ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasdal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2006 16:53
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2014 00:44
Toplam Mesaj:
194 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Yaşdal
Doğum Tarihi:
14 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Yaşdal - İstanbul
www.yasdal.galerisi.com
www.fiatturkey.com

SON 10 MESAJI

Veee Karşınızda Yeni Akvaryumum..

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bende su seviyesini kuru bölgenin yatay kısmının 1 parmak altına kadar yükseltmenizi tavsiye ederim. hem daha kolay çıkarlar hede alanları genişler. Kaydırmaz yüzeyi akvaryum silikonu ile bi iki yerden sabitlerseniz dağıtamazlar. Kolay gelsin.

 

kaplumbağa akvaryumum
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=138622&PN=1 bu linke göz atabilirsin. Ufak akvaryum için oldukça yaratıcı bir çözüm.
Birileri Beni Aydınlatabilir Mi?
ikisi de dişi gibi görünüyor. Lakin her kesin belirttiği üzere çok küçük kalmışlar. Belirli bir bedensel gelişim göstermeden cinsiyet tahmini imkansız gibi. Bir den bire belli etmeye başlıyorlarcinsiyetlerini bende dişi sandığım kaplumbağamın erkek olduğunu bir ay içinde kuyruğunun devasa boyuta gelmesiyle anlamıştım.
 
Forumu bulduğunuza göre artık gerisi kolay. Uygun şartları sağlayıp onları mutlu edeceğinize eminim. Selamlar
Su çok ısındı?
Üzerindeki ayar düğmeleri bozulmuş olabilir. İki farklı noltadan cam termoımetrelerle ölçüm yapmanızı tavsiye ederim. termometreye göre hareket edin. Termometre 28 olana kadar ayarı yükseltebilirsiniz. Diyelim sizde 31 dereceye ayarlayınca 2 termometre de 28 oluyor. Varsın öyle olsun. Değiştirmenize gerek yok. Ama sıkça kontrol edin.
 
Bende sıkıntı yaşıyorum. Eski 100 W lık ısıtıcım yetmiyor. Devamlı çalışıyor. Ancak 27 dereceyi gördü. 300 W ile değiştireceğm.
Akvaryum ve kaplumbağalar
[QUOTE=mujdat]arkadaşlar ben daha önce balıklarla birlikte besledim fakat büyüdükçe risk artıyor ve balıklara saldırmaya başlıyorlar.bende ayırmak zorunda kalmıştım.hava alabilmeleri için ise strafor koymak yeterli onun üzerine çıkıp hava alabilirler.[/QUOTE]
 
Starafor örneğinin bir fotoğrafı var mı?
Kaplumbağa Melek'in bir günü :) (video)
[QUOTE=druzhok]

Aslında çok taşımız yok tabanda, olanlar da oldukça düz ve ince, onları da çıkarsam mı bilemiyorum, yandan şöyle bir görüntüsü var kuru bölgenin:

 [/QUOTE]
 
Hmm şimdi gördüm alttaki katı. İlk bakışta o kuru bölgeye kadar taş dizmişsin gibi algılamıştım. Hehe. süper fikir alta bi destek katı yapmak. genel akvaryum temizliğine niyetlenirsem bende böyle bir destek katı yapayım o ara. Pek güzelmiş ...
yasdal2007-11-30 09:44:50
Kaplumbağalarım(resimli)Uzun bir aradan sonra

Aksine su miktarınız yetersiz. Akvaryumunuz zaten ufak bence ne kadar çok yüzme alanı yaratabilirim diye yola çıkmalısınız. Önerim asma kat olacaktır. Görünüş olarak doğal ve şık olmuş o ayrı :) Kolay gelsin

Malzeme
Benim şansım akvaryum genişliğimin 33 cm iç eninde olmasıydı. Seramiklerin standart ölçüleri de 33x25 - 33x33 gibidir. Ben direk alıp bir seramik parçayı alttan cam takozlarla destekleyerek slikonladım. Fotoğrafta henüz kuruması için beklerken suyu yükseltmemiş hali görünüyor. normalde orayı 3 parmak geçecek kadar suyu yükseltiyorum. Bu sayede o bölgeye çok kolay çıkabiliyorlar. Aksi taktirde rampa kullanmak gerekirdi. Kolay gelsin.
Fotoğraflı teşhis
[QUOTE=Anatolia]Bende diyorumki size belkide sizin elinizde o hale geldi hayvan,temennimiz kaplumbağanızın biran önce iyi olması ama Pınar hanımında deiği gibi kan zehirlenmesi büyük ihtimalle bende aratırdım,unutmayın canlı varsa ölüm de var,biliyorum üzülceksiniz ölürse eğer ama asarım keserimle olmaz bu işler ha çokmu eminsiniz %100 petçiden kaynaklanıyomu diyosunuz ; ozaman birdaha ordan alış-veriş yapmassınız olur biter...
Saygılarımla
[/QUOTE]
 
Kaplumbağa besleyerek bu zinciri biz tetikliyoruz biraz. O yüzden hayıflanmak yersiz. Yapabileceğimiz yalnızca alışveriş yaptığımız ve diyaloğumuz olan hayvan dükkanlarını bilinçlendirerek kaplumbağaları sattıklarında doğru bilgilendirme yapmalarını sağlamak olabilir. Ben bir kaç yere hazırladığım ufak kitapçığı hediye etmiştim misal. Momo nun ve diğer arkadaşların bilgilerini derleyip bir kitapçık oluşturulmuştu o zamanlar.  Size de önerim bu yönde olur. Yoksa pet shop cular kötü - müşteriler iyi karşılaştırması bize bir şey kazandırmaz.
 
Kaplumbağa Melek'in bir günü :) (video)
[QUOTE=druzhok]

Teşekkür ederim Gökhan (yasdal:), önerilerin bizim için çok önemli Smile

Aslında ben de dış filtre düşünüyorum ama daha önceden alıp da doğru düzgün çalıştıramadığım dış filtrem benim gözümü korkutuyor. Gerçi uyduruk bir dış filtreydi, biraz para biriktirip düzgün birşey almak lazım bu sefer, nasıl, memnunsun değil mi Atman'dan?
 
 
[/QUOTE]
 
Atman 3337 kullanıyorum oldukça memnunum. Hortumların filtreye girdiği yerde bulunan vanalar işi çok kolaylaştırıyor. Dediğin gibi ilk devreye almak bira sıkıntılı. Ben ki okulda hidrolik elemanlar (Pompa vs.) dersi almama rağmen 15 dakika uğraştım sırf çalıştırayım diye. En sonunda filtreyi kaldırıp akvaryum seviyesine getirdim hortumun ağzından da su doldurup öyle soktum akvaryuma çalıştı. Zaten bi kere çalıştırdıktan sonra temizlemelerde falan aynı sıkıntıyı yaşamıyosun. Vanalardan kapatınca hortumlar dolu kalıyor. Filtreyi temizleyip elyafını falan değiştirince tekrar filtrenin içini komple suyla doldurup geri koyuyorum. Bi iki çalışma zorluğu çekip sonra hemen çalışmaya başlıyor. Dediğin gibi sıkıntılı görünüyor ilk bakışta ama sanırım en kesin çözüm dış filtre. Öneririm.
yasdal2007-11-28 09:39:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.