Kakaduya Geçiş (yavrular Geldi!!!)


miratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 280
miratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2017 08:00
Macmasteriler su şartlarına daha hassaslar. Bir yıla yakın baktım yavru alamadan. Şimdi tekrar bakıyorum macmasteri bakalım bu sefer olacakmı[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2017 22:25
[QUOTE=nomercy]Bende macmasteri bakıyorum. 3. yumurtlama sürecince şu anda ama bir türlü yumurtaları çıkartamadık .3-4 gune kalmaz dişi yumurtaları yiyor.. bu seferde yerse bir sonraki yumurtaları aynı akvaryum suyunda baska bir tanka ayırmayı dusunuyorum. Bol havalandırmayla kendılıgınden cıkarmı acaba yumurtalar. Bunu tecrube etmedım ama dişi olmadan yavru çıkartabilen oldumu aranızda ? Meleklerde bunu başarmıştım[/QUOTE]

Apistolarda sanırım kakadu dışında yavru almak çok zor. Birde karakter bu balıklarda çok önemli. Bazı dişiler anaç karakterli. Bunlar her durum ve şartta yumurtlar yavrularına bakar sahip çıkar. Bazıları mesala biraz daha kokoş. Pek yavruyla yuvayla alakadar değiller. Yani biraz da şans meselesi.

İlk aldığım İnkalardan ikisi dişi idi. Bir tanesi alabildiğine hamarat, yuvasını yumurtalarını koruma kollama derdinde. Sürekli yuvasının temizliğiydi, bakımıydı bir telaşe içinde, ötekinin dünya umrunda değil [:)))].

Bende umudu kesince bunu karma ana tanka attım. Bu diğer balıkları görünce (o zamanları kırmızı gözlü 5-6cm lik kırmızı gözlü tetralarım vardı) anaç duyguları kabardı yumurtladı yavrularına da gözü gibi baktı.

Birde akvaryum ortamında doğan balıklar kesinlikle daha üretken oluyor. Maalesef f1 dişilerden sayısız yumurta ve yavru almama rağmen yer ve alan sıkıntısından yavruları büyütmek nasip olmadı. Çok azını kurtarabildim.

Ne önerirsin dersen akvaryumda bir bölme oluşturmanı tavsiye ederim. Cam gibi birbirlerini görebilecek bir malzemeyle yap bu işi. Bu şekilde bir iki hafta ayrı tutup yeniden aradaki bölmeyi kaldırmakta hafif bir strese yol açıyor buda yine dişinin anaç duygularını harekete geçiriyor. Tabi burda süreyi iyi ayarlamak gerekir. süre uzun tutulursa Erkek bu seferde dişiyi red edebillir.

Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
Teşekkür Edenler: [T]36919,nomercy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir