Jbl Biotopol


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2768
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2016 01:29
Merhabalar, yeni kurduğum akvaryum için zararlı ağır metalleri zararsız hale getirmek için su düzenleyici araştırıyorum, JBL Biotopol dikkatimi çekti. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var, mesela şöyle bir yazınızı buldum:

[QUOTE]JBL Biotopol ürününün ağır metalleri bağlama prensibi metal iyonunun yüküne ve bağ yapabilme potansiyeline bağlıdır. Örnek vermek gerekirse Lityum ya da Potasyum gibi elementleri direk bağlama potansiyeli çok düşüktür ama bu elementlerin katyon hallerini (ikili ve üçlü değerlerini) kolayca bağlamaktadır. Kalsiyum (Ca2+) ve Magnezyum (Mg2+) gibi katyonlar sert sularda gereğinden fazla bulunmaktadır ve JBL Biotopol bu katyonları bağlayarak suyu yumuşatmaktadır. Aşağıdaki tabloda da görülebileceği üzere x ekseni su sertliğini, y ekseni de ürünün bağlama potansiyelini göstermektedir. Ayrıca JBL Biotopol kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd) ve Kobalt (Co) gibi ağır metalleri de bağlayabilmektedir.[/QUOTE]

Velifera besleyeceğim için suyumun kalsiyum yönünden zengin olması gerekiyor. Dozunda Biotopol kullandığım takdirde sertleştirmek istediğim sudaki kalsiyum ve magnezyumu ne ölçüde bağlayacaktır? Biotopol kullandıktan ne kadar süre sonra suya kalsiyum takviyesi yaparsam Biotopol'ün kalsiyum ve magnezyum bağlama özelliğini aşabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir