karbon değişimi


farhenightÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 42
farhenightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 14:56

Arkadaşlar merhaba,dış motor almaya karar verdiğim zaman şüphesiz herkez gibi araştırma yaptım eheim gördüğüm kadarıyla en çok tavsiye edilen motor buydu. Fakat akvaryumcular bana sunsun diye bi model tavsiye etti. üç tane akvaryumcu gezdim üçü de bana bu motoru tavsiye ettiler ve bende saatte 1400 litre olanını aldım. Üç aydır kullanmaktayım ve haketen memnunum. Ama bir de sizlerin yorumunu almak isterim. Sunsun nasıl bi motordur? Esas meseleye gelince! Arkadaşlar ben bu karbon olayını ve motorun en alt kısmında ki küp şeker boyutunda sert maddenin tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım. 16-17 yıllık akvaryum besleyen dostlarım bana karbonu motoru temizlediğin de karbonu da bi temizle yeter dedi. Kendisinin iki yıldır değişmediğini ve hiçbir problemin olmadığını söledi. Fakat akvaryumcum 45 günde bir karbonu değiştirmelisin diyor. Ve değişmediğim taktirde akvaryum içinde zararlı bakteriler üreyeceğini sonra işimin çok daha zor olacağını belirtti (bakteri,bulanıklık) Şimdi anlamadığım şu arkadaşlar eğer bu karbonu 45 günde bir değişmek gerekiyor ise bizim arkadaş 2 yıldır değişmemesine rağmen neden hiç bişe olmadı ve suyu gayet temiz? Yoksa akvaryumcu beni mi kandırdı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 15:27
Sun sun dış filtreler hakkında bilgim yok.

En alttaki sert madde yüksek ihtimalle seramik boncuklardır. Filtreye gelen kaba kirleri tutsun ve su akışını düzenlesin diye koyulur.

Bu konu defalarca anlatıldı, tekrar söyliyim: karbonun normalde kullanılmasına gerek yok. Karbon yeni kurulan akvaryumlarda, ilaç kullanımından sonra, bulanıklık koku vs. olduğunda kullanılır sadece. Karbonun iş yapma süresi genelde 25 - 45 gün arası (markasına göre). Bundan sonra filtrede durmasının bir zararı yok ama artı bir etkiside yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir