Japonlarım Büyümüyor


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 11:31
İşte deriye yakın olan bileşiklerdeki oluşacak D vitaminini, balıklar yiyor, devamının gelmesine gerek kalmıyor, öyle bir hatırı sayılır şekilde depolanıyorki, buna sizinde aklınız yattı zaten Onur bey, asırlardır insanlar bunu kaz kurutmada, patlıcan gibi sebzeler kurutmada, et kurutmada  uyguluyorlar emin olun  sizin akademik dilinizde söyleyeyim daha iyi anlarsınız, doğal olarak UV ışık yardımıyla önce Pre-vitamin D ye daha sonra da D3 (kolekalsiferol) e dönüşür. Ve Mutlaka vücutta kalan ve deriye yakın olan bileşiklerden UV ışıklarının akımıyla maddenin hacmi düzeyinde bileşiklerden D vitamini oluşacaktır. Üstte söylediginiz gibi
saygılar  Tebessüm, sende yappppp zarar etmeyeceksin bana dua edeceksin Tebessüm mesutok2009-06-16 11:34:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 11:46
[QUOTE=egemen1903]Balıkların beraber bakılması için illaki uysal, birbirini tedirgin etmeyen, zarar verecek davranışlar sergilememeleri yetmez.
Yem alışkanlıkları, sevdikleri su değerleri, yüzme şekilleri gibi kriterlerde önemlidir.
 -Japonla pangasus bakılırmı? Bakılmaz. Neden? Pangasus çok hareketli bir balıktır ve yem yeme alışkanlığı olarak japondan farklıdır. Japonları rahatsız edebilirler yada pangasuslar rahatsız olur.
 -Japonla neon bakılabilirmi? Bakılmaz. Neden? Neon japona yem olabilir ayrıca yem sıkıntısı çeker.
 -Japonla çöpçü bakılırmı? Bakılmaması lazım. Neden? Japon gibi her şeyi yiyen bir balığın yanında artıkları yemesi için alınan bir balık nasıl beslenebilir?
 -Japonla vatoz bakılırmı? Bakılmaması lazım. Neden? Yeterli beslenemezse vatozlar japonlara yapışmaya çalışarak tedirgin ederler. Ölümcül olmasada hafif yaralar açabilirler.
Japon tek tür beslenmesi gereken bir balıktır.
[/QUOTE]

öncelikle ikonunuz çok sevimli bunu söyleyeyim Tebessüm, Neon hariç, diğer saydığınız tüm balıklar japonla bakılması en uygun balıklardır, ve aynı p.h degeri ve hemen hemen aynı ısılarda bir arada barınmaları mümkündür. mümkün olmayan ilerki yıllarda pangasus balığı köpek balığı tabiri caizse, 1,5 metreye kadar büyürler bu uyumsuzluk oluşturacaktır, zaten bu kadar uzun süre yaşatırsanız, elden çıkarmak zorunda kalacaksınızdır, yemleme olayına gelince hemen hemen hepside her yemi iştahla yemektedir, bu tür karma bir akvaryumdada, balığınıda karma yemler yapıp verebilirsiniz, bitki ağırlıklı beslenmeyi bu türlerde dahabol tutmanız gerekir, vatoza gelince, yıllardır japonlarla beslerim, bir saldırılarını görmedim, siz balıklarınızı eksik beslerseniz, tabiki aç kalınca her balık başka bir balığa yaklaşabilir, insanı bile aç bırakın bir arada, birbirini öldürüp yemeye başlayacaktır gücü gücüne yeten nisbetinde, çöpçü balıklarına gelince, japonla en uyumlu balıklardır, japonların üzerlerindeki alabildikleri bazı parazitleri bile koparıp japonları rahatlatırlar, ama bir kuyruk çürümesi gibi kanlı bir yara oldugunda, kan kokusuna, tüm balık türleri hamle yapar saldırır, bunun içinde hasta balığı ayırıp karantina tankı kullanılır zaten, çöpçü japon balıklarının artıklarını yemesi için alınmaz beslenmez, oda güzel bir türdür, ve onlarında karınlarını doyurma hakları vardır, ve büyük balıkların ağzından kaçırdığı dibe düşen ufacak taneleri iştahlada yerler, çünkü çöpçülerin, yemi kokusunu çok kuvvetli algılayıp bulma yetenekleri gelişmiştir, bu yöndende, akvaryum dibinde artık yem bırakmazlar, bununda akvaryuma büyük faydaları vardır, japonla vatoza gelince cüce vatozu tavsiye ederim Tebessüm
mesutok2009-06-16 11:51:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 11:59
Yazdıklarınızın neon hariç diğerlerine katılmıyorum. Yanlış düşünüp fikir yürütüyorsunuz. Uyguluyorsanızda bu ben yapıyorum oluyordur mantığıdır benim için. Bu forumda olması gerekeni öğütleyip, yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz. Yazdıklarınızın daha önce forumda bahsi geçmiştir. Dediklerinizin hepsinin neden olamayacağını başka konularda yazmıştım. Eskiden bu yanlışları yapmış sonuçlarının ne olduğunu görmüş biri olarak ve yapanların ne gibi sorunlarla karşılaştıklarını ve hala karşılaşmakta olduklarını bildiğim için; kısa öz, japon tek tür beslenmesi gereken bir balıktır diyorum.
Umarım fikirlerinizi başka konularda mesela japonla yaşayacak türler gibi konularda beyan edip insanları yanlış yönlendirmezseniz forum adına sevniriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DJlionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1089
DJlionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 12:01
Mesut Bey kendi doğrularınızı insanlara kabul ettirmeye çalışmayın bu söylediklerimiz tecrübelerle sabit düşüncelerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 12:05
[QUOTE=egemen1903]Yazdıklarınızın neon hariç diğerlerine katılmıyorum. Yanlış düşünüp fikir yürütüyorsunuz. Uyguluyorsanızda bu ben yapıyorum oluyordur mantığıdır benim için. Bu forumda olması gerekeni öğütleyip, yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz. Yazdıklarınızın daha önce forumda bahsi geçmiştir. Dediklerinizin hepsinin neden olamayacağını başka konularda yazmıştım. Eskiden bu yanlışları yapmış sonuçlarının ne olduğunu görmüş biri olarak ve yapanların ne gibi sorunlarla karşılaştıklarını ve hala karşılaşmakta olduklarını bildiğim için; kısa öz, japon tek tür beslenmesi gereken bir balıktır diyorum.
Umarım fikirlerinizi başka konularda mesela japonla yaşayacak türler gibi konularda beyan edip insanları yanlış yönlendirmezseniz forum adına sevniriz.[/QUOTE]

sen rahat ol, tek beslemek istiyorsan besle, ama ötekilerle olmaz deme. Akvaryum.com'a, bu siteye yıllar önce koydular hangi balıkların uyumlu olduğunu balık uyum tablosunu incele tavsiyem, alttaki linke tıklarsan Akvaryum com içinde bulucaksın bunu, orada pangasus (köpek balığı) japon balığı uyumuna bakmayıda unutma   Tebessüm

http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1011

mesutok2009-06-16 12:17:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 12:12
[QUOTE=mesutok] İşte deriye yakın olan bileşiklerdeki oluşacak D vitaminini, balıklar yiyor, devamının gelmesine gerek kalmıyor, öyle bir hatırı sayılır şekilde depolanıyorki, buna sizinde aklınız yattı zaten Onur bey, asırlardır insanlar bunu kaz kurutmada, patlıcan gibi sebzeler kurutmada, et kurutmada  uyguluyorlar emin olun  sizin akademik dilinizde söyleyeyim daha iyi anlarsınız, doğal olarak UV ışık yardımıyla önce Pre-vitamin D ye daha sonra da D3 (kolekalsiferol) e dönüşür. Ve Mutlaka vücutta kalan ve deriye yakın olan bileşiklerden UV ışıklarının akımıyla maddenin hacmi düzeyinde bileşiklerden D vitamini oluşacaktır. Üstte söylediginiz gibi
saygılar  Tebessüm, sende yappppp zarar etmeyeceksin bana dua edeceksin Tebessüm [/QUOTE]
 
Anlaşmakta güçlük çekiyoruz Mesut Bey.Bakın D vitamini sentezlenir ancak bunun devamlılığı olmaz.O an deride ne kadar kolesterol ara ürünleri varsa o kadar sentezlenir.Sürekli olarak kolesterol bozunup D vitamini yüklenmez.
 
Ayrıca yem rasyonlarında güneşte kurutma pek önerilmeyen bir şeydir.Çünkü suyunu kaybeden hücrelerdeki sert yapılar canlı içinde ayrılması zor olacağından yemden alınan verim düşer.D vitaminin illa direk alması gerekmiyor.Yeterli düzeyde ışık olduktan sonra balıklar kendileri de sentezlerler.
 
Dediğim gibi ben zararlı demiyorum ama matematiksel olarak hesap yaptığımızda ortada bize avantaj sağlayan çok şeyin de olmadığını görüyorum.Ayrıca karides sürekli olarak verilmez.Karideste yüksek oranda kolesterol vardır.Bir diğer bilinmeyen şey de en toksik vitaminin D vitamini olması ve dışarıdan sürekli olarak D vitamini takviyesinin uzun vadede çok da iyi sonuçlar doğurmayacağıdır.Eğer vücudun kendi sentezlemesine izin verirseniz bunu vücut kontrolde tutabilir ama fazla D vitamini verdiğinizde vücut bunu atmaya çalışacaktır.Bir tek D vitamininin toksik oranları ölümcüldür.
 
Ayrıca çöpçü bakılır demişsiniz,burda yanılıyorsunuz çünkü ancak dayanıklı çöpçüler japonların yanında sağ kalabilir.japonlar dipten de beslendiği için özel çöpçü yemlerini tüketerek onların sağlıklı gelişimine engel olurlar.
unotim1232009-06-16 12:15:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 12:17
Japon sayfasında hala bir japon için 25 litre yazmakta. Ana konularda bile yanlışlar varken tablonun tamamen doğru olması beklenemez. Bir japon için 10 litrenin yeterli olacağını yazan meleklerle japonların uyumlu olduğunu yazan yerler, yıllardır bu işi yapan akvaryumcular var. Yanlışlar her yerde var. Bizde bunları yavaş yavaş düzeltmeye çalışıyoruz.
Ayrıca istediğiniz araştırmaları yapabilirsiniz, ben bildiklerimi savunuyorum ve doğruluğunuda sonuna kadar savunurum. Malesef ara ara sizin gibi japonları çok iyi bildiğini düşünen hobici arkadaşlara karşı savunmalarımıza devam edeceğiz.
Japon başlıklarını incelemenizi, yaşadıkları sorunlara iyi bakmanızı öneririm. Sizin savunduklarınız tamamen ben yaptım oldu mantığına dayalıdır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 12:25
[QUOTE=egemen1903]Japon sayfasında hala bir japon için 25 litre yazmakta. Ana konularda bile yanlışlar varken tablonun tamamen doğru olması beklenemez. Bir japon için 10 litrenin yeterli olacağını yazan meleklerle japonların uyumlu olduğunu yazan yerler, yıllardır bu işi yapan akvaryumcular var. Yanlışlar her yerde var. Bizde bunları yavaş yavaş düzeltmeye çalışıyoruz.
Ayrıca istediğiniz araştırmaları yapabilirsiniz, ben bildiklerimi savunuyorum ve doğruluğunuda sonuna kadar savunurum. Malesef ara ara sizin gibi japonları çok iyi bildiğini düşünen hobici arkadaşlara karşı savunmalarımıza devam edeceğiz.
Japon başlıklarını incelemenizi, yaşadıkları sorunlara iyi bakmanızı öneririm. Sizin savunduklarınız tamamen ben yaptım oldu mantığına dayalıdır.
 
[/QUOTE]

sana verilecek cevap bulamıyorumki,  senin bu söylediğin 2x2=4 ederi, kabul etmemektir, buna 5-6 hatta 10 eder demek gibi birsey, ben susuyorum, ama bu yorumlarını okuyup, sana çok cevap verecekler olacaktır bu sayfada Tebessüm
mesutok2009-06-16 12:26:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 12:56
Bekliyeceğim bakalım kimler yazdıklarıma yanlış diyecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 13:09


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 13:14
Söylediğimi tekrarlayayım.
 
Ayrıca çöpçü bakılır demişsiniz,burda yanılıyorsunuz çünkü ancak dayanıklı çöpçüler japonların yanında sağ kalabilir.japonlar dipten de beslendiği için özel çöpçü yemlerini tüketerek onların sağlıklı gelişimine engel olurlar.
 
Bronzu göstermenizin çok bir anlamı yok.Çünkü bronz çöpçüler belirli oranda tuzluluğa dahi dayanan dayanıklı türlerdendir.
 
Sterbailerin durumunu bu kadar uzaktan anlamak pek mümkün değil.Macro fotoğraflarını görmemiz lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DJlionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1089
DJlionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 13:17
Çöpçülerin japonlarla bakılamamasını önermemizin nedeni japonlar çöpçülerin hep yemlerini yiyor hemde çöçülerin kendilerini yutmaya çalışıyorlar ve farkına varılmazsa japon ve çöpçüde hayatını kaybediyor.Bunun örnekleri forumda mevcut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 13:19


Orada sadece bronz değil, leopar ve arkada birde tosun gibi komanda çöpçü var göremedinizmi, sağ tarafta japonun çenesinin altındaki dişi bir komando çöpçüdür.  Ama Onur bey, sizde yani herseye bir bahene buluyorsunuz, kendi pencerenizden değerlendiriyorsunuz, ne demek broz göstermeyin, onun önemi yok, broz çöpçüde çöpçü balığımıdır değilmidir ? onunda dananıklı bir tür oldugunu bildiğim için neden seçimimde başarılı oldugumu taktir etmiyorsunuz


mesutok2009-06-16 13:51:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 13:23
Mesut Bey,neden hep şahsınıza algılıyorsunuz ben de onu anlamakta güçlük çekiyorum.Burda başkası da bu fotoğrafı koysa ona da aynı yorumu yaparım.Eski mesajlarımı aratın.Samimi olduğum kişilerle bile yığınla tartışmam vardır benim.Niyetimi iyi tarttıktan sonra cevap yazmanızı öneririm.
 
Ben yazımda belirttim dayanıklı türler dışında diye.Ben hepsi bakılmaz dediğimi hatırlamıyorum?Ayrıca şunu da belirteyim.Onlar leopar değil sterbai çöpçü.
 
Bu arada tek resim koyma diye bir şey yok.İstediğiniz kadar koyabiliyorsunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir