Kaplumbağanın gözleri şişmiş


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2007 18:05
Arkadaşlar 2 hafta önce kuzenime aldığım kaplumbağayı bir hafta bende besledim geçen hafta kuzenime götürdüm ama kağlumbağanın gözleri şişmiş yardım edin!!!!(Bir de kaplumbağa parkta yaşıyor, küçük kaplar varya onda) ezgixxxxx2007-05-12 19:12:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bestenurÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 715
bestenurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2007 18:26
Kaplumbağalar için akvaryum gereklidir. Isıtıcı gereklidir. O küçük kaplarda hayvanlar eziyet çekiyor. Gözlerindeki şişliğe gelince, uygunsuz bakım koşullarından kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Teramisin göz merhemini veya Fucithalmiz göz damlasını öneriyorum. Geçmiş olsun. Ama hemen bir akvaryuma geçmeniz gerekiyor. Isıtıcılı, içinde kuru bir alan olan, güneş yoksa uv lambalı, kuru alan için ısıtma lambalı, mümkünse de filtreli büyük bir akvaryum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JerusaLemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 42
JerusaLemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2007 23:51

fanusta bakılabilir fakat;

günde 2kez suyunu değiştirmek

üzerinde bir ısıtıcı lamba bulundurmak

kaliteli yemler kullanmak(tetra reptomin yanında ek olarak Sera raffy I ve sera raffy P kullanılmasını öneririm)

ve tek olmak şartıyla fanusta 1sene bakılabilir tabi 1senede akvaryumda ulaşacakları boya fanusta ulaşmasını beklemeyin.. bu zaman zarfında hayvanlarınızın kıymetini anlar ve bir akvaryuma geçebilirsiniz..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
Mesaj: 404
momoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2007 07:56
Fanusta hiç bir şekilde kablumbağa bakılmaz. Yaşarsa tesadüfen yaşar. Plastik kap veya fanus içinde ("Ölüm Fanusu") içinde suyun derecesini sürekli sabit tutmanız imkansız. Bunu lamba ile de sağlayamazsınız. Çünkü lamba suyu ısıtacak kadar güçlü olmaz hem de geceleri kapatmanız gerekir. Bunun yanında su derinliği zavallı kaplumbağaya çok az gelir. Size acilen bir akvaryum (en büyüğünden), bir filtre, bir ısıtıcı, kaplumbağanın üzerine rahatça çıkacağı bir kaya, bir ısıtıcı lamba ve gerekirse -ki şu an yaz mevsimi geldi acelesi yok, bir UV lambası almanızı öneririm. Kaplumbağa forumunun en başında pinlenmiş ve kaplumbağa bakımı ile ilgili bilgiler var. Bunların içinde hastalıklar ile ilgili bir başlık da var. GÖz şişmesi burada anlatılmıştır.
Tam sebebini bulmak için daha ayrıntılı bilgi ve resim gereklidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir