japona dış filtre


chevalierÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2010
İl: Içel
Mesaj: 1105
chevalierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 18:00
Melih bey bilgileriniz ışıldıyor sayfada adeta.Tebessüm Bu yazdıklarınızı kopyaladım masa üstünde bir not defterine kaydettim. Gerekli bilgiler bunlar. Çok da değerli.
Teşekkür ediyorum.
freeasabird2010-06-11 12:28:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 04:29
[QUOTE=melihh]
 Dış filtre
65cm akvaryumda  dış filtreye gerek yoktur.
[/QUOTE]
Akvaryumda filtre, aydınlatma gibi şeyleri seçerken uzunluğa değil hacime dikkat ederiz. 80 litre bir tankta duruma göre dış filtreye gerek olabilir.
 
[QUOTE=melihh]
İç filtre
O iç filtre balıkları öldürür, öldürmezse süründürür. Daha küçüğüyle takas edemezseniz bir hortum yardımıyla şelale yapın. DIY bölümünde ayrıntıları bulabilirsiniz.
[/QUOTE] 
İç filtrenin o balıkları öldürmesi mümkün değildir. Debisi ayarlandığında gayet de güzel olur.
 
[QUOTE=melihh]
Balıklar
Bence çöpçü ve japonlar kalabilir. Hatta çöpçüye bir de eş alın sıkılmasın, yalnız kalmasın. 35 cm akvaryumda 4 yetişkin 10 yavru moli bakıyorum güzel güzel yaşıyorlar.
[/QUOTE] 
Çöpçüler sürü balıklarıdır. En az 4, 5 veya 6'lı gruplar halinde beslenmelidir. Çöpçüler sıkılan, ve sıkıldığında oyun oynayan, muhabbet eden canlılar değildir. Sürü olarak beslenmelerinin nedeni kendilerini güvende hissedip, daha az stresli olmalarıdır. Japonlar ve çöpçüler aynı ortamda beslenmeye uygun değillerdir. Sebebi bir sonraki maddede.
 
[QUOTE=melihh]
Kum
Kumu boydan boya yapın, 1 cm kalınlığı olsun. Hamile ve kabız balıklar sürtünerek rahatlar, bakteri oluşur, yavrulara kamuflaj sağlar. Kumunuzun midye kırığı olmamasına dikkat edin. Bu ucuz kum suyu sertleştirir.
[/QUOTE]
1cm kalınlıktaki kumun döngüye tahmin ettiğiniz kadar faydası yoktur. Oksijensiz ortamların oluşması için kum kalınlığının 5-8-10 cm olması önerilir. Midye kırığı kum japonlarda kullanılabilir. Suyu az miktarda sertleştirdiği doğrudur. Japonlar zaten sert suları severler. Ancak çöpçüler yumuşak su balıklarıdır. İşte bu sebepten japonlar ve çöpçüler aynı ortamda sağlıklı olmaz.
 
[QUOTE=melihh]
Bitkilendirme
Akvaryumunuza bitki/rafya desteği yapın. Uğraşırım diyorsanız canlı bitki, özellikle java moss tavsiyemdir. Ben uğraşamam çürümesiyle falan, o yüzden plastik bitki ve rafya kullanıyorum.
Bitkilendirmenin temel amacı yavru kamuflajıdır. Ancak canlı bitkiler akvaryumun içindeki bakteri dengesine ve canlı ortamının doğala yaklaşmasına büyük katkıda bulunur.
[/QUOTE]
Japonlar bazı anubias türleri dışındaki hemen hemen bütün bitkilere doğal yem gözüyle bakarlar. Java mossları koyduğunuzun ertesi günü bulamazsınız. Öte yandan çöpçüler de bitkisiz ortamlarda rahat yaşayamazlar. Çöpçülerle japonların neden aynı ortamda bulunmaması gerektiğinin bir başka sebebi budur. Rafyanın japon yavrularına herhangi bir faydası yoktur. Canlı doğuranlarla karıştırdınız sanıyorum. Canlı bitkilerin bakteriler üzerinde direk olarak bir etkisi yoktur. Sudaki nitratı azaltmak amacı ile kullanılır.
 
[QUOTE=melihh]
Yemleme
Yem konusunda da sıkıntı yaşamamanız için söylüyorum; dip yemleri balığı kabız yapar, bitkisel kullanın. Günde bir kere 1 dakika içinde bitirebilecekleri miktarda verin. Böylece dip temizliği süreniz kısalır, aç balıklar dibi eşeleyerek hem yem artıklarını yer hem pisliklerin iç filtreye ulaşmasını sağlar.
[/QUOTE]
Dip yepmleri balığı kabız yapar gibi bir genelleme yanlıştır. Bitkisel dip yemleri de vardır.
 
[QUOTE=melihh]
Dip çekimi
Dip çekiminin temel amacı eski suyu dipte biriken pisliklerle beraber çekmek ve yerine yenisini eklemektir. Gereken aparatı (dip çekme pompası) akvaryumculardan 5 liraya tedarik edebilirsiniz. Pompaya alternatif olarak ince bir hortum vasıtasıyla benzin çeker gibi dip çekimi yapabilirsiniz. (Hortumun bir ucu akvaryumun dibinde bir ucu akvaryum seviyesinin altında olacak. Suyu ağzınızla hortumun ucuna kadar çekecek ve bırakacaksınız, su akmaya devam edecek. Kesinlikle kalın hortum kullanmayon, pişman olursunuz. DIY bölümünden daha hijyenik projeler bulabilirsiniz.)
[/QUOTE]
Dip çekiminin faydadan çok zarar getirdiği ile ilgili görüşler mevcuttur. Ben de bu şekilde düşünüyor ve gözlemliyorum. Bu konuda biraz daha araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
 
[QUOTE=melihh]
Su değişimi
Temel amaç yine eski suyla taze suyu değiştirmektir. Dip çekiminden sonra (suyun %20sini çekmiş olacaksınız, bu sizin akvaryumunuzda tahmini 4-5 cm bir su seviyesi demektir) dinlenmiş suyla beraber yarım litre şehir suyu koyun. Klor suyu dezenfekte eder. Dip çekimi akvaryumun pislik biriktirme süresine bağlı olarak farklı periyotlarda olabilir. Örneğin sizin akvaryumunuzda 50 balık vardır 3 günde bir dip çekimi yaparsınız. Bende 5 balık vardır 3 haftada bir yaparım. Ancak su değişimi kesinlikle haftada bir olmalıdır.
[/QUOTE]
Belli kalıplara sokularak reçete edilen su değişimleri yanlıştır. Her tankın ihtiyacı faklıdır. Su değişimi her zaman fayda sağlamaz. "Kesinlikle haftada bir olmalıdır" şeklinde bir genelleme çok yanlıştır. tankın ihtiyacına göre su tazelenmesi yapılmalıdır. Klor, tankınızdaki amonyak ile birleşip toksik bir maddeye dönüşür. Akvaryumunuza her zaman klordan arındırılmış su koyun.
 
[QUOTE=melihh]
İç filtre temizliği
İç filtre temizliğini su değişim zamanlarıyla beraber yapmanızı öneririm. Filtreyi çıkartıp süngerleri yıkayın. Filtreyi çıkartırken birikmiş pisliklerin akvaryuma dolmasını önlemek için filtreyi akvaryumdan çıkarmadan önce bir torbaya koyun. Torba kenarlara yapıştığında fişi çekin. Vakumlanmış filtreden pislik çıkmayacaktır.
[/QUOTE]
İç filtre temizliği, yalnızca debisi ciddi oranda düştüğünde yapılmalıdır. Ne kadar az temizlik yapılırsa, o kadar faydalı olmaktadır. İç filtre temizliği her zaman akvaryumdan alınan su ile yapılmalıdır. İçerisindeki medya hiçbir zaman çok fazla hırpalanmamalıdır. Aksi taktirde herşeyi sıfırlamış olursunuz.
 
[QUOTE=melihh]
Yavrulama konusunda size ip ucu veremeyeceğim, çünkü hiç japon beslemedim. Besleyen arkadaşlarımızın yardımcı olacağını umarım.
 
Geriye kalan bakteri kültürü falan bizim gibi hobicileri pek ilgilendirmez, 150+ litre akvaryum sahipleri düşünsün =)
 
Bunlar benim doğrularımdır, eleştirilerinizi saygı çerçevesinde yapınız.
 
Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
Hiç japon balığı beslemeyip onlarca tavsiyede bulanabilmeniz çok ilginç. "Bakteri kültürü falan..." dediğiniz şey biyolojik döngü ise bu bütün hobicileri ilgilendirir. Bir bardak suda bile bu döngü oluşur.
 
Bunlar sizin doğrularınız değil, yanlışlarınızdır Melih Bey. Umarım saygı çerçevesinde bulursunuz yorumlarımı.
 
Size de sağlıklı balıklar.
maviyeşil2010-06-11 04:43:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

didiiiÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2010
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 23
didiiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 12:11
Bana diyecek birşey kalmamış ama bişeyler söyleyeyim koi herkesin bildigi gibi havuz balıgıdır ve 80 litrelik bir akvaryumda havuz sayılmayacagı içn bence çıkarmalısınız dış filtre konusunda 150 tl verip almak yerine 50 tlya siz yapabilirsiniz tabi isterseniz  benim akvaryumumda 65 cm ama bazıları koi vejaponun birini atın fazla olur demiş benim nerdeyse aynı ölçülerdeki akvaryumum da 9 japon var ve çok mutlu bir şekilde yaşıyorlar iç filternin debisini bu ölçülerdeki bir akvaryumda 800l/h olması idealdir benim kanaatimcesu bulanıklıgı benimde başıma gelmişti balıkları ayrı bir kaba koyduktan sonra kumu iyice yıkarsanız bu sorun hallolacaktır ayrıca akvaryum hobisine başlayarak çok iyi bir karar verdiginizi söyleyebilirim hobide başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 12:35
[QUOTE=didiii]Bana diyecek birşey kalmamış ama bişeyler söyleyeyim koi herkesin bildigi gibi havuz balıgıdır ve 80 litrelik bir akvaryumda havuz sayılmayacagı içn bence çıkarmalısınız dış filtre konusunda 150 tl verip almak yerine 50 tlya siz yapabilirsiniz tabi isterseniz  benim akvaryumumda 65 cm ama bazıları koi vejaponun birini atın fazla olur demiş benim nerdeyse aynı ölçülerdeki akvaryumum da 9 japon var ve çok mutlu bir şekilde yaşıyorlar iç filternin debisini bu ölçülerdeki bir akvaryumda 800l/h olması idealdir benim kanaatimcesu bulanıklıgı benimde başıma gelmişti balıkları ayrı bir kaba koyduktan sonra kumu iyice yıkarsanız bu sorun hallolacaktır ayrıca akvaryum hobisine başlayarak çok iyi bir karar verdiginizi söyleyebilirim hobide başarılar.[/QUOTE]
 
80 litrede 9 japon yaşar. Mutlu olduklarını sadece siz düşünebilirsiniz ama. Bir balığa bakmak demek yaşatmak değildir. Olması gereken büyüklüğe, renge, vücut yapısına ulaştırmakta gereklidir.
Yetersiz akvaryumlarda yunus besleyenlerin balıklarını hiç gördünüz mü? Balıklar yaşar hatta yavru bile verirler, ama birde bakın neye benziyorlar, renkleri solgun, yanık kalmış, orantısız şekillere sahip sakat kalmış balıklardır.
Japon içinde aynı şey geçerli, 20 cm boya gelen bir balığın 80 litrede 9 adet bakılarak ne derece gelişebileceğini düşünüyorsunuz? Yüzüyorlar, yem yiyorlar, beni görünce geliyorlar, çok mutlular. Öyle olmuyor işte, yanık ve kötü kalmış japonlarınız olur ancak bu sayıda bakarsanız. Buda japon beslemek değildir bence. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakktÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 223
burakktÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 21:15
[QUOTE=maviyeşil][QUOTE=melihh]
 Dış filtre
65cm akvaryumda  dış filtreye gerek yoktur.
[/QUOTE]
Akvaryumda filtre, aydınlatma gibi şeyleri seçerken uzunluğa değil hacime dikkat ederiz. 80 litre bir tankta duruma göre dış filtreye gerek olabilir.
65 cm tankın hacmini hesaplayıp mı vermeliydim sizce? Bence boyutrlarına hepimiz aşina olduğumuz için uzunluk vermek yeterliydi. Ve hayır, o kadar küçük bir akvaryumda dış filtre gerektirecek bir durum düşünemiyorum. kendisi zaten dış filtre kadar.
 
[QUOTE=melihh]
İç filtre
O iç filtre balıkları öldürür, öldürmezse süründürür. Daha küçüğüyle takas edemezseniz bir hortum yardımıyla şelale yapın. DIY bölümünde ayrıntıları bulabilirsiniz.
[/QUOTE] 
İç filtrenin o balıkları öldürmesi mümkün değildir. Debisi ayarlandığında gayet de güzel olur.
24 saat akıntıya maruz kaldıklarında (saklanacak yer yoksa) elbette hastalanıp öleceklerdir. Çoğu filtrenin debi ayarı yoktur. Jet905F buna bir örnektir, merhum balıkları da öyle. Şu anda arkadaşım tarif ettiğim şekilde kullanıyor filtresini. (dış filtreye ihtiyaç duymayan 65cm akvaryum yine bu arkadaşıma aittir)
[QUOTE=melihh]
Balıklar
Bence çöpçü ve japonlar kalabilir. Hatta çöpçüye bir de eş alın sıkılmasın, yalnız kalmasın. 35 cm akvaryumda 4 yetişkin 10 yavru moli bakıyorum güzel güzel yaşıyorlar.
[/QUOTE] 
Çöpçüler sürü balıklarıdır. En az 4, 5 veya 6'lı gruplar halinde beslenmelidir. Çöpçüler sıkılan, ve sıkıldığında oyun oynayan, muhabbet eden canlılar değildir. Sürü olarak beslenmelerinin nedeni kendilerini güvende hissedip, daha az stresli olmalarıdır. Japonlar ve çöpçüler aynı ortamda beslenmeye uygun değillerdir. Sebebi bir sonraki maddede.
 Çöpçülerin sürü balığı olduğunu bildiğim için eş tavsiye ettim. Bilemezsiniz beyefendi, hiç çöpçü olmadınız =) Sonuç ne olursa olsun eş gerekliydi ve ben belirttim. Japonlarla çöpçüler beraber yaşayamıyorsa hatam için özür dilerim, fakat yine akvaryumcuların yalancısıyım. Japon akvaryumlarına çöpçü ve vatozları dağıtmışlardı, ayrı çöpçü ve vatoz açmamışlardı.
[QUOTE=melihh]
Kum
Kumu boydan boya yapın, 1 cm kalınlığı olsun. Hamile ve kabız balıklar sürtünerek rahatlar, bakteri oluşur, yavrulara kamuflaj sağlar. Kumunuzun midye kırığı olmamasına dikkat edin. Bu ucuz kum suyu sertleştirir.
[/QUOTE]
1cm kalınlıktaki kumun döngüye tahmin ettiğiniz kadar faydası yoktur. Oksijensiz ortamların oluşması için kum kalınlığının 5-8-10 cm olması önerilir. Midye kırığı kum japonlarda kullanılabilir. Suyu az miktarda sertleştirdiği doğrudur. Japonlar zaten sert suları severler. Ancak çöpçüler yumuşak su balıklarıdır. İşte bu sebepten japonlar ve çöpçüler aynı ortamda sağlıklı olmaz.
 Beyefendi uzunluğu gözümüzün önünde olan bir akvaryuma 10cm kum önermeniz sizce doğru mu? Arkadaşımız sadece taşların altına sermiş, sizce bu mu iyidir yoksa 1cm kalınlıktaki kum mu? yada 1cm kum mu iyidir 5-8-10 cm mi? akvaryumun yarısına kum doldurmayı öneriyorsunuz. Kumun en ince yerinde 1 cm olması belirtilen ebattaki akvaryum ve belirtilen balıklar için en uygun ebattır bence.
Japonların yumuşak suya tahammül edebildiklerini ama çöpçülerin sert suya fazla tahammülü olmadığını duymuştum. Arkadaşımızın gelecekte canlı doğuran da beslemek isteyebileceğini düşünerek midye kırığı önermedim.
[QUOTE=melihh]
Bitkilendirme
Akvaryumunuza bitki/rafya desteği yapın. Uğraşırım diyorsanız canlı bitki, özellikle java moss tavsiyemdir. Ben uğraşamam çürümesiyle falan, o yüzden plastik bitki ve rafya kullanıyorum.
Bitkilendirmenin temel amacı yavru kamuflajıdır. Ancak canlı bitkiler akvaryumun içindeki bakteri dengesine ve canlı ortamının doğala yaklaşmasına büyük katkıda bulunur.
[/QUOTE]
Japonlar bazı anubias türleri dışındaki hemen hemen bütün bitkilere doğal yem gözüyle bakarlar. Java mossları koyduğunuzun ertesi günü bulamazsınız. Öte yandan çöpçüler de bitkisiz ortamlarda rahat yaşayamazlar. Çöpçülerle japonların neden aynı ortamda bulunmaması gerektiğinin bir başka sebebi budur. Rafyanın japon yavrularına herhangi bir faydası yoktur. Canlı doğuranlarla karıştırdınız sanıyorum. Canlı bitkilerin bakteriler üzerinde direk olarak bir etkisi yoktur. Sudaki nitratı azaltmak amacı ile kullanılır.
 Yukarda da belirtmiştim, canlıdoğuran da alabilir diye düşündüm. Ama yem gözüyle baktıklarını bilmiyordum, bu bilgilendirme için teşekkür ederim.
[QUOTE=melihh]
Yemleme
Yem konusunda da sıkıntı yaşamamanız için söylüyorum; dip yemleri balığı kabız yapar, bitkisel kullanın. Günde bir kere 1 dakika içinde bitirebilecekleri miktarda verin. Böylece dip temizliği süreniz kısalır, aç balıklar dibi eşeleyerek hem yem artıklarını yer hem pisliklerin iç filtreye ulaşmasını sağlar.
[/QUOTE]
Dip yepmleri balığı kabız yapar gibi bir genelleme yanlıştır. Bitkisel dip yemleri de vardır.
 "dip yemleri balığı kabız yapar, bitkisel kullanın."
[QUOTE=melihh]
Dip çekimi
Dip çekiminin temel amacı eski suyu dipte biriken pisliklerle beraber çekmek ve yerine yenisini eklemektir. Gereken aparatı (dip çekme pompası) akvaryumculardan 5 liraya tedarik edebilirsiniz. Pompaya alternatif olarak ince bir hortum vasıtasıyla benzin çeker gibi dip çekimi yapabilirsiniz. (Hortumun bir ucu akvaryumun dibinde bir ucu akvaryum seviyesinin altında olacak. Suyu ağzınızla hortumun ucuna kadar çekecek ve bırakacaksınız, su akmaya devam edecek. Kesinlikle kalın hortum kullanmayon, pişman olursunuz. DIY bölümünden daha hijyenik projeler bulabilirsiniz.)
[/QUOTE]
Dip çekiminin faydadan çok zarar getirdiği ile ilgili görüşler mevcuttur. Ben de bu şekilde düşünüyor ve gözlemliyorum. Bu konuda biraz daha araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
 Ben bahsettiğiniz mevcut görüşlere kesinlikle katılmayan kısımdanım =)
[QUOTE=melihh]
Su değişimi
Temel amaç yine eski suyla taze suyu değiştirmektir. Dip çekiminden sonra (suyun %20sini çekmiş olacaksınız, bu sizin akvaryumunuzda tahmini 4-5 cm bir su seviyesi demektir) dinlenmiş suyla beraber yarım litre şehir suyu koyun. Klor suyu dezenfekte eder. Dip çekimi akvaryumun pislik biriktirme süresine bağlı olarak farklı periyotlarda olabilir. Örneğin sizin akvaryumunuzda 50 balık vardır 3 günde bir dip çekimi yaparsınız. Bende 5 balık vardır 3 haftada bir yaparım. Ancak su değişimi kesinlikle haftada bir olmalıdır.
[/QUOTE]
Belli kalıplara sokularak reçete edilen su değişimleri yanlıştır. Her tankın ihtiyacı faklıdır. Su değişimi her zaman fayda sağlamaz. "Kesinlikle haftada bir olmalıdır" şeklinde bir genelleme çok yanlıştır. tankın ihtiyacına göre su tazelenmesi yapılmalıdır. Klor, tankınızdaki amonyak ile birleşip toksik bir maddeye dönüşür. Akvaryumunuza her zaman klordan arındırılmış su koyun.
 Amonyakla klor birleştiğinde klor Klorüre dönüşerek azalır, amonyaksa azot ve azot okside dönüşür ki bu da zehirli değildir. (düşük ihtimallerle nitrat da oluşabilir) Ben haftada bir %20 su değişiminin en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum.
[QUOTE=melihh]
İç filtre temizliği
İç filtre temizliğini su değişim zamanlarıyla beraber yapmanızı öneririm. Filtreyi çıkartıp süngerleri yıkayın. Filtreyi çıkartırken birikmiş pisliklerin akvaryuma dolmasını önlemek için filtreyi akvaryumdan çıkarmadan önce bir torbaya koyun. Torba kenarlara yapıştığında fişi çekin. Vakumlanmış filtreden pislik çıkmayacaktır.
[/QUOTE]
İç filtre temizliği, yalnızca debisi ciddi oranda düştüğünde yapılmalıdır. Ne kadar az temizlik yapılırsa, o kadar faydalı olmaktadır. İç filtre temizliği her zaman akvaryumdan alınan su ile yapılmalıdır. İçerisindeki medya hiçbir zaman çok fazla hırpalanmamalıdır. Aksi taktirde herşeyi sıfırlamış olursunuz.
 Altı çizili kısma katılıyorum, eklemeyi unuttum. Katılmadığım kısım temizlik periyodu.
[QUOTE=melihh]
Yavrulama konusunda size ip ucu veremeyeceğim, çünkü hiç japon beslemedim. Besleyen arkadaşlarımızın yardımcı olacağını umarım.
 
Geriye kalan bakteri kültürü falan bizim gibi hobicileri pek ilgilendirmez, 150+ litre akvaryum sahipleri düşünsün =)
 
Bunlar benim doğrularımdır, eleştirilerinizi saygı çerçevesinde yapınız.
 
Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
Hiç japon balığı beslemeyip onlarca tavsiyede bulanabilmeniz çok ilginç. "Bakteri kültürü falan..." dediğiniz şey biyolojik döngü ise bu bütün hobicileri ilgilendirir. Bir bardak suda bile bu döngü oluşur.
 Japonla ilgili fazla tavsiyede bulunmadım, çoğu akvaryumla ilgiliydi. Japonlarla ilgili olanları ve hata olarak gördüklerimi düzeltmişsiniz, bunun için teşekkür ederim. Birbirimize doğrular katmak için buradayız.
Bunlar sizin doğrularınız değil, yanlışlarınızdır Melih Bey. Umarım saygı çerçevesinde bulursunuz yorumlarımı.
 Kesinlikle istediğim gibi yorumlardı, yanlışlar düzelttiniz, görüşler belirttiğiniz, hiçbir ifadeniz de üsluba aykırı değildi. Keşke herkes sizin gibi olsa.
Size de sağlıklı balıklar.
Teşekkür ederim.
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chevalierÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2010
İl: Içel
Mesaj: 1105
chevalierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 21:30
Sayın maviyeşil bey/bayan ve diğer yorum yapan değerli forum üyeleri,
çok teşekkür ediyorum.
Forumda cd kabından şelale yapma işine giriştim. şu an tamamladım sayılır. hem debiyi azaltmış olacagım hem de iç filtreye destek bi filtre edinmiş olacagım. Cd kutusunun içine bulaşık teline benzeyen bi materyal koydum. Umarım taşmaz.

Koi yi geri iade ettim bugün. Onun yerine bi japon daha aldım. Bol bol bakıştık pet shop ta:) Dayanamadım aldım.

Cd kutusundan yaptığım şelale bozmasının resimlerini ekleyeceğim . Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler...

Cd kutusundan yaptığım dış filtremsi alet:


Şeffaf boru cok uzun geldi. onu keseceğim.
Akıntı baya azaldı. Çok mutluyum :)



chevalier2010-06-11 22:14:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir