Kardeş Yüzünden Acı Deney


İzmirliyeniyetmeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2023
İl: Izmir
Mesaj: 36
İzmirliyeniyetmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2023 09:21
Geçen yıllarda ( 2017 - 2018 arası) benim küçüklüğümde japon balığı almıştık. Kardeşim de daha küçük çocuk nereden bilsin çikolatanın balıklara verilmeyeceğini bir gün bı baktım akvaryumda kahve SU dedim " eyvah akvaryum kirlenmiş. " megersem kardeşim gitmiş çikolata vermiş balıklara. İşte akvaryumu temizledim balıklara baktım " Allah Allah bu balıklarda bı gariplik var ama ne? " dedim ertesi gün biri ağzını açıp kaparken baktım ki ne göreyim acı gerçek kardeşim balıklara karamio vermiş karamel de balıkları tıkanmış birini zor temizleyip kurtardım ama ikincisi o kadar şanslı değildi . Maalesef 2. Japon öldü. Kardeşim de yani o zamanlar 3 - 4 yaşlarında ne beklersiniz . Bu deneyimi bir arkadaşım bana sormuştu " balıklara çikolata verilirse ne olur? "diye bu yüzden de bu acı deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Yani kısaca akvaryuma yeni başlayan küçük kardeslerim sakın balıklara çikolata vermeyin . Değerli forum üyeleri sizlerinde bu yazıya bir yorumunuzu alırım.

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T][T]240275,Laterthanbefore[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

daraaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2023
Mesaj: 25
daraaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2023 15:20
olaya benzer olarak; kardeşim balıklar temiz olsun diye küçücük akvaryuma yaklaşık 1 paket dolusu ıslak mendil sığdırmıştı hiçbi japonu kurtaramadık iş işten geçmişti. Yani akvaryumunuzu ıslak mendille temizlemeyin :DDDD

Beğenenler: [T]241042,akvaryum imparat[/T][T]240275,Laterthanbefore[/T]
Teşekkür Edenler: [T]241042,akvaryum imparat[/T][T]240275,Laterthanbefore[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4283
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2023 16:05
[QUOTE=akvaryum imparat]Geçen yıllarda ( 2017 - 2018 arası) benim küçüklüğümde japon balığı almıştık. Kardeşim de daha küçük çocuk nereden bilsin çikolatanın balıklara verilmeyeceğini bir gün bı baktım akvaryumda kahve SU dedim " eyvah akvaryum kirlenmiş. " megersem kardeşim gitmiş çikolata vermiş balıklara. İşte akvaryumu temizledim balıklara baktım " Allah Allah bu balıklarda bı gariplik var ama ne? " dedim ertesi gün biri ağzını açıp kaparken baktım ki ne göreyim acı gerçek kardeşim balıklara karamio vermiş karamel de balıkları tıkanmış birini zor temizleyip kurtardım ama ikincisi o kadar şanslı değildi . Maalesef 2. Japon öldü. Kardeşim de yani o zamanlar 3 - 4 yaşlarında ne beklersiniz . Bu deneyimi bir arkadaşım bana sormuştu " balıklara çikolata verilirse ne olur? "diye bu yüzden de bu acı deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Yani kısaca akvaryuma yeni başlayan küçük kardeslerim sakın balıklara çikolata vermeyin . Değerli forum üyeleri sizlerinde bu yazıya bir yorumunuzu alırım.[/QUOTE]

Kardeşinizin yaptığı deney hem yapılış şekli hem de sonuçları açısından açık ve net değil. Çünkü karamel bir çikolata değil, yanmış şekerdir, caramino da içinde birçok farklı madde bulunan bir üründür. Aynı deneyi saf kakaoyla tekrarlaması yerinde olur. Küçük kardeşinizi eğitmek, akvaryumdan uzak tutmak ve zarar vermesini önlemek her zaman sizin sorumluluğunuzdadır. Aaa bak şu yumurcağa akvaryuma neler neler atmış diyemezsiniz. Bu anlattığınız hikaye bir sevimlilik bir şirinlik değildir. Kabahat sizin. Akvaryumla ilgilenen herkes 7 den 77ye böyle maddelerin suya karıştırılmayacağını bilir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Karamel

[B]Caramionun içinde ne var?[/B]
İçindekiler. Şeker, tam yağlı süttozu, kakao yağı, kakao kitlesi, maltodekstrin, şekerli koyulaştırılmış yarım yağlı süt, bitkisel yağ (palm), invert şeker şurubu, nem verici (gliserol), emülgatörler (soya lesitini, yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), krema (süt), tuz, aroma vericiler.

Kakaonun akvaryumda denendiğini hiç duymadım. Fakat mümkündür. İnsanlarda mutluluk hormonu salgılatıcı, psikolojik depresyon düzeltici etkisi var. Tarçın, çay, ağaç yarakları gibi maddelerin uygun dozda yaygın olarak kullanılabildiği biliniyor.

Yaşamış olduğunuz şeyin adı deney değil, kaza ve acı tecrübedir.

Beğenenler: [T]237511,eylatlas[/T][T]208569,BeyzPl[/T]
+1: [T]240503,Avoure[/T][T]240881,BETAAA2[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İzmirliyeniyetmeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2023
İl: Izmir
Mesaj: 36
İzmirliyeniyetmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2023 19:34
O zamanlar ben daha okula gidiyordum okula gittigim zaman yapmış yani benle alakası yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir