Jedaykin Bitkili Plati Akvaryumu


JedaykinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 114
JedaykinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2015 16:00
[IMG]http://i.imgsafe.org/82453b7.jpg[/IMG]

Bitkili canlı doğuran olarak düşündüğüm tankımın son hali. Şu anda platiler ve 4 küçük dişi betta var içinde. Aslında bettaları koymak istemezdim ama onları koyacak bir yerim yok ve fazla gelişmedikleri için birilerine verme şansım da olmadı. Hazim şu anda ancak platilere yetiyor, lepistes ekleme isteğime engel olmaya çalışıyorum. Bir de dişi cüce vatoz yosunlanma ile uğraşacak.

Kurulum yaparken tabanda en alta çiçekciden aldığım bitki torfunu koydum. Üstüne floranil nickli arkadaştan aldığım bitkilerle gelen misket gübreleri dizdim. Onun üstüne ise internetten aldığım Lavtaş merkalı lavtaşı kırığı kumu koydum. Lavtaşını tavsiye eden de var etmeyen de. Ekonomik duruma göre en uygunu buydu. Kargo dahil 10lt lavtaşı kumuna 25tl verdim. Önceden bende bir miktar cristmass moss ve crypto brown vardı. Forumdan floranil'dan da rotala red, bacopa, marsilea, gül , limon ve tele bağlı java moss istemiştim. Kendisi sağolsun 3 çeşit daha eklemiş. Atman'ın iç filtresini kullanıyorum. Pek iyi değil amam şimdilik iş görüyor. Şu ara ek harcama yapmak istemiyorum. Işıklandırma olarak bir adet OSRAM 865 23W tasarruf ampul var bir de renkli dalgıç. Bir adet daha 865 eklemeyi düşünüyorum.

Önerilerinizi beklerim.

Beğenenler: [T]156076,floranil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akv42Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2015
İl: KKTC
Mesaj: 360
akv42Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2015 22:44
Güzel lakin 10 plati ile mi başladınız yoksa bu hayvanlar sizde önceden var mıydı? Direk bu hacimde 10 plati ile başlamak sıkıntı oluşturabilir. Umarım böyle bir şey söz konusu olmaz.
Yavru yenmesi engellenebilir canlı doğuranda ama betalarınızın karakteristik özelliklerini bilemiyorum. Muhtemelen içgüdüleriyle saldırıyorlardır. Bunun için saklanma alanlarını arttırmakta fayda var. Zaman geçtikçe bunlar oluşacaktır. Değişik bir dizayn yapmışsınız. Şu anki durumu açıkçası çok hoş durmuyor ama bitkiler gelişmeye başladığında bu kendiliğinden düzelecektir.

Lav kırığı şöyle - Akvaryum suyunun pHını düşürüyor. Ne denli bilmiyorum. Canlı doğuranlar da bu özelliği istemediği için pek tavsiye edilmez ama artık olan olmuş. Bir de duşuk pH da erkek yavru çıkma oranı artıyor durum böyle olunca erkek dişi oranı sıkıntıya girebiliyor.

Beğenenler: [T]134851,Jedaykin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JedaykinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 114
JedaykinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 09:33
Tanktaki balıklar elimde vardı. Platiler önceden 80ltlik ayrı bir tanktaydılar. Bu tank sadece dişi bettalar içindi. Taşınma durumunda 80ltlik tankı koyacak yerim olmadığı için bırakmak durumunda kaldım. Sadece bu 60ltyi koyacak yerim olunca da tüm balıkları buna koymak durumunda kaldım. Zamanla dişi bettaları hediye olarak verip, platileri de azaltma niyetindeyim. Yapı olarak betta ve canlı doğuran aynı tankta olmaması gereken iki tür. Beslenme açısından bile kullanılacak yemler uyumlu değil.

Düşük pH konusunu ben de araştırdım. O konuda farklı görüşler var. Canlı doğuran için yumuşak su uygun diyen de var sert diyen de. [:?] Net bir bilgi göremeyince çok önemsemedim. Midye kırığı ekleyerek dengelemeye çalışabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir