kaplumbağama lütfen yardımcı olun


yasdalÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 194
yasdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2006 10:24
Lambayı gece kapatmalısın. Gece gündüz kavramı önemli. Onlar gece dışarısı soğuk olunca suda uyurlar zaten. Eğer yazın hiç güneş görmediyse uvb şart. Özelliklede bebek kaplumbağalarsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
Mesaj: 404
momoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2006 13:56

[QUOTE=ebrar_balım]slm arkadaşlar benimde akvaryum içinde gerekli olan herşeyim var.kuru bölge üzerindeki ampul 40 w.ve havalar baya soğuduğu için sürekli yakıyorum,hiç kapatmıyorum.bunun zararı olur mu?ve kışın güneş göremeyen kaplumbağalar için uv lambası şart mı?olmazsa bişey olur mu?olması şartsa nerden temin edebiliz?tşl ler[/QUOTE]

Lambayı geceleri kapatmalısın, normal bir gece gündüz sistemi gibi. Kışları 10-12 saat açık bırakman yeterli. Kayalarının üzerine çıkıp ısınırlar. Sıcaklığı ise ısıtıcı lamba ile değil, ısıtıcı ile sağlarsın. Yavru iseler 30 dereceye ayarla, biraz büyüdeler ise 28derece yeterlidir. Kışları güneş biraz sorun olduğu için öncelikle kalsiyum takviyesi yeterli olabilir. Akvaryumcudan gaga taşı, hani şu muhabbet kuşlarına verilen,ondan alıp suya atarsan biraz ufalayıp, onu yerler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir