ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JerusaLem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2007 15:45
Son Ziyaret:
04 Aralık 2009 21:02
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TANER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yeni akvaryum kurma çabaları içerisinde:)
Taner Gölbaş
Istanbul/Avrupa

SON 10 MESAJI

Yeni Başlıyorum.
[QUOTE=citronx]Öncelikle hayırlı olsun Onur Bey; size bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım.
1- Bahsettiğiniz plastik kapta 3 ay sorunsuz kaplumbağa besledim. Doğruluğu tartışılır belki,ancak sorun yaşamadım.
2- Çok fazla tüketen ve dolayısıyla pisleten bir kaplumbağam vardı,düzenli temizlik (SU DEĞİŞİMİ)sayesinde bu tür sorun yaşamadım. Kokmadı suyu.
3-Akvaryumcular da bulabilirsiniz ve imkanınız varsa yapabileceğiniz kaplumbağa bahçeleri ki,bunlar cam' dan oluyor o zaman su motoru(filtre)kullanabilirsiniz.(büyük ve su fazla olacağından)
4-Piyasa da kaplumbağa ile ilgili birçok beslenme yöntemi ve yemler mevcuttur. Sera'nın yemlerini tavsiye edebilirim. Birde kurutulmuş karides'e bayılıyorlar.
5-Kaplumbağa bakımında kullanılan vitaminler,kabuk sertleştirici ve benzeri düzenleyiciler, ilaçlar mevcut. Tabiki ilaç gerektirmedikçe kullanmamak şartıyla.
Sağlıklı kaplumbağa'lar,iyi günler.SAYGILAR...
[/QUOTE]
O kapta sizin için sorun olmayabilir fakat kaplumbağa açısından bakarsanız ne kadar sorun olduğunu düşünebilirsiniz..
Kabuk sertleştirici dediğini direk kaplumbağaya zarar veren bir losyondur kabuğuna daha çok zarar verir kabuktaki gözeneklerin kapanmasına yol açarak kabuk deformasyonu oluşturur ve bunun sonucunda kaplumbağa hastalanır kurtaramazsanız yaşamını yitirir..
Diğer dediklerin için teşekkür ederim..
 
Kaplumbağamın Gözüne Perde İndi

Dr.Emel Başaran

Acıbadem Cad. No:102/1

Acıbadem/İSTANBUL

(216) 339 2080

(216) 339 2090

reklam amacım yok buradaki hanımefendiyi görmüşlüğüm dahi yok yanlış anlaşılmasın fakat kaplumbağalar ile ilgili baya bir bilgisi olduğunu forumlarda okumuştum isterseniz bir görüşün belki size yardımcı olabilir..Gerçekten zor kaplumbağalar hakkında bilgisi olan veterinerleri bulmak.

Kaplumbağa ile ilgili bir sorum var :)
[QUOTE=ceno]Öncelikle şunu söyliyeyim daha önce 2 daha sonra 2 tane daha kaplumbağamı farkı zamanlarda olmak üzere kaybettim ve şimdi 2 aydır araştırıyorum. Tekrar kaplumbağa alacağım hala almadım bence bugun alıp acele etmeyin. Hem size hem kaplubağalarınıza yazık olur. Sorduğunuz soruların cevapları forumda var aslında biraz daha dikkatli inceleyin. Ben ne öğrendiysem bu forumdan öğrendim diyebilirim. Ben genede elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Söyleyeceğim koşullar ev şartlarında olabilecek en iyi koşullardır. Gözünüz korkmasın fakat bu anlattıklarıma en yakın koşulları elde etmeye çalışın.
 
1) Bu linkten kaplumbağa akvaryum resimlerine bakıp bir fikir edinebilirsiniz. Kum yerine yutamayacakları büyüklükte taşlar öneririm temizlemeside kolay olur. Bir dinlenme kayaları olmalı ve kaya su seviyesinden yüksekte olmalı. Yani kayanın tepesi kuru olmalı. Kayanın tepesi bir lamba ile ısıtılmalı ve kayanın ustu yaklaşık 32 derece olmalı. Suyun sıcaklığıda 28 derece olmalı.
 
 
2) Hava motoruyla filtre çok farklı şeyler. Hava motorunu hava taşına bağlarsınız ve suya baloncuklar halinde hava verir, bu baloncukların içindeki oksijen suyun içinde çözünür ve balıklar onun sayesnde yaşar fakat kaplumbağalar suda nefeslerini tuttukları için bu tip bir şeye gerek yoktur. Filtre ise kaplumbağa akvaryumunda mecbur sayılabilir. İyi bir filtre edinin.
Mümkünse bir de dış filte almanızı tavsiye ederim ama çok gerekli değil iyi bir iç filtre düzenli temizlendiğinde işinizi görecektir.
 
3)Eğer uzun süre kaplumbağa bakmak istiyorsanız 20lt akvaryum yetmeyecektir. 1 sene kadar 1 kaplumbağa bakabilirsiniz. Mesela benim 100x40x50(h) akvaryumum var ve en fazla 2 tane beslemem uygun olur. çünkü yabancı sitelerdende araştırdım 1 kaplumbağa için 10 gallonluk akvaryum öneriliyor. Bu da yaklaşık 40 litreye denk gelir.
 
4) Işık olarak neyden bahsettiğinize bağlı. Eğer kaplumbağalarınızı güneşlendirmeyecekseniz bir uv lambası almalısınız Seranın sürüngenler için özel florasanları var. 30w ve 90cmlik lamba yaklaşık 55ytl. Daha ucuz ve daha kısalarını bulmak mümkün tabiki. 1. maddede bahsettiğim gibi kayanın ustu ısıtılmalı buda lambalarla yapılıyor fakat kaplumbağayı ısıtmak için durmadan ışık altında tutmakta hoş degil. Gene Seranın sürüngenler için Seranın infrared lambasını alabilirsiniz. Bu da 15ytl civarıdır.
 
5) Sıcaklık konusunu yukarıdaki maddelerde açıkladım.
 
6) Ben Sera Raffy P ve Sera Raffy I tavsiye ediyorum. Sera Raffy I daha çok protein ağırlıklı bir yemdir ve küçük, gelişmekte olan kaplumbağalar için tavsiye edilir. Tabiki tek düzende beslememek lazım oyuzden yanında Sera Raffy P ile desteklemelisiniz. Sera Raffy Royal diye bir çeşit daha var, eğer bu üçünü değişimli verirseniz değmeyin kaplumbağalarınızın keyfine. Tam beslenme sağlanması için vitamin takviyeside yapmalısınız. Sera Reptilin Vitamine bu ihtiyacıda karşılayacaktır. Mümkün olduğunca kendi yediğiniz yemlerden vermeyin özellikle sucuk, sosis, kaşar peyniri gibi şeyler vermeyin çünkü bunlar katkı maddesi içerir ve kaplumbağanızda aşırı yağlanmaya yol açar. Haşlanmış tavuk ve kıyma verilebileceğini söylüyorlar, arada tavuk verebilirsiniz fakat kıymayı tavsiye etmem. Meyvada vermeyin çünkü içinde şeker var zararlı olduğunu duymuştum. Kablumbağalarınıza yem miktarı olarak ne verirseniz verin bitirirler. Tavsiye edilen miktar sabah ve akşam kafasının büyüklüğünde yemlemektir ya da bir diğer seçenek 2-3dkkada bitirebildği yem miktarı kadar yem vermek. Bundan daha fazlası kaplumbağanızda obezliğe yol açar.
 
7) Mümkün oldğunca yem haricinde kaplumbağanıza bir şey vermeyin.
 
8)Kaplumbağalardan yavru almak çok zordur. Ev şartlarında üretmek neredeyse imkansızdır. Zaten 4-5 yaşlarından önce hiçbir şartta üremiyorlar. Böyle bir düşünceniz varsa bir an an önce vazgeçin bence Smile
 
Bu dediklerim bana göre en iyi bakım koşullarıdır. Özellikle ısıtıcı olmazsa olmazlardandır. Filtre almayıp her gün sularının yüzde 50sini değiştirebilirsiniz. Bu da size zahmet getirir. Akvaryumlarını mümkün olduğunca büyük alın. Elinizdeki akvaryum ilk etapta iyidir fakat sonrasında çok yetersiz kalacaktır. (1 sene içinde) Dinlenme taşlarını yani sudaki kayalarını unutmayın ısıtma lambası olarak bir masa lambası kullanabilirsiniz. Uv lamba alamazsanız, uv içinde günde 2 saat güneşe çıkartabilirsiniz. Güneşe çıkartırkende dikkatli olun tüm kapları güneş altında kalmasın serinlemek için gölgede kalan bir suya girmeliler.
 
Kaplumbağalar, ben bir kap alayım içinde büyürler diyebileceğimiz türden hayvanlar değillerdir. Evde beslenen pek çok balıktan daha zor bakımları vardır. Zaten bakamazsanız ölürler. İyi bir ev şartında 20 sene yaşayabilen hayvan, kötü bakım şartları nedeniyle genelde 1 seneden fazla yaşatılamamaktadır. Daha fazla araştırıp öyle kaplmbağa almanızı tavsiye ederim. İlk etapta ihtiyacınız olan bilgileri anlattığımı düşünüyorum. Bence elinizdeki malzemelerle 2 tane japon ya da 5 tane falan lepistes beslemeniz çok daha iyi olur kanaatindeyim.
[/QUOTE]
Üstadım çok güzel yazmışsın fakat benim bir sorum olacaktı..
Filtre kullanmayıp hergün suyun%50 sini değiştirebilirsin demişsin ama bu biyolojik dengeyi engellemezmi
Bunlarda benimkiler (Resimli)
Merhabalar ortam güzel görünüyor fakat uv lamba göremedim düzenli güneşlendiriyomusunuz yada gerekli kalsiyum takviyesi ve d3vitamini veriyormusunuz..?
Ayrıca ısıtma lambası kuru alanı ısıtmalı gördüğüm kadarıyla kuru bölgeyi ısıtmıyor.
Yem konusuna gelincede birçok çeşit yem var bunlardan en iyileri Sera ve Tetra'dır..Elinizdeki yemler sadece karın doyurur gelişimlerinde pek bir etkisi yoktur..İnsan kuru ekmek ve su ilede yaşayabilir mantığını kullanıyoruz:))
Önerim Tetra Reptomin yanınada Sera  raffy I almanız eğer daha çok çeşit istiyorsanız Raffy P,Sera Royal yemde alabilirsiniz ama RAffy I ile reptomin yeterli olabilir..
Unutmadan Filtre göremedim ben suda bir iç filtre almanızı tavsiye ederim.
Kuru alandaki strafor suya salınım yapabilir yada kaplumbağa bunu ısırarak parçalayabilir yutabilirde..
Fakat yinede kaplumbağanıza değer verdiğinizi anladım birçok kişi bu işi plastik bir kapta yapabileceğini zannederken akvaryumda başlamanız çok iyi bir davranış..
Kaplumbaga ve frontosa
[QUOTE=gbgonenc]

Herkeze iyi aksamlar , 2 saat once arkadasimin hediye ettigi kaplumbagami frontozalarimin yanina koyabilirmiyim .(Acil yardim ederseniz sevinirim.)

[/QUOTE]
kaplumbağanın karnını tok tuttuğunuz takdirde bir süre sorun olmayabilir fakat bir sabah uyandığınızda balığınız yoksa şaşırmayın derim ben
Götürsem mi götürmesemmi ?
Buradaki hatunlar bayılır lafınıda anlamış değilim..
Benim karşı olduğum konu tam olarak bu..O hayvancağız elden ele dolaşacak bilinçsizce sevilecek onun yaşadığı piskolojiyi düşünebiliyormusunuz.Strese girmesin diye neler yapıyoruz bundan iyi stres sebebi olurmu
kırmızı yanak cinsiyet ve ilaç
[QUOTE=baran bedir]fakat arkadaşlar lütfen ne olursa olsun bana 8 ytl yi geçmeyen kaplumbağa akvaryumu bulurmusunuz[/QUOTE]
Amacın nedir anlayamadım
karaya çıkmıyorlar...

biraz doğal hayatı seviyorlar içgüdüsel olarak kapluşlar :)

kuru alanı ne şekilde yaptınız genelde yeşil renge bayılıyorlar .Eğer çıkmak için imkanlar müsaitse tek sorun kuru alanı sevmiyorlar diyebiliriz:)
Götürsem mi götürmesemmi ?
[QUOTE=cameroon06]Zaten herkes onlara küçücük kaplarda bakıyor.Bence herhangi bir sorun olmaz.
 
Ayrıca kafayı kullan.Bu kamplumbağa sayesinde hem notların hemde kızlarla aran süper olur.Cool
[/QUOTE]
Nasıl bir mantıkdır bu?herkes küçük kaplarda bakıyorda ne demek onlar bilinçsizce bakan kişiler istersen bir ara akvaryumlarımı göstereyim sana ve bu hobiyi severek yapan insanların akvaryumuan gözat bir istersen..
O küçük kaplarda ne yüzebiliyor ne kuruyabiliyor ne vitamin alabiliyor ve sonucunda gelişim bozukluğu ve ölümle sonuçlanıyor.Önemli olan yaşatmak değil düzgün biçimde yaşatmak..
İnsan bir hücrede kuru ekmek ve su ile yıllarca yaşayabilir fakat sağlıklı olurmu hayır.Ufak bir rahatsızlığı ağır bir şekilde geçirebilirmi evet mantık aynı sonuçta oda bir canlı
kırmızı yanak cinsiyet ve ilaç
[QUOTE=baran bedir]peki arkadaşlar bana 8 ytl yi geçmeyen kaplumbağa akvaryumu bulurmusunuz[/QUOTE]
plastik kaplardan başka birşey alamassınız cam alsanız dahi o boyutlarda olacaktır ve ısıtıcı problemi ortaya çıkar..
Bir canlıya bakmak istiyorsanız tüm maddi ve manevi sorumlulukları taşıyabileceğinizden emin olduktan sonra edinin..Akvaryumu şuanda 8 ytl arıyorsanız hastalığında veteriner masrafı,iyi bir yem,uv ışığı,gerekli vitaminler için masraf yapmayacağınız düşüncesindeyim.. Bence 8ytl'ye fanus alıp beta besleyin belki bir balığı bardaktan kurtarmış olursunuz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.