Karides-lepistes Akvaryumu Ve Yavru Karidesler


BerkantyagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 13
BerkantyagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2019 03:37
Merhabalar,öncelikle forumda yeniyim umarım ki sizlerinde yardımıyla yeni kurduğum akvaryumları içindeki canlılar için daha da güzel bir hale getirebileceğim.20 litrelik akvaryumumda vitasandın iri taneli yeşil demir içerikli kumunu kullanıyorum,kumdan çok memnunum aldıktan sonra akvaryuma yerleştirmeden önce 1 hafta hergün suyunu değiştirerek bir kapta beklettim ve sonra akvaryuma ekledim(asla renk salma olmamasına rağmen) ,bununla beraber ısıtıcı ve dış şelale filtre kullanıyorum (aydınlatma günde ortalama 7-8 saat açık )bitki olarak hemianthus umbrosum (bebek gözyaşı) ve Ludwigia Glandulosa bulunduruyorum 6 adet karidesim ve 4 yeni eklediğim (3 dişi 1 erkek) lepistesim mevcut,akvaryumu ilk kurduğum aşamada kristal beyaz kum ve java moss kullanıyordum karidesler için 3.haftada yavru aldım ancak korkunç bir salyangoz istilası başladı ilerleyen dönemlerde ve java mossu komple atıp kumuda vitasandın kumuyla değiştirdim yavruları java moss ile ayrı bir kaba aldım.1 ay kadar nerdeyse bitkisiz kaldı akvaryum ve en son güvenilir bir yerden salyangozsuz temiz bitki alarak bahsi geçen hemianthus umbrosum (bebek gözyaşı) ve Ludwigia Glandulosayı lepisteslerle beraber ekledim ,aynı yerden tekrar java moss alıp akvaryuma eklemeyi düşünüyorum sizce karidesler tekrar yavruladığında lepisteslerden saklanmaları için yeterli olurmu?Ayrıyetten yavru karidesler şuan ayrı bir kapta java moss ile beraber onlarada haftada bir seranın turuncu yuvarlak taneli (ismini hatırlayamıyorum malesef) yeminden bir kaç tane veriyorum doğru bir beslenme şeklimi sizce ? Şimdiden teşekkür ederim [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FlexaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 838
FlexaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2019 13:48
Merhaba Yağmur Hanım,

Öncelikle hoş geldiniz [:)] Ben de 150 litrede lepistes ve karides bakıyorum, umarım paylaşacağım bilgilerin faydası dokunur.

Salyangoz istilası genellikle kaçınılmaz bir durumdur ve yemlemeniz fazla olursa özellikle patlama yapabilirler. En yakın arkadaşım bu duruma deli olup akvaryumu komple boşaltıp tekrar kurdurmuşluğu var [:)] Ben şahsen rahatsız olmuyorum, ekosisteme ciddi bir faydaları var çünkü. İlginç bir şekilde bir süre sonra sayılarının da kontrol altında olduğunu gördüm. Muhtemelen yiyecek fazla besin artığı bulamıyorlar. Çürük bitkileri hemen alırsanız, fazla yemleme yapmazsanız pek fazla göreceğinizi düşünmüyorum. Olanları da şahsi kanaatim bırakın temizliğe yardımcı olsunlar.

Bitki konusuna gelince ben kendim Hemianthus Micranthemoides türünde en iyi verimi aldım karidesler adına. 50'den fazla karides eklemiştim, özellikle bazıları çok ufaktı. Akvaryumda tetralar da olduğu için yem olabilecek durumdalardı. Aralarına rahatça saklanıp kaçınabiliyorlar. Moss da olmasına rağmen genellikle mikranın etrafında dolaşmaya daha meyilli olduklarını gördüm. Fakat mikranın high-tech (zor) bir bitki olduğunu belirtmem gerek. Düşük ışıkta, gübresiz, siyah kumda aylarca büyümediğini gördüm. Şimdi özel ilgim bitkiler olduğu için, haftada bir budayacak kadar büyütebiliyorum. Belki siz de böyle bir yola gitmek isteyebilirsiniz.

Başlangıçta içgüdüsel olarak karidesler (özellikle yavrular) kaçma eğiliminde oluyorlar, kaçtıkça da av konumuna düşüyorlar. Fakat saklanabildikçe alışıyorlar, korkuları gidiyor ve barışçıl bir biçimde yaşamayı öğreniyorlar. İlk başta 50 karidesten bir elin parmağı kadarını zor görürdüm. Şimdi her yerdeler :) O nedenle başta biraz zorlayabilir, ama düzen kurulunca da çok tatlı oluyor.

Yine bir sıkıntınız olursa üzerinde durur, düşünür, tartışır bir çözüm üretiriz.

Beğenenler: [T]215784,Yagmur9[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkantyagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 13
BerkantyagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2019 14:58
Teşekkür ederim öncelikle, bende arkadaşınızla aynı durumu yaşadım başta şirin geliyordu sonra baktım kontrol edemiyorum baştan kurdum akvaryumu [:)))] Hemianthus Micranthemoides i mutlaka deneyeceğim ,umarım bende güzel bir sonuç alabilirim doğru söylüyorsunuz düzen oturduktan sonra ilgilenmesi izlemesi daha da keyifli olucaktır,nüfusun artışına göre ilerde tankı büyütmeyi ve uyumlu başka türlerde eklemeyi istiyorum,ilginiz için çok teşekkür ederim oldukça yararlı oldu [:)]

Beğenenler: [T]206719,Flexa[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir