ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
algrbg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2008 23:44
Son Ziyaret:
02 Ekim 2009 21:41
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali gurbag
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali gürbağ

SON 10 MESAJI

dış filtre
Cevaplar için çok teşekkürler son bir soru daha sorup filtremle ilgili tüm sorunlarımı hallediğim benim akvaryum odamda yatağıma yaklaşık 2 metre uzaklıkta duruyor. Bu yüzden de filtre sesi önemli. şu an kullandığım ekol 15 her ne kadar uyutmayacak derece rahatsızlık vermesede geceleri sürekli bir filtre sesi pek hoş değil her ne kadar çok yüksek olmasa da duymamazlıktan gelebileceğim seviyede de değil acaba benim bu sorunu kendi çabamla düzeltme şansım var mı yedek parça ile içindeki pevaneyi mıknatısı değiştirerek (malum zaten ikinci el alet o yüzden eski sayılır) yoksa illa yeni ve sessiz bi filtre mi almam lazım??
dış filtre
Arkadaşlar yeni aldığım dış filtreyle ilgili bikaç sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bugüne kadar hiç dış filtre kullanmadım bir arkadaş kendi kullandığı eski ekol 15 ini verdi içinde sadece süngeriyle birlikte:

1- ben ekstra malzeme olarak aktif karbon, elyaf bioball ve seramik ve eski iç filtrelerimden kalma süngerler var bunları ne sırayla dizmem doğru olur?
2- aktif karbonu kullanmanın bi yöntemimi var acaba çnkü yıkarken 10 kere sudan geçirmeme rağmen yine suyu simsiyah yaptıSikkin
3- son olarak bu dış filtrenin içinde gelen sünger pembe renkli onuda suya koyunca suya pembe renk veriyo tahminen bu biolojik sünger denilen malzemeden önceden kullananlara bu sorum acaba suyun rengini değiştirme sebebi uzun süre kullanılmış olması mı yoksa süngerin kendi özelliği mi??

cevaplar için şimdiden teşekkürler
yosun sorunu
Bilgi için teşekkürler. Bende bu sabah farkettim ki sabah 9-10 gibi akvaryumun ön kısmı güneş alıyor zaten orada daha sık. Ama zararlı değilse problem yok.
yosun sorunu
Arkadaşlar, konudan da anlaşılacağı gibi yosun sorunum var, en azından ben öyle düşünüyorum. 3 aydır akvaryum sahibiyim. İlk 1.5 ay herşey normaldi ama sonra kuru bölge olarak kullandığım kaya ve akvaryumun dibindeki taşların üzerinde yeşil yeşil şeyler çıkmaya ve gittikçe artmaya başladı. Yaptığım tek değişiklik ise içme suyu yerine musluk suyu kullanmak ve bir tane şelale filtre takmaktı. Bende bunların yosun olduğundan şüphelendim. Bir bakıma doğal bi görüntü kattı ama bunların kaplumbağalara bir zararı olur mu?
kaplumbağam neden böyle yapıyor?
Selam arkadaşlar. Ben kaplumbağalarımı yaklaşık 2 aydır koşulları uygun bir akvaryumda besliyorum. Bu süre zarfında iki değişik olay farkettim size danışmak istedim.  
1-Forumda fotoğraflara bakıyorumda herkesin kaplumbağaları kuru bölgelerine çıkıp uyuyor benimkilerse oda boşken bile sürekli etraflarına bakınıyorlar. Kapı odanın bir ucunda akvaryum öbür ucunda olmasına rağmen kapının önünden biri geçer geçmez suya atlıyorlar.
2-Farkettiğim ve sormak istediğim asıl gariplik ise kaplumbağlarım dışkılarını yiyorlar.Confused Zaten maşallah kafalarından büyük yapıyorlar, ben bunu görüyorum, daha yeni yapmış suda dağılmadan hemen süpürgeyle çekiğim diyorum, daha dip süpürgesini almama fırsat olmadan bir bakıyorum kaplumbağalardan biri mideye indirmiş bile.

Bu davranışlar normal mi? Şu ana kadar bunların hiç bir zararını görmedim tam tersi akvaryum daha uzun süre temiz kalıyorConfusedLOL. Ama size de bir sormak istedim doğru bilgi için.
neden musluk suyu?
[QUOTE=AQUAGEN]  Sudaki klor yok oluyor. Bildiğim kadarıyla yok oluyor denmesi, dibe çökmesi değilde sudan uçmasıyla gidiyor olması. İlaç atmaya gerek yok ama şahsi düşüncem nitrivec atabilirsiniz çünkü bende daha önce bir yazıda bunları okumuştum. Nitrivec suda oluşmamış yararlı bakterileri hızlı bir şekilde oluşturmanıza yarıyor. Komple su değişimi yapıp balıkları hızlı tanka salıcaksanız nitrivec atmalasınız ama kısmi su değişimlerinde pek gerek yok diye düşünüyorum , bu sizin tamamen balıklarınıza ve bitkilerinize  verdiğiniz değerle alakalıdır. ( Sizden özür dilerim haddim olmayarak bilginiz olsundiye yazıyorum forumda konu içinde konu açılması kurallara uygun değildir. )[/QUOTE]

Asıl ben özür dilerim. Forumda musluk suyu diye aratınca aradığım bilgiyi veren tek konu bu olduğu için buraya sordum, yeni konu açarak boşuna yeni konu açmak istemedim. Bunun kurallara aykırı olduğunu bilseydim sormazdım ama verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Ben suyu tamamen az değiştirdiğim için o ilaca ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca dediğiniz ilaç kaplumbağalara uyar mı öğrenmek lazım. Neyse ben tekrar özür diliyorum konu içinde konu açtığım için.
neden musluk suyu?
Arkadaşlar, herkes balıklarda musluk suyu kullanımıyla ilgili yorum yapmış. Ben kaplumbağa besliyorum. Çok fazla bir şey farkedeceğini sanmasam da musluk suyu hakkında tam emin olamadığım şeyler var. Siz uygulamışsınız bilirsiniz. Bu musluk suyunu 3-4 gün bekletince tam olarak ne oluyor?? İçindeki zararlı maddeler havaya falan mı  karışıyor yoksa dibe mi çöküyor?? Musluk suyunu beklettikten sonra tamamen temizleniyor mu yoksa illa bir ilaç falan atmak gerekir mi??  acemi412008-04-02 23:21:20
nasıl su kullanmalıyım
[QUOTE=Yunus Emre]Eğer Akvaryumun İçin Sadece En İyisini İstiyorsan, Herşeyi Kullanma!
diyorum ben,karar sizin tabiki.
Saygılar...
[/QUOTE]
 
tabikide en iyisini istiyorum LOL zaten bende pek o suyun içine birşeyler atıp düzenleme taraftarı değilim ama bekletilince musluk suyunun tam anlamıyla kullanılabilir olur mu ondan emin olamıyorum bir türlü. Bu arada yanlış anlamadım umarım herşeyi kullanma derken bu su düzenleyicilerini kullanma dediniz değil mi? Neyse eğer musluk suyunu bekletip kullananlar varsa ve zarar vermiyorsa en iyi ve en kolayı öyle olacak...
nasıl su kullanmalıyım
Peki suyu bekletmeyi mi tavsiye edersiniz yoksa su düzenleyici kullanmayı mı? Suyu bekletince tüm klor ve yabancı maddeler 100de 100 yok olur mu yoksa dibe falan mı çöker?
nasıl su kullanmalıyım
Arkadaşlar, yeni bir akvaryum sahibi olaraktan kaplumbağalarıma musluk değil içme suyu koyuyordum. Tabi her seferinde damacanalarla su dökmek pek ucuz olmadığı için sürekli su değişimini en aza indirmeye çalışıyordum ama artık bunun zararlı olduğunu anladım ve musluk suyu kullanmak istiyorum. Ben musluk suyunu kaplumbağalarla kullanabilir miyim??  Daha doğrusu direk dökmeden önce ne yapmalıyım??  Direk döksem sorun olur mu?? (forumda hep balık akvaryumları için haplar olduğunu, suya atınca kullanılır hale geldiğini okudum ama suyun içine öyle şeyler atmayada güvenemiyorum :s). algrbg2008-03-30 02:08:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.