ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jedaykin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2012 17:11
Son Ziyaret:
29 Şubat 2024 16:33
Toplam Mesaj:
114 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet KAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet KAYA Eski Betta meraklısı

SON 10 MESAJI

Betam Yem Yemiyor
Yıllarca betta bakmış ve üretmiş biri olarak tavsiyelerimi ileteyim. Benden önce cevap yazanların hepsi belirtmiş zaten hemen bir akvaryum şart. Eğer betta ile devam edecekseniz aklınızda olsun erkek betta tek bakılır. Yanına ne dişi ne erkek betta koymamalısınız. Üretimde bile yumurtlama bitince dişiyi hemen tanktan çıkarır yerine koyarız. Filtre konusunda seçiminiz mutlaka hava motoru ve pipo filtre olsun. Diğer filtreler suda akınıtı yapar ve betta az akıntıyı bile sevmez. Hava akışını azaltmak için vana alın ve hava çıkışını 2-3 snde bir kabarcık çıkacak şekilde sınırlayın.

Yem olayını kim söyledi bilmiyorum ama fazla vermişsiniz. Günde 1 defa 1-2 parça vermeniz yeterlidir. Balık şu anda kabız olmuş olabilir. Eğer bulabilirseniz canlı su piresi bulup 1-2 tane vermenizi öneririm.

Akvaryum kurduğunuzda bitki eklemeniz iyi olur. Ama betta fazla ışık istemez. Bu nedenle ışık gerektirmeyen tilki kuyruğu gibi bitkilere yönelmeniz gerek.

Eğer akvaryumu büyüttüyseniz tür değiştirip canlı doğurana yönelmenizi tavsiye ederim. Tek balık sizi tatmin etmeyecektir. Plati veya moli gibi dayanıklı bir canlı oğuran tür ile hobiden daha çok keyif alırsınız.
Hava Motorsuz Alternatif Artemia Çıkartma Yöntemi
Aynı işlemi filtre süngeri ile yapıyordum. Elyaf da iyi fikir. Ama her zaman açılma oranının, hava motorundan daha düşük olduğunu gözlemledim.
Beta Akvaryum Suyunda Cozemedigim Seyler
Fotoğraftan pek birşey anlaşılmıyor. Birkaç farklı açıdan fotoğraf veya video çekip koyarsan bir ihtimal ne olduğu anlaşılır.
Bitkili-temmuz 2017-yeni Bir Umut
Elinize sağlık. Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız. Bitkiler geliştikçe güncelleme yapar deneyimleri paylaşırsanız faydalı olacaktır.
Tasarım konusuna gelince hiç bilgim ve fazla bir tecrubem olmasa da yerleşimde asimetrik durum dikkatimi çekti. Bilinçli olarak mı bu şekilde yaptınız? Tankın sol tarafı boş kalmış gibi duruyor.
400 Litre Bitkili Akvaryum
Elinize sağlık çok güzel bir tank olmuş. Umarım benim 120ltlik tankımda bu kadar sağlıklı gelişir. 3. haftada bende de elodealarda tüy şeklinde yosunlanma başladı.

Bu arada tankta balık sayısını azalttınız mı yoksa bitki miktarından dolayı görünmüyorlar mı?
Bitkili Canlı Doğuran Tankı

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134851/300320171250411.jpg[/IMG][EDIT]Jedaykin,2017-05-25 10:02:01[/EDIT]
2017 Yılı Takvim Dağıtımı İle İlgili Konu.
ÖM'den takvim gönderildiği mesajını az önce gördüm. Takvimim henüz ulaşmadı. Muhtemelen kargo sıkıntısı. Takip numarasını öğrenme imkanım var mı?
İlk Defa Balık Besleyeceğim.
O hacimde en azından dış filtreye ihtiyacınız olur. Şimdiye kadar hiç akvaryum ile uğraşmadıysanız canlı doğuran türler özellikle lepistes ile başlayabilirsiniz. Tilki kuyruğu gibi dayanıklı bitkiler ve bitki için olan bir florasan ile keyifli bir akvaryumunuz olabilir. Çok miktarda tilki kuyruğu ile yavrulara saklanma alanı sağlarsanız 2-3 ay içinde balık miktarınız artar, bu da daha çok keyif verir.
Betta Akvaryumu
Bettalarda pipo filtrenin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Şelale filtre debisi ayarlansa bile balığı etkileyebiliyor. Gövdesinin 4-5 katı kuyruk ve yüzgeçler ile balık akıntıdan etkileniyor. Şu anda yanımda şelale fitre olan tankta bir HM erkek bettam duruyor. Bütün gün gözümün önünde. Şelale debisini en düşükte tutmadığım sürece balığın saklanacak yer aradığını bariz şekilde görebiliyorum. Bu açıdan pipo filtre kullanılmasını, kabarcık sayısınında saniyede 1-2 kabarcık çıkacak şekilde ayarlanmasını öneririm.
Jedaykin Bitkili Plati Akvaryumu
Tanktaki balıklar elimde vardı. Platiler önceden 80ltlik ayrı bir tanktaydılar. Bu tank sadece dişi bettalar içindi. Taşınma durumunda 80ltlik tankı koyacak yerim olmadığı için bırakmak durumunda kaldım. Sadece bu 60ltyi koyacak yerim olunca da tüm balıkları buna koymak durumunda kaldım. Zamanla dişi bettaları hediye olarak verip, platileri de azaltma niyetindeyim. Yapı olarak betta ve canlı doğuran aynı tankta olmaması gereken iki tür. Beslenme açısından bile kullanılacak yemler uyumlu değil.

Düşük pH konusunu ben de araştırdım. O konuda farklı görüşler var. Canlı doğuran için yumuşak su uygun diyen de var sert diyen de. [:?] Net bir bilgi göremeyince çok önemsemedim. Midye kırığı ekleyerek dengelemeye çalışabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.