ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fuc_kera
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2009 13:06
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2009 19:48
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alp Osman Şahin
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1993
Yaş:
31
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alp Osman Şahin

SON 10 MESAJI

kaplumbağayı elime alsam ne zaman geri koymalıyım

Bugün petshopçuları gezdim ve adamlar benle tartışmaya girdiler. Yok kaplumbağaya akvaryuma gerek yokmuşş... Kaplumbağa bahçesi diye milleti kandırdıkları ölüm fanusları yeterliymiş onlara göre. İnsanları öyle bir güzel kandırıyorlar ki! Bugünden itibaren ben de size katılıyorum Sevda Hanım. Çünkü biz her nekadar iyileştirmek için hasta kaplumbağaları alsak da sağlıklı olanlar ölüm fanusu kullanan sahiplerin elinde zaten ölüyorlar. Bari onlar hastalıklı kaplumbağaları alsınlar (çünkü onların elinde zaten ölücek). Ayrıca petshopçu zaten öncelikli olarak hastalıklı kaplumbağayı satmaya çalışıyor.

organik kireç çözücü kullanımı?
İyi de Eren Bey yıkadıktan sonra zaten akvaryum da ne asit kalır ne bişey. Asit suyun içinde çözünen bir maddedir ve çözücü kuruyup yapışmadığı sürece su o maddeleri alıp götürecektir. Dezenfektan maddeler de böyledir. Onların içinde de baz bulunduğu için yıkandığında baz da asit gibidir. Suyla çözünür ve kolayca arınır. Düzgünce yıkadığın sürece bir problem olacağını sanmıyorum ama yine de karar sana kalmış tabi ki.
 
Bu arada diğer arkadaşlar kireci hangi yollarla çıkartıyorlarsa söylesinler biz de faydalanalım. Jilet ve limon suyu dışında başka bi yönteminiz varsa lütfen paylaşın.
Kaplumbağa yem sorunu

Aytaç Bey bence resme bakılırsa hiçbir problem yok. Her kaplumbağanın özellikleri aynı olacak diye bişey de yok. Ama siz hala gerçekten bir sorun olduğunu düşünüyorsanız bir veterinere götürüm derim. Ayrıca yem yerken çırpınmak bazı kaplumbağaların yaptığı olağan bir davranıştır.

kaplumbağayı elime alsam ne zaman geri koymalıyım

Sevda Hanım ben de size şunu söyleyim ben sağlıklı kaplumbağa almak yerine dediğiniz özelliklerin tam tersine sağlıksız kaplumbağaları alıp iyileştirmek için uğraşıyorum. Bu bence daha önemli.

Duygu Hanım kullandığınız vitaminin markasını öğrenebilir miyim acaba?fuc_kera2009-05-17 15:13:39
Paludaryum
Nasıl gidiyor peki başladın mı yapmaya paludaryumu? murad2009-05-15 20:41:14
Kaplumbağamın Kabuğu
UVB lamba da gerekli söylemeyi unutmuşun sanırım. Kabuk değişme döneminde en gerekli olan şey uvb lambadır. Çünkü bu uvb ışınlar kabukla reaksiyona girerek d vitamini üretimi sağlar çok gerekli.
kaplumbağayı elime alsam ne zaman geri koymalıyım

Sağolasın kardeş eczaneden alacağım sanırım deği mi? Sorunun gözlerden olduğuna eminim çünkü başta gözbebeği küçücüktü ve Teramcyn sürerek iyileştirdim ama hala verimli çalışmıyor yani tam olarak iyileşmedi söylediğin ilacı alacağım.

murad2009-05-12 23:53:45
kaplumbağayı elime alsam ne zaman geri koymalıyım
Arkadaşlar gece kalktım ve kaplumbağayı uyurken tekrar seyrettim şu gözünü kapatbilmeye başladı ama hala gözü tam olarak görmüyor ve sanki ön kısmından bir şey şişmiş gibi göz arkaya bakıyor. Teramicyn dışında bildiginiz daha iyi bir tedavi yöntemi ya da ilaç vs. var mı? Yardım lütfen içim acıyor kaplumbağayı öyle görünce. murad2009-05-12 21:43:11
kaplumbağayı elime alsam ne zaman geri koymalıyım
[QUOTE=fuc_kera]Arkadaşlar bana bir kaplumbağa 2 hafta önce doğum günümde hediye geldi ve internetten araştırdım nası bakılacaklarına elimden geldiğince ona en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum, henüz akvaryum alma fırsatım olmadı ama yaklaşık iki haftadır hergün 2 defa suyunu değiştiriyorum sürekli suyunu sıcak tutuyorum hergün güneşlendiyorum ve güneş olmazsa da masa lambası kullanıyorum. kaplumbağa şu an gayet sağlıklı vitaminlerini falan aksatmıyorum ve sağlığı çok iyi en kısa zamanda akvaryum hazırlıyacağım.
 
Benim bir arkadaşıma da 2 hafta önce doğum gününde bir tane gelmişti ve hiç bakmıyordu o yüzden onunkini de daha iyi bakmak için ben aldım ve o kaplumbağayı eve getirdim biraz inceledim bir gözü şaşı gibi daha arkaya bakıyor ve o gözünü hiç kırpmıyor diğer gözü sağlıklı ama çok üzülüyorum bu duruma daha bugün aldım arkadaşımdan hayvanı gözündeki mantar mıdır nedir ne yapmam lazım? Üstelik kabuğunun üst kısmı kuruyunca beyazlıyor ve sanki o beyazlayan kısım kavlamaya başlamış gbi değişik görünüyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
[/QUOTE]
 
Arkadaşlar kabuğundaki beyazlayan kısım geçti ama gözüne teramicyn kullanıyorum 1 haftadır günde 2 defa sürüyorum, gözbebeği küçücüktü o düzeldi ama gözü hala şaşı gibi baya arkaya doğru bakıyor ve kaplumbağa gözünü kırptığında ancak çok küçük bir kısmı kapanabiliyor gözün yani 4 te 1 i falan anca kapanıyor geri kalan kısım hiç kapanmıyor. Lütfen yardımcı olun.
murad2009-05-08 22:42:09
Kuru alan hakkında
Murat bence kuru alana dokunduğunda sıcak olması pek gerekli değil önemli olan elini kuru alanda bir müddet tutunca ne kadar bir sıcaklık hissediyorsun buna bakarak kendin karar verebilirsin aslında. Bir de kaplumbağanı yeterince tanıyabildiysen onun o sıcaklıkta ve ışıkta ne tür hareketler yaptığına bakarak anlamaya çalışabilirsin tabi ki buna karar verirken ışık olmadan evin sıcaklık durumu nedir bu da çok önemli. murad2009-05-01 17:34:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.