JBL novorift sorunu


vladÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 54
vladÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 08:40
Arkadaşlar ufak bir araştırma sonucu, tankımdaki balıklara;
http://www.akvaryum.com/Forum/hongi_mi_acaba_k592718.asp
jbl novorift yem aldım, şimdiye kadar hep sera ve tetra ürünleri kullanıyordum, hatta düne kadar bir akvaryumcudan aldığım tetra bits benzeri açık yem ve marin marka sticks yem veriyordum. Dün balıklarıma sabah jbl vermeye başladım ve sonuç anlayamadığım şekilde hüsran oldu.
cam gibi berrak ve temiz akvaryum suyu balık dışkısıyla doldu, öyle ki dış filtrenin hortumunun ağzı bile neredeyse tıkanacak. Novorift uzun ve sert bir sticks yem, alışmaları için az az verdim ama sonuç fena, ayrıca 1 aydır hiç dışkılarken görmediğim balıklarım, büyük vatozlar gibi kıçlarında dışkı ipiyle geziyorlar.
yemi kessem mi, yoksa alışmadıkları için mi böyle oldu(ilk kez bitkisel yem yediler) fikri olan varsa, paylaşırsa sevinirim. Bu arada tankta eskiden kalan bir adet mpangam, dün bu yemi yedikten sonra renklendi ve resmen kendine geldi, rengini hiç göstermeyen balık bantlarına kadar belirgin bir hale geldi.
Herkese iyi günler, sağlıklı balıklar. . vlad2012-06-19 08:41:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Evren OltacıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 406
Evren OltacıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 15:50
Çağhan Bey  Merhaba

Balıkların yaşam diyetlarine uygun olarak beslenmesi çok önem arzeden bir konudur...
Örneğin Bitkisel beslenmesi geren bir balığı siz sürekli hayvansal protein içeren yemle beslerseniz
Balığınızın özelliklerin tam olarak yansıtmayabilir ve metabolizması ciddi anlamda zorlanacak belkide
dayanamayacaktır...
Malesef yanlış bilinen bir gerçek var; nedense hobici arkadaşlarımız hayvansal protein içeren yemlerle çok daha verim alacaklarına inanıyorlar ama bu doğru değildir örneğin bitkisel yemlerde ki spirulina balıkların doğal renklerine kavuşmasında önemli bir etkendir...

Balığğınızı etcil bir balık olsa dahi mutlaka otcul yemde vermeniz gerekecektir bu balığınızın gelişimi için önemlidir ve haftada bir gün aç bırakmanız balıklarınızın gelişimine, yaşam şekline katkı sağlayacaktır...

Novorift konusundada balıklarınız alışma sürecini tamamladıklarında herşey normala dönecektir ama yemleme miktarını makul seviyede tutmanız gerekmektedir

Bir küçük ipucu vereyim size,  eğer bir sonraki yemleme zamanı geldiğinde balıklarınız, siz tanka yaklaştığınızda size tepki vermiyorlarsa yem miktarınızı azaltmanız gerektiği anlamına gelmektedir....



Saygılarımla

Evren K. Oltacı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 16:09
Merhabalar ,

Stick yemlerin yanı sıra ıspanak , marul , salatalık ve kabak gibi sindirim sistemini rahatlatan öğünler de verilmelidir. Özellikle damızlık balıklarda aşırı yemlemeden kaçınılmamalıdır. Bunların en önemlisi de diyetlerine uygun beslenilmeleridir.

JBL Novo Rift'i yaklaşık 1 aydır vatoz yavruları üzerinde deniyorum. Genelde vatoz yavruları yem yemeye başladıklarında ölümler başlamaktadır. Bu yemi kullanmamla birlikte , vatoz yavrularımda kayıp yaşamadığımı ve inanılmaz boylandıklarını farkettim. En azından vatozlar üzerinde çok olumlu etkilerini gördüm.

Saygılar ,

Onur Yıldız2012-06-19 16:48:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vladÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 54
vladÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 18:55
Evren bey, Onur bey ilginize teşekkürler.
Yemleme konusunda hemfikirim. Jbl novorif alma sebebim de bu. Ama anlattığım gibi bir durum hiç yaşamamıştım, daha onceden politlerimi mi de tetra ve sera bitkisel yemle beslemiştim. İnşallah düzelir.
Bir de bu arada yukarıdaki lınkten balıklarıma bakıp cinsiyetleri konusunda fikir verirseniz sevinirim.
Saygılarımla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir