacimde betta beslemek mantıklı olacakti. Akvaryumun alt tabanına az miktar Lav taşı üzerine hagen kum ekledim yaklaşık 3cm kalınlıkta. İçine 5 dal eladoa tutturdum vantuzla cama 3 parça deniz kabuğu var. 10cm hava taşı 40tl satılan bilinçsizce aldığım iç filtre var ısıtıcı koymadım bunun nedeni hediye gelen ısıtıcı akvaryuma sığmadı zaten akvaryum ortalama 22derece sabit duruyor. On gün boyunca boş olarak çalıştırdım ve küçük dostumuzu yarım saat poşetinde akvaryuma alistirip yeni yuvasına koydum. El yapımı çok başarılı olmayan isildaktan bozma aydınlatması var bu akşam daha güzel bir aydınlatma yapiyorum. Yem olarak akvaryumcu kırmızı kahve rengi bir poşet yem verdi. Onu kullaniyorum. Resim şuan için atamadım akşama resimde koyarım. Eksik hata varsa desteğinizi beklerim. [/QUOTE]
Küçük akvaryumlarda su kalitesini sabit tutmak biraz zor olabilir. Yine iç filtrenin akıntı yönünü dogrudan balığı etkilemeyecek şekilde ayarlamalısınız. İç filtre yerine küçük şelale filtreler var geçen bi yeğenime aldım. Hem akıntı yapmıyor hemde zaten ufacık olan alanı daraltmıyor, ayrıca daha iyi filtreleme yapıyor. Birde en kesinlikle fazla yem verilmemesi gerekiyor. Küçük çocuklar genelde aç zannettikleri balıkları sürekli yemliyorlar. Keyifli hobiler[:iyi:]
Ruikin Siyahlaşma
[QUOTE=Nirvana65]

Fotoğraf koyabilir misin ? Bir bakalım bazı Japonlar bir süre sonra renkleri değişebiliyor. Yani yanlış teşhis koyabiliriz . Belki de kabız olmuştur yada iç parazit ?[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206084/060120202142451.jpg[/IMG]
Durum bu. Bilemedim.

[QUOTE=Kahveci] Zamanında bu konuyla ilgili bir yazı okumuştum; protein eksikliği, su kirliliği ve stres başlıca sebepleri. Çözümü: günlük %10 dip çekimi ve suya her 23 litre için 3 çay kaşığı kaya tuzu eklemeniz gerekmekte. Dikkat edin akvaryumda bitki, vatoz, salyangoz varsa onlar için zararlıdır tuz.

Şu makaleyi incelerseniz tuz kullanımı güzel bir şekilde anlatılmış:
https://www.akvaryum.com/tatli_su_akvaryumlarinda_tuz_makaler_21_787.asp[/QUOTE]
Bitki vatoz salyangoz yok ama çöpçü var. Tuz ekleyeyim o zaman
Ruikin Siyahlaşma
Merhaba. 6 adet ruikin japonum var. Yaklaşık 1 yıldır bendeler. Birinde siyahlaşma oldu. Pulları siyahlaşıyor. Balık yeme gelmiyor. Bu siyahlaşma neden olur
Bu Ampulü Bilen Var Mı?
[QUOTE=akyamaner]

Bunun surucu devresi olmali, sonucta florasan lamba, varsa orda yazi var mi?
Eger surucuyle ayni gucte yada daha az gucte bir lamba olursa calisir.[/QUOTE]sanırım uygun bir ampül buldum n11 de. Yazıştık satıcı ile ölçü falan verdim. Elinde varmış.
Bu Ampulü Bilen Var Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206084/031120191739191.jpg[/IMG]
Merhaba. Geçen benim akvaryumun ampulü kendi kendine yanıp söndü ve tamamen kapandı. Söktüm ve bu ampul çıktı. Üzerinde hiçbirşey yazmıyor. Elektrikçilerde yok. Internette PL-L diye buldum ama watt değeri ile ölçüsünü bilmiyorum. Bilgisi olan var mı
Japon Yemleme Hk
[QUOTE=MOONLİGHT]
Batan yem olarak hikari lionhead önerebilirim. Jbl goldpearls da iyi bir yem.
Kaliteli yemler alırsanız pek sorun çıkacağını sanmıyorum. Yemleme işine gelirsek reçete yazar gibi size bir oran vermek istemiyorum. Günde iki tutamı verin ve gözlemleyin eksik geliyor ise arttırır , yeterliyse sabit tutarsınız. Bu balonlarınıza kalmış. Son tavsiyem de babanız petshop sahibi olsun siz de alış verişe gidin . Burda babanıza bile inanmayın derim[:)))] internetten araştırın . Oldukça zengin içerikler, yaşanmışlıklar var. Pet shop a gittiğinizde almayacak okuduklarınızı bile alıp geliyorsunuz ya da uzaktan yakından alakası olmayan ürünleri tamam aradigin bu diye satmaya çalışıyorlar. ( işini hakkıyla yapan çok iyi pit-stop lar söylediklerime alınmasın. En azından bizim ildeki pet stopların hali bu[:'(][8)] )[/QUOTE]
Petshoplar hakkındaki görüşlerinize aynen katılıyorum. 90 larda ilk akvaryumumu kurduğumuzda gelene gidene metilen mavisi verip dandik yemleri satarlardı. Tabi o zaman dünyadan bihaber yaşardık. Yıl 2019 değişen birşey yok forumdan faydalanmasak zaten tam bitmişiz. Gözümün önünde fanusta beslenmek üzere amerikan zebra sattı herif. Tabiki istisnalar mevcut. Dediginiz yemleri netten alıp kullanayım o zaman. Yemleme de karar verdim günde bir kere akşamları yapacağım. Bunca Zaman hep böyle yapardım fazla yemlemeyi sevmiyorum bunlarda böyle devam etsin. Şansları artık bol yemleme yapacak bi sahibe denk gelmediler. [:D] Hobide en çok zarar bana göre fazla yemlemeden oluyor. Yine böyle devam edeyim en iyisi. Günde bir kere bir iki tutam.
Japon Yemleme Hk
[QUOTE=MOONLİGHT]Merhaba elinizdeki o yem ile pek biryere varamayacağınızı belirtmek isterim. Sanırım şu pet shoplarda satılan 5tl lik poşet yemler . Japonların güzel büyüsün, renkleri parlak olsun, sağlıklı olsun vb. Hayallerimiz varsa size biraz daha araştırma yapmanızı oneririm .

Japonda bitkisel ağırlıklı yemler tercih etmelisiniz. Bu yemler tetra, jbl, hikari vb. Gibi bilimdik markalar olmalı . Ayrıca kuru yem haricinde ara ara bezelye, ıspanak, brokoli vb. Haşlayıp vermenizi tavsiye ederim. Araştırarak nasıl ve ne kadar verilecağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca ben tercihinizi her zaman batan yemden yana kullanmanızı öneririm. Yüzen yemler zamanla hava kesesi problemi yapıyor.

Bazı japonlar yemi yemeden diğerleri bitiriyor demişsiniz. 5 adet 10cB10cmjapona gunde 1 kere 1 tutam yem gerçekten az daha onceki konulardan ne kadar yemlemeniz gerektiğini oğrenebilirsiniz . Ayrıca o yeme geç kalan japonlar size daha alışmamıştır , çekiniyordur ya da akvaryuma daha alışmamıştır o yüzden bunlar olabilir siz yeterince yememeyi yapın daha sonra uzaklaşın ordan . Zaten bir kaç hafta sonra size ve yeni ortama alışacaktır.

Bunun dışında sık su değişimi de çok önemli. Dinlendirilmiş ya da RO su ile dip çekimi yaparak haftada 2 ya da 3 kez su değişimi balıklara iyi gelecektir.

Akvaryumda kaya tuzu kullanımını da araştırmanızı tavsiye ederim.
Bunun dışında akliniza takılan bir konu olursa sorabilirsiniz.[/QUOTE]
Öncelikle uyarı ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Resmini attığım yem hikari olabilir evde değilim bakamadım ama öyle bişeydi. Paketli markalı bir yem. Çince birşeyler yazıyor ve arkasında Türkçe açıklama etiketi de var. Kullanma tarihli falan yani. Haşlama sebze vermek isterdim ama sanmıyorum sadece yem verebilirim zamanım yok ona. Daha önceki türlerde de sadece yem kullanıyordum. Batan yem kesinlikle düşünüyorum ama ne alabilirim bilmiyorum. Batan yem olsa hepsi rahat yer hatta emektar çöpçülerim canlı doğuranlar zamanından alışmışlardı onlarda yerdi bari. Ama batan yem ne veririm bilmiyorum. Yüzen yemi hiç sevmiyorum. Zaten uygunda değilmiş dediğinize göre. Akvaryumcu minik kahverengi bir yem göstermişti dip yemi bundan ver demişti ama emin olup alamadım onlar uygun olurmu acaba. Filtrem tepe filtre ve hazır sistem öteden beri kullandığım akvaryum. Yemleme genelde ben balıklarımı eskiden beri hep az beslerim. Günde bir kere. Bunlar daha obur ve oldukça iriler günde iki kere birer tutam düşünüyorum. Ama az mı kafi mi bilmiyorum .
Japon Yemleme Hk
[QUOTE=Harlequin]Ben dahil bu forumda pek çok japoncu bu hayvanların anlamsız ve durduk yere ölümlerinden bezip tür değişikliğine gitti çünkü.
Gözünüz gibi en iyi şartlarda baktığınız japonlarınız bi süre sonra tek tek anlamsız ve sebepsiz yere hasta olup ölmeye başlıyor.
Özellikle ithal türlerde bu daha fazla, bir de gözlemlediğim kadarıyla yaz aylarında daha sık yaşanıyor.
Malum soğuk su balığı olduğu için suyu ne kadar serin tutmaya çalışsanızda 30 derecelerin altında tutmak özellikle sıcak illerde pek mümkün değil.
Neyse umarım sizinde başınıza gelmez [:)]
[/QUOTE] hemde sıcağın dibi bi şehirdeyim. Ama şöyle birşey var ki yıllardır edindiğim tecrübe ile ne kadar çok özenip kurcalarsan o kadar bozuluyor işler. Bu dediginiz durumlar genel olarak tüm türlerde olabiliyor. Tam tersi bazen japonlar daha dayanıklı olabiliyor. Biraz şans biraz dikkat. Ben pek önem veremem yoğunluktan dolayı. Haşlanmış sebze falan hiç zamanım yok onlara. Sadece yem verip bırakırım. Şimdilik gayet memnunum zaten hep iri balık beslemek isterdim. Tam hobiyi bırakacaktım sonra dedim biraz da japon takılayım. Akvaryumu sadeleştirdim öyle bıraktım. Sıkıntı olursa bırakırım hobiyi.
Japon Yemleme Hk
[QUOTE=Harlequin]Hayırlısı olsun ama kısa vadede pişman olacak gibisiniz japona geçtiğiniz için [:)]
[/QUOTE] niye öyle dedin ki şimdi [:?][EDIT]Hkn63,2019-08-28 10:30:58[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.