kapluşumun gözleri şişti


mustapha_mkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 11
mustapha_mkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2007 15:26
Ya bırakın arkadaşlar yazmışsınız oraya ilaçtan önce ihtiyacı olan akvaryum ve ısıtıcı diye, arkadaşım beni dinlersen sen bırak akvaryumu ısıtıcıyı falan 20 YTL para verip bi veterinere götür önce tedavisini yaptır akvaryum ve ısıtıcıyı sonra alırsın önce kapluşu kurtar.
 
Bende 1 hafta bu forumda çözüm aradım kaplumbağaya, herkes yazdı şunu al, bunu al şunu takdır almadığım vitaminler, serra lar terra lar sunya lar kalmadı, UVB lambalar, timerlar, ısıtıcılar aldım 200 YTL masraf yaptım ama öldü kapluş neden Salak gibi gidip onlara zaman harcadığım için, bence hemen veterinere götür ondan sonra şato yaptırırsın kaplumbağaya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

.bengi.55Çevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2007
Mesaj: 333
.bengi.55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2007 12:32
 Böyle bir durumda veterinere gidilcek durum yok bence. Teramisin kullanmak iyi gelir. Ve de neden ısıtıcı falan almasın siz gözlerinin neden şiştiğini sanıyorsunuz yani gözünün şişmesinin nedeni genellikle akvaryumuna soğuk su koymaktan oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustapha_mkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 11
mustapha_mkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2007 14:39
ben ısıtıcı falan almasın demedim, bende besliyorum kaplumbağa bendede var ısıtıcılar, iç filtreler, hava motorları ve lambalar ama kaplumbağanız hastalandığında ne yapacağınızı bilmiyorsanız ve bu konuda tecrübesizseniz yapmanız gereken ilk şey 20 YTL verip bir veterinere götürmek ondan sonra yaşam ortamını sağlarsınız.
 
tabiki biz insanlar nasıl soğukta kalınca üşüyorsak kışın evlerimizde soba kalorifer d.g vs kullanıyorsak yediklerimize dikkat ediyorsak vitamin ağırlıklı yiyecekler yiyorsak kendimizi koruyorsak beslediğimiz hayvanlar iççinde yaşamsal faaliyetleri yerine getirmemiz gerekiyor.
 
Ama tecrübesizce yapılan bazı tedavilerde sadece onların ölmesini hızlandırıyoruz. Bizzat yaşadığım birşey kaplumbağamın obızite olduğuna karar vermişken arkadaşlarla beraber kaplumbağam öldü, akciğer enfeksiyonu olmuş.
 
yada akciğer enfeksiyonu olan bir kaplımbağaya antibyotik tedavisi yaparken kaplambağası bilinçsiz ilaç kullanımı ve yüksek dozda ilaç kullanımından ölen insanlar....
 
kaplumbağalarının kulaklarındaki yada boğazlarındaki iltihabı alacam diye jilet ısıtıp hayvancağızı parçalayanlar vs. vs. vs. bilmediğim kimbilir ne kadar örnek var.
 
işte bu sebeplerden dolayı veteriner hekimlere danışarak bazı kararlara varalım derim ben.
 
bu arada hemen söyleyeyim ben veteriner hekim değilim :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir