Kakadu Ailesi ( Üretildi ve Yayıldı ) Yeni Fotolar 10-11-12....


GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 00:23
[QUOTE=prisonbreak]Benim elimdede şuan 3 erkek 6 dişi Orange kakadu var. Ali osman abinin dediği gibi haftada % 10 su değiştiriyorum ve su piresi veriyorum sizin müslümden 2 katı oldu denilebilir. [/QUOTE]

Tarık ben hiç canlı yem vermedim, sanırım canlı yem de versem daha iyi olacak. En azından haftada 1 defa. Sen ne zaman aldın Kakaduları? Bitkilide mi bakıyorsun? Tanıtım konusu var mı? Seninkileri de görmek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 00:38
Yaklaşık 1 ay oldu. Balıklar bitkili akvaryumda bakıyorum yanlarında agassizi double red çiftimde var bir sorun olmuyor şimdilik. Tanıtımı 1 ay sonra yapıcam kısmetse çünkü tank istediğim kompozisyonda değil.  prisonbreak2011-06-08 00:39:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2011 17:16
Merhaba;

Akvaryumda birkaç düzenleme yaptım:

- Çok fazla uzayıp, çoğalıp heryeri kaplamaya yeltenen Çınar bitkisi çok ufak 2 kök dışında tamamen çıkarıldı.
- Su Mercimeği tamamen çıkarıldı.
- Kütükler ve dış filtre borusu filenin içine Java Moss bitkisi sarılarak kaplandı.
- Arka cam sıva teli içine Christmass Moss sarılarak kaplandı.


İzlenimler:
- 3 hatfa önce yaptığım su değişiminden ve temizlikten sonra neredeyse tüm bitkiler yosun kaplamıştı. Herhangi bir müdahalede bulunmamama rağmen Microsorium Vindelow, Cryptocoryne Wendtii Brown, Blyxia Japonica bitkilerinin üstündeki iplik yosunları ve Pistiların köklerindeki yosunlar kendi kendilerine kayboldu. Belki bu yosunları sayıları artan karidesler ya da yeni eklediğim Saeler yemiş olabilir.
- Kakadular(özellikle dişiler) karideslerin büyüklerine saldırmıyor. Ama yavruları avlamak için köşe bucak aranıyor, resmen karideslerin yavrularını avlıyorlar.
- Physa Marmoratalar dan tamamen kurtuldum. Şu an akvaryumda 3-5 adet var ki ben buna yok gözüyle bakıyorum. Sağolsun katil salyangozlar verdiğim eğitimden sonra Physaların kökünü kuruttu.
- Moss duvarı da karideslere mükemmel bir saklanma alanı oldu.
- Blyxia ları Physa yumurtalarından temizlemek için elle yıkamıştım. Ölü yaprakları bitki kendi kendine ana gövdeden ayırıp suya bırakıyor, budama zahmeti çekmiyorum bu sayede. Bu olay da yeni öğrendiğim birşey.

- Kakaduların 8 adet olduğunu fark ettim. Yaptığım sayımlarda kesin 8 sayısına ulaşabildim:) Galiba 4 tanesi erkek. 1 erkek oldukça baskın. 2 tane büyük erkek var. Biri baskın olanın yanında resmen dişi numarası yapıyor. Kuyruğunu ve üst yüzgeçlerini kısıyor. Bunu başka bir yerde de okumuştum. Gidişata göre 1 erkek ya da 2 erkek bırakacağım. Sanırım şimdiden eş tutmaya başladılar, yuva sayısını arttıracağım ve Saeleri çıkaracağım. Belki Corydorasları da çıkarabilirim.

***Arka camı beyaz sıva teli ile kaplayınca bitkili akvaryumda arka fonun siyah yerine beyaz olursa çok çok çok daha güzel olabileceğini gördüm. Adeta akvaryum parladı:)



Şu an fotoğraf yükleyemiyorum, sunucuda sorun var sanırım. Fotoğraflar yüklenecek.


01.06.2011(Çınarlar sağda yüzeye çok yakın, solda 10-15 cm var)


09.06.2011(Çınarlar sağda yüzeye ulaştı, solda 5 cm var.)(Su mercimeği yüzeyi istila etti)

17.06.2011(Mosslar yerleştirildi, Çınarlar ve Su Mercimekleri çıkarıldı)(Allah ın izniyle 1-2 ay sonra her taraf yemyeşil olabilir)

17.06.2011 (Light erkek)(Kuyruğunu nasıl da kısmış)

17.06.2011(Akvaryumun Kralı)(Kuyruk olarak diğerlerinden farklı, kafasına göre takılıyor. Yanından geçtiği balık ya kaçıyor ya da selam duruyor)

Gurdjan2011-06-18 02:15:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wooqlekinqÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2011
İl: Konya
Mesaj: 9
wooqlekinqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 14:40
Akvaryum çok hoş olmuş balıklar da gayet uyum sağlamış gibi görünüyor saqlıklı balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fikret1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 415
fikret1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 21:35
Maşallah,balıkların sağlıkları,renkleri ve gelişimi çok güzel.Yakında başlığı değiştirmek gerekecek çünkü seninkiler adam olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 01:00
Güncelleme:

Yeni eklenenler:
Sn. Timur Eker den çok güzel ve nadir olan karides türleri temin edildi. Kendisine acemi bir hobici olarak bizleri bu türlerle buluşturduğu, çok ilgili ve yardımsever bir abim olduğu için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

- Koyu Mavi Kaplan Karides
- Yeşil Babaulti Karides

Elden çıkarılanlar:
- Corydoras Pandalar elden çıkarıldı.
- Corydoras Sterbailer elden çıkarıldı.
- Saeler elden çıkarıldı.
Düzenlemeler:
*** Kum temizlendi. Suda birçok parazit tespit edildi. Kurtlar, solucanlar, bitler, v.s. Kumu karıştırınca onların suda fıldır fıldır yüzdüğünü görünce midem bulandı. Sanırım onlar da biyolojik döngünün bir parçası oluyor.
- 3 adet istenilen şekle girebilen hava taşı akvaryumun zeminine döşendi. Böylelikle en dibi de havalandırmayı düşünüyorum.
- Sineklik altına Blyxia ve Crypto bitkilerini ekeceğim yerlere diy gübre yerleştirildi.
- Blyxiaları böldüm 2 katı daha fazla kök elde ettim, büyük kısmını filtre emiş borusunun köşesine ektim. Az bir kısmını sağa sola Crypto bitkisinin yanlarına ektim.
- Cryptocoryne bitkisini köklerinden böldüm, ekstradan 5 küçük kök daha elde ettim. Akvaryumun zeminine dağıttım. Yapraklarının  büyüyeceğinin hesaba katarak bu sefer daha aralıklarla ektim.
- 3 küçük kök Çınar bitkisini filtre emiş borusun önüne gelecek şekilde, sol ön köşeye ektim. Çınar bitkisinin ön plan bitkisi olarakta kullanılabileceğini ve güzel duracağını umuyorum.
- Java Fernlere musallat olan Sakal yosunu kısmen temizlendi. Bir süre sonra tekrar tutacağını biliyorum. Tutarsa yine elle temizlemeye devam.
- Kakadular için 3-4 adet yuvalamaya uygun mağara yapıldı.


Akvaryum dizaynını Moss Duvarı tam olarak hazır olduktan sonra sergileyeceğim. Sanırım bu da en erken 1,5 ay sürer. Yeni aldığım ve besleyeceğim, İnşallah üretebileceğim karideslerin ve Kakadularımın son fotoğrafları:



Bu benim damat adayım. Nedense dişi buna pek yanaşmıyor, belki diğer erkeklerin daha ufak olmasındandır onları tercih ediyor gibi geldi bana.



Mavi karides büyük erkeği yoklarken. Timur abi için rahat olsun, en büyük erkek bile Karidesin antenleriyle kendini yoklamasına izin veriyor. Yavruyken karideslere alıştırdığım için 0,5 cm den büyük karideslere dokunmuyorlar. İlerisi neyi gösterir bilmem, durum kötüleşirse çaresine bakarım.



Çifte kumrular



Yeşil ve mavi karidesler aynı karede.



Karideslerin ilk geldiği gün.







Akvaryumun kumunu temizlerken balıkları büyük leğene, karidesleri de bir ufağına ayırdım. 2 leğeni yanyana koydum. Karidesleri ve Panda Coryleri yakalamak epeyce zahmetliydi.
Geceleyin Saelerden 2 tanesi dışarıya atlamış, sabah kalktığımda ölü buldum

İşe gidip geldim, Leğene baktım 8 Kakadumdan tek dişi olanı ortalıkta yoktu. Başımdan kaynar sular indi bir anda, kısmi felç geçirdim. Belki yeni atlamıştır diye hemen sağa sola bakınmaya başladım. Maalesef bulamadım Tek çare en düşük ihtimal olarak gördüğüm karideslerin leğenine bakmaktı.
Bir de baktım karideslerin arasında balığa benzer birşey var, zoomladım gözlerimi dişinin yandaki Karides leğenine atlamış olduğunu gördüm. Sanki evladını kaybedip tekrar kavuşmuş bir baba gibi sevindim, dünyalar benim oldu. %70 dışarıya atlaması gerekirken o %30 u tercih edip en doğrusunu yapmış. Belki de karnı acıkmıştır, birkaç karides yavrusu yemiştir. Şaka bir yana 1-2 dakika arayla yıkımla-sevinci bir arada yaşadım.

Erkek kakaduların 3 ünü sattım. 3 ünü daha satmak için yavruluğa ayırdım diyecektim ki baktım 2 si tül yavruluğun altındaki ufacık deliği büyütüp oradan akvaryuma firar etmişler. Her işte bir hayır vardır deyip onları satmaktan vazgeçtim. 1 erkek yavrulukta bekliyor. Onu da Köksal Gürkan abimize hediye edeceğim. Benim Köksal abimize vereceğim bu hediye onun bana yardımları karşısında devede kulak kalır. Herşey için teşekkürler Köksal abi.

Fikret abi seni de unutmadım tabiiki. Sana da çok teşekkürler abi.


Allah izin verirse Mavi ve yeşil karidesler de çoğalınca akvaryumda bitkiler yeşil, canlılar mavi-yeşil-kırmızı-turuncu ve sarı-siyah olacak. Tam bir renk cümbüşü yani. İnşallah yüce Rabbim bana bunu nasip eder.

Saygılar.

Gurdjan2011-07-04 01:23:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 01:07
Maaşallah Gürcan bey balılarınız çok güzel olmuş özellikle erkek kakadu tablo gibi olmuş sizi tebrik ederim. Size moral bozucu bir haberim olucak karidesleriniz kakadularınıza büyük ihtimalle yem olucaktır özellikle yavrular.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 01:26
[QUOTE=prisonbreak]Maaşallah Gürcan bey balılarınız çok güzel olmuş özellikle erkek kakadu tablo gibi olmuş sizi tebrik ederim. Size moral bozucu bir haberim olucak karidesleriniz kakadularınıza büyük ihtimalle yem olucaktır özellikle yavrular.[/QUOTE]
Farkındayım yavru kiraz karideslere saldırmaya başladılar yavaş yavaş. Özellikle büyüğü ve dişi olan saldırıyor. Diğerleri tam çakmadı daha. İlk başlarda yem sanıyorlardı, sanırım 1-2 kere yediler ve güzel geldiyse...gerisi malum. Ama yarım santim ve büyüğüne hiç dokunmuyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 08:12
Gürcan karideslerin de güzelmiş. Tarık da söyemiş ama yenmemelerine dikkat etmende fayda var. Kakadular avcı sayılır. Yavru karidesleri kaçırmazlar.
Yardım konusuna gelince, sadece gereken noktalarda bir kaç paylaşımda bulundum. Onu da zaten yapmak gerekirdi. Yorumların için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fikret1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 415
fikret1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 22:08
Maşallah, karidesler sağlıklı ve güzel kakadular ayrı bir güzel.Erkek kakaduların çokluğu üreme zamanı sorun olacaktır.Birde bunlar için yumurtlama yerleri hazırlıyoruz onlar kafalarına göre istediği yere yumurta diziyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ikbalcanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 91
ikbalcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 00:55
Masallah cok güzel tankiniz ve türleriniz var.Ben de bir kakadusever olarak takip ediyorum gelismeleri.Anladigim kadariyla tankinizdaki yerlesimi tamamladiniz.Bundan sonra- bence -mümkün oldugunca artik tanka göz müdahelesi!! disinda müdahele etmeme zamaniniz geldi.Benim tankimdaki disi mecburen yaptigim son müdahelemden beri son derece keyifsiz.Normalde simdiye kadar yumurta dizmesi gerekirken sanirim strese girdi ve yumurta dizmedi.Insallah kaybetmem.Bu nedenle sizin de ayni duruma ugramamaniz icin bu kücük öneriyi yapma ihtiyaci hissettim.Kolay gelsin dileklerimle.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 01:19
[QUOTE=fikret1]Maşallah, karidesler sağlıklı ve güzel kakadular ayrı bir güzel.Erkek kakaduların çokluğu üreme zamanı sorun olacaktır.Birde bunlar için yumurtlama yerleri hazırlıyoruz onlar kafalarına göre istediği yere yumurta diziyorlar.[/QUOTE]

Fikret abi haklısın, 3-4 erkek dişiye fazla gelecek. Dişi de ufacık zaten. Olmadı izinli günümde gidip dişi kakadu alacağım artık 4-5 adet. Abi yumurta dizme konusuna gelince benimki gelsin isterse kafama yumurta dizsin ben razıyım:)

[QUOTE=ikbalcan] Masallah cok güzel tankiniz ve türleriniz var.Ben de bir kakadusever olarak takip ediyorum gelismeleri.Anladigim kadariyla tankinizdaki yerlesimi tamamladiniz.Bundan sonra- bence -mümkün oldugunca artik tanka göz müdahelesi!! disinda müdahele etmeme zamaniniz geldi.Benim tankimdaki disi mecburen yaptigim son müdahelemden beri son derece keyifsiz.Normalde simdiye kadar yumurta dizmesi gerekirken sanirim strese girdi ve yumurta dizmedi.Insallah kaybetmem.Bu nedenle sizin de ayni duruma ugramamaniz icin bu kücük öneriyi yapma ihtiyaci hissettim.Kolay gelsin dileklerimle.  [/QUOTE]

Evet haklısınız artık müdahale hakkım kalmadı. Yalnız bu sefer asırlık düzenleme yaptım bir daha dokunmamak için.
2-3 gün önce yeni düzenlemeyi yaptım. Dün de canlıları tekrar akvaryuma koydum. Erkeklerden birisi oldukça keyifsiz, yem yemiyor neredeyse. Bu Köksal abiye ayırdığım erkekti ve tül yavrulukta üstte duruyordu, bu sabah baktığımda o da kaçmıştı akvaryuma. Artık kesin anladım ki bu balıklar yüksek ışığı hiç sevmiyor. Diğerleri de bana küsmüş gibiler. Önceden ben akvaryumun yanına geldiğimde yem vereceğim diye bana doğru gelirlerdi, kafamı yaklaştırınca onlar da yaklaşırdı. Şimdilik kaçıyorlar. İnşallah düzelirler.

Artık yeni canlı eklemeyeceğime göre uzun bir süre fotoğraf paylaşımı yapamam artık:) Tabii Kakaduların çiftleşip yavrulaması haricinde. Ağustos a doğru Moss Duvarının son halini paylaşacağım.  Bence Moss Duvarı uygulaması muhteşem bir fikir, her akvaryuma lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 22:00
Stresi azaltacak iki önemli dekor var. Birisi dapınık düzen duran java moss, diğeri kökler ve salınımsız kayalardan oluşan saklanma alanları... Araya ayrıca java fern olursa güzel oluyor. Hindistan cevizi kabuğu olmazsa olmaz gibi bir şey ama ufak çömlek, fincan, vb de iş görür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

28fatih28Çevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 792
28fatih28Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 22:23
Akvaryumunuz gayet güzel. Soldaki kısa bitkilerin adı nedir cok hoş duruyor ne kadara aldınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir