ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vlad
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2006 13:09
Son Ziyaret:
20 Aralık 2020 23:44
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağhan Yaman
Doğum Tarihi:
18 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
otomotiv
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağhan Yaman
Ankara Çankaya
100x45x65

SON 10 MESAJI

Tetra 1200 filtre problem.
Teşekkürler, Nehir'e bakayım.
Tetra 1200 filtre problem.
Mahmut bey teşekkür ederim, aman sorun olmasın zaten, çok can sıkıcı bir durum.
Contaları Ankara'da nereden bulabilirim fikriniz var mı acaba? vlad2013-02-12 17:51:01
Tetra 1200 filtre problem.
    Murat bey o konuyu okudum. Bendeki gibi eski modellerin musluktan sızdırma yaptığını biliyorum, dediğim gibi muslukları 3-4 sene önce değiştirdim ve değişimden sonra sıkıntı kalmadı. Fakat şu andaki sızıntı motor ve kasa arasından, tam kilit kollarının altından sızıyor ve musluk vanaları açık, filtre çalışmadığında oluyor. Filtre çalışırken sıkıntı yok. Musluk vanaları kapalıyken sıkıntı yok. Anlamadım gitti, sanırım motor altındaki contalarda sıkıntı var.

Tolga bey, ben bu filtreyi yeni çıktığında almıştım, belirttiğim gibi tam hatırlamamakla birlikte en az 7-8 sene oldu. O zaman forumlarda veya internette bu kadar bilgi yoktu, model yeni olduğu için.
Fakat aldığıma pişmanım, sebebi ise şu anki sızdırma değil, aldıktan 3-4 sene sonra yaşadığım musluklardan su sızdırması. Sırf o yüzden akvaryumu evden iş yerime taşıdım. Bu tip filtrelerin kullanıldığı akvaryumlarda en az 200-250 litre su bulunuyor. Benim filtrem sızdırdığında bir haftalık tatilden döneli bir gün olmuştu ve şansıma o gün akşam sızmaya başladı, eğer bu olay bir kaç gün önce gerçekleşmiş olsaydı tam bir felaket olurdu. Şu anda da korkum, elektrikler akşam dükkan kapalıyken kesilse demek yazıhaneyi su basacak.Benim kullandığım ürün ekonomik ömrünü doldurmuş olabilir.
Fakat dış filtre üreten bir firmanın böyle bir hata yapma şansı yok bence. Çünkü bu sorun bir kez yaşanır ve şanlıysanız benim gibi sıkıntı yaşamadan atlatırsınız. Ama şansınız yoksa evinizi su basar.

 

vlad2013-02-12 16:41:19
Tetra 1200 filtre problem.
Herkese merhabalar. ;
Uzun süredir akvaryumumla fazla ilgilenemiyordum. Geçen hafta temizliğini yaptım ve 20 adet karışık küçük boy japon aldım. Bu gün baktığımda balıklarda beyaz benek hastalığı olduğunu farkederek tedaviye başladım. Tabi bu sırada dış filtreninde prizini elektrikten çektim. Bir süre sonra filtre ciddi şekilde sızdırmaya başladı, giriş ve çıkış hortumlarını kapattığımda sızdırma azaldı. Motorun kilit yerinden yani yan tarafından damlama yapıyor. Kazara elktrikler kesilse su içinde kalacak her yer. Daha önce böyle bir olay yaşayan var mı? Filtrem tetratec 1200 ex. Yaklaşık 8 senelik, daha önceden musluklardan sızdırma yapmıştı, muslukları değiştirdim ve sıkıntı kalmamıştı. Şimdi ne yapabilirim? Tuhaf olan aktif olarak çalışırken kesinlikle sızdırmaması.
Şimdiden teşekkürler.
Su Piresi Hakkında
Aramadan su piresi veya artemia diye aratırsanız bir çok konu mevcut.
Akvaryum.com Franchising
Günümüzde, her türlü ticarette ve ticaretin olduğu her sektörde marka değeri çok önemli, özellikle internet kullanan ve üst orta sınıf olarak tabir edebileceğimiz müşteri sınıfı, parasını marka değeri olan ve dolayısıyla güven veren ürünlere harcamak istiyor. Burdan yola çıkarak akvaryum.com adının bir marka değeri olduğu aşikar ve tabelalı satıcılara artı güven ve müşteri kazandıracağı da aşikar. Fakat franchising sisteminde en önemli nokta, her tabelalı mağazada aynı standart, fiyat ve kaliteyi tuturmaktır. Akvaryumculuk gibi, özellikle canlı ticaretinin olduğu bir sektörde bu kalite fiyat standartı nasıl tutturulur, amatör bir kuruluşun profesyonel ticaret içerisinde olması hobici tarafından nasıl karşılanır bunları bilemiyorum , fakat böyle bir markanın hobicilere güven vereceği kesin.
Ankara Aqua Vega
Merhabalar, Ankara'da yeni açılan Mamak Nata vega avm içindeki akvaryuma gittim, tür çeşitliliği çok olmasa da yolunuz düşerse gitmenizi tavsiye ederim. Bir kaç amatör fotoğrafımı da paylaşmak istedim. Herkese iyi günler.


Greshakei Çiftleşme
Dün kameramla yakaladığım, yumurta alma anını paylaşmak istedim.
Herkese sağlıklı balıklar.

http://www.youtube.com/watch?v=rzaU4tV_FSg
Hongi mi acaba?
Oy çokluğu ile  İce blue greshakei olduğuna ben de ikna oldum.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Cins Cinsiyet ?
Balığınızın kafa ve ağız yapısı tropheus türlerini andırıyor, fakat ya kırma ya da renkleri henüz oturmamış, tropheus konusunda bilgili olanlar daha doğru yorum yapabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.