ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustapha_mk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2007 16:01
Son Ziyaret:
03 Haziran 2007 16:41
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet Mustafa KÖSE
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Antalya
Meslek:
Programcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

kaplumbağalarıma ilaç (durum kötü)
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26320&PN=1
burada akciğer enfeksiyonu teşhisini nasıl koyabilceğin yani belirteleri ve duruma göre tedavisinden bahsedilmiş. okursan kendin yapabilirsin ama bence veterinere götürmende fayda var aşırı bir iltihaplanma mecvutsa tedavin işe yaramayablir.
geçmiş olsun
kapluşumun gözleri şişti
ben ısıtıcı falan almasın demedim, bende besliyorum kaplumbağa bendede var ısıtıcılar, iç filtreler, hava motorları ve lambalar ama kaplumbağanız hastalandığında ne yapacağınızı bilmiyorsanız ve bu konuda tecrübesizseniz yapmanız gereken ilk şey 20 YTL verip bir veterinere götürmek ondan sonra yaşam ortamını sağlarsınız.
 
tabiki biz insanlar nasıl soğukta kalınca üşüyorsak kışın evlerimizde soba kalorifer d.g vs kullanıyorsak yediklerimize dikkat ediyorsak vitamin ağırlıklı yiyecekler yiyorsak kendimizi koruyorsak beslediğimiz hayvanlar iççinde yaşamsal faaliyetleri yerine getirmemiz gerekiyor.
 
Ama tecrübesizce yapılan bazı tedavilerde sadece onların ölmesini hızlandırıyoruz. Bizzat yaşadığım birşey kaplumbağamın obızite olduğuna karar vermişken arkadaşlarla beraber kaplumbağam öldü, akciğer enfeksiyonu olmuş.
 
yada akciğer enfeksiyonu olan bir kaplımbağaya antibyotik tedavisi yaparken kaplambağası bilinçsiz ilaç kullanımı ve yüksek dozda ilaç kullanımından ölen insanlar....
 
kaplumbağalarının kulaklarındaki yada boğazlarındaki iltihabı alacam diye jilet ısıtıp hayvancağızı parçalayanlar vs. vs. vs. bilmediğim kimbilir ne kadar örnek var.
 
işte bu sebeplerden dolayı veteriner hekimlere danışarak bazı kararlara varalım derim ben.
 
bu arada hemen söyleyeyim ben veteriner hekim değilim :D
Akvaryumda İç Filtre Kullanımı
Merhaba Arkadaşlar
 
Atman%20AT%20F102%20İç%20Filtre
 
Atman AT F102 İç Filtre aldım akvaryumum yükseklik*en*boy = 40*60*25, filtre yüksekliğe biraz büyük geldi, yan kullanabilirmiyim filtreyi dik takmak şartmı ?
 
ezgixxxxx2007-06-03 15:12:09
kapluşumun gözleri şişti
Ya bırakın arkadaşlar yazmışsınız oraya ilaçtan önce ihtiyacı olan akvaryum ve ısıtıcı diye, arkadaşım beni dinlersen sen bırak akvaryumu ısıtıcıyı falan 20 YTL para verip bi veterinere götür önce tedavisini yaptır akvaryum ve ısıtıcıyı sonra alırsın önce kapluşu kurtar.
 
Bende 1 hafta bu forumda çözüm aradım kaplumbağaya, herkes yazdı şunu al, bunu al şunu takdır almadığım vitaminler, serra lar terra lar sunya lar kalmadı, UVB lambalar, timerlar, ısıtıcılar aldım 200 YTL masraf yaptım ama öldü kapluş neden Salak gibi gidip onlara zaman harcadığım için, bence hemen veterinere götür ondan sonra şato yaptırırsın kaplumbağaya.
Kaplumbağamın durumu kötüye gidiyor ?
Maalesef kaplumbağamı kaybettim :(, ve diğer kaplumbağalarımıda bir arkadaşıma verdim, hastalandığı zaman tedavi edemeyeceksem yada ettiremeyeceksem sırf seviyorum diye teker teker ölmelerine izin veremem.
Doksisiklin ve Morbofloksasin

Monodox kapsül ama, flakon yada serum değil? nasıl vereceğiz onu kaplumbağaya. Suyuna karıştırarak mı? vermek gerekiyor. yada tozu suda eritip mi vermek gerekiyor ?

Kaplumbağamın durumu kötüye gidiyor ?
Daha önce su kaplumbağam ölüyor başlığına yazmıştım, tekrar başlık açtım. Kaplumbağamın durumu kötüleşiyor.
 
* Karın bölgesinde şişlik var.
* Şişlik baloncuk şeklinde sanki, şişlik organlarının tamamını içeri alamayacağı kadar büyüdü yani bacaklarını içeri alırsa kafasını alamıyor, kafasını içeri alırsa bacaklarını alamıyor.
 
* Gözlerinde bir şişlik yok, Boğazında var mı? yokmu anlamadım.
 
* Boynunu yukarı doğru kaldırarak ağzını açıyor ve kapatıyor sürekli.
* Suyun üstünde yamuk duruyor ve suyun dibine giremiyor.
* Karadan suya kendisi geçmiyor hep kuru yerde duruyor.
 
Arkadaşlar ne olduğunu anlamadım ve 1 haftadır bu şekilde, bilgilerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
 
resim ekleyemiyorum neden anlamadım eklediğim resimler burada görünmüyor. Ama kullanıcı bilgilerimdeki resim işe yarar belki.sol tarafta
 
mustapha_mk2007-05-22 00:11:36
Doksisiklin ve Morbofloksasin
             Arkadaşlar doksisiklin ve morbofloksasin etken maddesi içeren ilaçlara örnek ilaç ismi yazabilirmisiniz ?
        
              Eczaneler etken madde ile bulmak mümkün olmayabiliyor.
Su Kaplumbağam Ölmek Üzere
              Verdiğiniz Bilgileri için çok teşekkür ederim Hasan bey bu foruma yazmaya başladıktan sonra kaplumbağalarımızın hayatı değişti zaten, daha önce hiç akvaryumlarında çıkartmıyorduk ama şimdi her gün güneş görmeleri için çıkartıyoruz.
 
              Dediğiniz gibi beslenme konusunda bilinçsiz şeyler yaptık. Günde 6 tane falan yem yiyordu şişen kaplumbağamız bizde çok seviniyorduk ne kadar çok yemek yiyor diye meğer yaptığımız yanlışmış.
 
               Beslenmeler ile ilgili forumda yaşlarına göre değişik menüler ve yiyecekleri miktarlar verilmiş ama biz kaplumbağalarımızın ortalama yaşlarını bilmiyoruz tabiki bunu nasıl öğrenebiliriz.
 
               Bu arada antibyotiğide eczaneden doksisilin etken maddeli bir ilaç aldım, bide ölçek aldım. Ölçekle 1 miligram ölçerek küçük bir kabın içine döktüm, ondan sonra kaplumbağamın kabuğunun üstüne çıkacak kadar su doldurdum sıcaklığı ölçtüm tam 33 dereceydi. ondan sonra kaplumbağamı içine koyarak üstünü havlu ile kapatım. Sonra birde sıcak su poşeti aldım içine sıcak su doldurup kabı üstüne koyuyurum. 12 saat durduktan sonra akvaryumuna alıyorum.
 
Teşekkür Ederim.
 
mustapha_mk2007-05-20 19:17:11
Su Kaplumbağam Ölmek Üzere
      Resim eklemeye çalıştım ama olmadı galiba, ekliyorum ama burada göstermiyor.. 
 
      Oracle istediğin link burada ben iltihap çıkartıldıktan sonra dikilir yazmışım bu linktede uygun bir şekilde kapatılır yazıyor http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26320&PN=1
 
       Resim ekleyemediğim için ben biraz daha anlatayım;
 
* Boynunda, gözlerinde bir şişme yok.
 
* Kabuğun altında kalan kısımda şişme var ön tarafında ve arka tarafında bariz bir şekilde belli oluyor şiş olduğu.
 
* Akvaryumdan dışarı çıkardım bu sabah balkonda güneşlenmesi için hiç yerinde durmadı sürekli hareketliydi.
 
* Akşam küvete su doldurdum yüzmesi için yüzmesinde biraz değişiklik vardı sanki biraz yamuk yüzüyordu ve yüzmek istemiyor gibiydi.
 
* Ben 6 aydır sadece yem yedirdim (Tetra), vitamin vermemiştim hiç. Birde akvaryuma maydonoz, marul vs. küçük parçalar halinde atıyorum ama yemiyorlar. Yumurta da yemiyorlar bu tür besinleri nasıl yemelerini sağlarım.
 
* Eğer sadece yem yedirdiğim için kaynaklanıyor ise ne yapmam gerekli. Son iki günümü forumlarda çözüm aramakla geçirdim yardımcı olursanız çok sek sevinirim. 
mustapha_mk2007-05-19 23:23:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.