kaplumbağam neden böyle yapıyor?


algrbgÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 27
algrbgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2008 23:19
Selam arkadaşlar. Ben kaplumbağalarımı yaklaşık 2 aydır koşulları uygun bir akvaryumda besliyorum. Bu süre zarfında iki değişik olay farkettim size danışmak istedim.  
1-Forumda fotoğraflara bakıyorumda herkesin kaplumbağaları kuru bölgelerine çıkıp uyuyor benimkilerse oda boşken bile sürekli etraflarına bakınıyorlar. Kapı odanın bir ucunda akvaryum öbür ucunda olmasına rağmen kapının önünden biri geçer geçmez suya atlıyorlar.
2-Farkettiğim ve sormak istediğim asıl gariplik ise kaplumbağlarım dışkılarını yiyorlar.Confused Zaten maşallah kafalarından büyük yapıyorlar, ben bunu görüyorum, daha yeni yapmış suda dağılmadan hemen süpürgeyle çekiğim diyorum, daha dip süpürgesini almama fırsat olmadan bir bakıyorum kaplumbağalardan biri mideye indirmiş bile.

Bu davranışlar normal mi? Şu ana kadar bunların hiç bir zararını görmedim tam tersi akvaryum daha uzun süre temiz kalıyorConfusedLOL. Ama size de bir sormak istedim doğru bilgi için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkLionÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 27
DarkLionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 13:46
Dostum kaplumbağın sana güvenmiyor veya ürkek olabilir. Benim 3 tane kapluşum var 1 tanesi hiç korkmuyor diğeri daha yeni yeni korkmamaya başladı bir bu zamanla olucak kuru bölgenizin ona güven vermesi lazımki orda rahatça uyuyabilmeli veya güneşlenmeli kuru bölgenin üstüne ışık koyarsanız onu birazdaha rahatlatmış olursunuz.

Dışkı meselesini benimkilerde yapıyor önüne geçemiyorum.Pekte sorun etmiyorum doğal ortamda neler yiyiorlardır kim bilir belki iç güdülerinden yiyiyorlar. Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir