Kardinal Tetra Lepistes Ve Karidesleri Tırtıklıyor


UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2019 19:35
[QUOTE=ropme3]Dikkatimi çeken bir durum var. Kardinallerin gerginliği ışığı kapattığımda azalıyor. Akvaryum ofiste duruyor. Gündüzleri üstteki ışık açık duruyor, akşamları ise bitkiler ve balıklar sürekli ışığa maruz kalmasın diye kapatıyorum. (Bu doğru bir uygulama mı bilmiyorum, deneyimli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim)

Dün akşam ışığı kapattığımda ve sabah ilk geldiğimde kardinaller daha sakin bir tavır sergiledi. Ancak az önce ışıkları açtım, yine hareketlenmeye başladılar. Nedenine dair tahmini/bilgisi olan var mı?[/QUOTE]

Anladığım kadarıyla siz tam olarak tetraların nasıl bir tür olduğunu bilmiyorsunuz. Pirana bir tetra türüdür. Tetra türlerinin bilinen en karakteristik özellikleri kuyruk yemedir. Kuyruğunu yediren balık var yedirmeyen balık var. japon ve lepistes gibi balıklar her daim kuyruklarını tetralara yem yaparlar.

Fakat kardinalleriniz birbirini tırtıklamıyor. Siz yanlış anlıyorsunuz. Bu kurlaşma ve rakip erkeklerin sürtüşmesi olayı. Sağlıklı, canlı hareketli bir sürüye sahipsiniz. Karideslerle çook çok uzun yıllar beraber besledim. Karideslerin kaçabileceği bol oyuklu moyuklu, grifit kaotik ortamlar olduğu müddetçe hiç sorun olmuyor. Zaten kendini kurtaran büyük karideslere dokunamıyorlar bile. Yavrular da kendini kuytularda koruyor. fakat karideslerinizi maalesef hiç yüzerken göremezsiniz. Hep yere yapışık bir nesil türer. Zamanla yüzmeyi unutan bir karides sürünüz olur. Ben sırf bu yüzden asla karides akvaryumuna küçük büyük hiç bir balık sokmuyorum. Her daim gözlerimin önüdeler. Kelebek gibi akvaryum içinde bir o yana bir bu yana yüzdüklerini görmek benim için tarifi olmayan büyük bir neşe kaynağı. Hele suyun içinde asılı duruşları var ki muazzam bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ropme3Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2019
İl: Ankara
Mesaj: 46
ropme3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2019 15:42
Çok teşekkürler. Açıkçası haklısınız tetralarla ilgili çok detaylı bilgiye sahip değildim. Ancak çok da büyük olmayan akvaryumun huzuru için tetraları çıkardım. Lepistesler ve karidesler var. 1 aya kadar da 1-2 L144 vatoz düşünüyorum. Şu anda tank içi oldukça huzurlu. Kaçan lepistes ve karidesler yok.

Teşekkür Edenler: [T]214549,intermed[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir