Kaplumbağamın Kabuğu


ankhenatonÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
Mesaj: 2
ankhenatonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 01:50
 Arkadaslar öncelikle forum mükemmel alt tarfı iki gündür kaplumbağa besliyorum ki oda açıkçası gerçekten süpriz oldu bir çöp bidonu yanında bulduğum iki adet kırmızı yanaklı kaplumbağam var.
Ölmelerine kalbim razı olmadıgı için evime alıp getirdim eş dost arakdas  ararken 15 lt kadar su alan bir akvaryum geçti elime çakılını falanda aldım ama bu akşam kafama takılan bir şey oldu forumunuz sayesinde cinsiyetlerini ayırt ettiğim kaplumbağalarımın erkek olanının sırtında parlak sarı fosforluymuş gibi parlayan kısımlar var ama beyaz yada bir leke gibi değiller belli açılardan bakıldığında parlıyorlar ışığa göre...
Sorum şunlar, 
Bu bir hastalık olabilir mi?
Yapmışken tam olsun istiyorum ve tam anlamıyla onları rahat ettirebilecek maliyeti uygun bir yol var mı?

  Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkürler.
 

murad2009-05-12 10:30:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

druzhokÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 303
druzhokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 14:26
Merhaba.
Yavrular büyüyüp sevimliliklerini kaybedince, bakımları zorlaşınca sokağa bile atılıyorlar. Diğer taraftan türden türe koşanlar, "birkaç sene bakıyım, hevesimi alıyım sonra verecek (atacak!) yer bulunur" diyenler...kaplumbağalar düzenli bir hayatları olmasını, normal ömürlerini tek elde tamamlamayı bırakın çöp tenekelerinden çıkıyor, çok ama çok acı Mutsuz. Bu bakım zor ve öyle 30 sene üstesinden gelinebilecek, hayvanlara o veya bu şekilde eziyet etmeden, evden sepetlemeden devam ettirilebilecek birşey değil diye yazıp dururken sizin onlara kucak açmanız çok takdir edilecek birşey, kutluyorum.
 
Kabuk boylarını ölçer misiniz, cinsiyetleri belirgenleşmişse çok küçük değiller diye anlıyorum.
 
Kabukla ilgili bahsettiğiniz durum tam olarak kabuk değişimi özelliklerine uyuyor. Kabuk katmanları arasına giren hava/nem sebebiyle sarı/gümüş parlak renkte, hatta günden güne yer değiştiren, daha çok suyun altında parlayan, iyice kuruyup suya girdiklerinde daha da belirginleşen yapıdadır. Hiç endişelenecek bir durum değil, yakında kabukların kenarlardan kalkmaya başladığını göreceksiniz büyük ihtimalle. Bol kalsiyum ve D3 takviyesi yapın, D3'ün en doğal kaynağı güneş (ataçlı konularda bu konuda ayrıntılı bir yazı var nasıl güneşlenedirebileceğinizle ilgili), kalsiyum için de kaliteli mamalar ve mürekkep balığı kemiği verebilirsiniz, pek çok petshop ya çok az ücretle ya bedava veriyor bu kemiği.
 
Akvaryum, ısıtıcı ve iyi bir filtrasyona ihtiyaç duyarlar en temel olarak. Dev boy, en az 50 litrelik plastik kaplar da eğer kuru bölge konusu çözülebilirse ucuz bir alternatiftir, içine ısıtıcı ve filtre adapte edilebilmeli mutlaka. Kuru bölge için çözümler çeşit çeşit..bu işlere yatkınsanız ucuz ve kolay bulunur malzemelerle asma kat kuru bölgeler yerin kısıtılı olduğu durumlar için ideal. Bir de kuru bölge üstünü ısıtacak şekilde herhangi bir ampul doğrultursanız en temel ihtiyaçlar tamam olmuş olur. Kabuğu değişecek olan özellikle bu dönemde kabuğunu sıcakta, lamba yada güneş altında kurutmaya daha da bir meraklı olur Tebessüm.
 
Kolay gelsin, hoşgeldiler, iyi ki sizin elinize düşmüşler..
 
 
 
 
 
 
druzhok2009-05-12 14:32:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RasputinÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 88
RasputinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 19:02
Kısaca fiyat konusuna değineceğim.Evcil hayvan marketlerinden fiyat alınız.Arada çok büyük farklar oluyor.
Akvaryumu hazır almayın.Akvaryum imalatçılarına yaptırın.Ne kadar büyük o kadar iyi.Kapaksız yaptırın akvaryumu fiyat oldukça düşecektir.
Şöyle genel ihtiyaçlar için(akvaryum,ısıtıcı,kuru alan ısıtmak için masaüstü lambası,filtre) bir fiyat çıkartacak olursak 70-80 lirayı bulur ucuz yerlerden aldığınız taktirde.(Akvaryumu 100*40*40 olarak düşündüm)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fuc_keraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 11
fuc_keraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2009 00:35
UVB lamba da gerekli söylemeyi unutmuşun sanırım. Kabuk değişme döneminde en gerekli olan şey uvb lambadır. Çünkü bu uvb ışınlar kabukla reaksiyona girerek d vitamini üretimi sağlar çok gerekli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ankhenatonÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
Mesaj: 2
ankhenatonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2009 01:25
   Çok teşekkür ederim yardımlarınız için erkeğin kabuk bi uçtan bi uca 13 santim falan parlaklıklar onun kabuğunda var ama kuru alana çıkmakta -ya da benim gözle gördüğüm zamanlarda- pek meraklı değil daha çok dişi takılıyor orda kemik işini hallettim.Ve ayrıca erkek kaplumbağa dişiye kur yapıyor gibi geliyo hemde gözümün önünde :) ellerinin gözünün kenarına koyuyor gerinir gibi bişeyler yapıyor dişiye doğru,dişi pek oralı değil ama.Ayrıca dişi bugün elimle yem vermeme izin verdi.Beni görünce cama yapışıyorlar resmen

    Ödemelerimden  fırsat bulunca dahada iyisini yapıcam onlara akvaryumum ufak onlara anladığım kadarıyla.Yaşamayı hakediyorlar mutlu olmayıda onları boyle görmek çok güzel.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shadowangel88Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2008
İl: Tokat
Mesaj: 268
shadowangel88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2009 17:38
Sizi çok tebrik ediyorum.Yaptığınız çok mükemmel bir şey.Bazıları başından atmayı düşünürken siz sahiplenmişsiniz.

En kısa zamanda onlara daha iyi bir akvaryum hazırladığınızda daha çok mutlu olacaklardır.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir