Karides ve saalyangoz hakkında


lepistes yosunÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
lepistes yosunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 21:32
 Arkadaşlar 30 litre anaç akvaryumumdaki bütün balıklar beyaz benek, kuyruk erimesi ve tiftiklenmeden dolayı öldüler :( Bir ısıtıc bozuldu bana nelere mal oldu :( Tatildeydim ve müdahale de edemedim hepsi gitti :( Akvaryumu boşalttım tuz ve sirkeyle yıkayıp yeniden kurdum. Bir süre boş çalıştı ve canlı bitki olarak saz, elodea ve gül aldım :) Onları diktim ve bugün kendi yavrularımdan (Yavrular 50 litre başka tankta 190-200 tane lepistes - 25-30 moli ) koydum acayip güzel oldu :) ESKİDEN PLASTİK BİTKİ KULLANIYORDUM HEM SALINIM İHTİMALİ VARDI HEM DE ; PLASTİK BİTKİ GÜZELSE, CANLI BİTKİ MUHTEŞEM :) Gelelim soruma :

1) Karides almak istiyorum, ama normal vatozla sorun olur mu ? Vatoz almadım daha cüce vatoz mu alayım normal vatoz mu ?
2) Elma salyangoz almak istiyorum ama forumumuzda bazı arkadaşlar bitkileri yediğini özellikle elodeayı tükettiğini yazmış acaba bu doğru mu?
3) Karides ve salyagoz ne yer , nasıl yemlemeliyim ?
4) Karides 3 tl elma salyangozu 5 tl sizce uygun mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 23:49
1) Karides bence çoğu tanka kesin lazım muhteşem bi canlıdır.Vatozla hiçbir sorun çıkmaz.Mutlaka cüce alın büyük vatoz başınıza bela olur öyle bir tankta.

2)Bu durum salyangozdan salyongaza değişir ama elma salyangozunun %70 i bitki yer.

3)Onlar için farketmez taştan yumuşaığı yer ancak sprulina ağırlıklı yemleyin.

4) Akvaryumcularda genelde fiyat aynen bu şekildir.Ancak canlı arıyorum bölümüne ilan bırakın eğer sizin çevreniz oturan biri varsa ondan %400 daha ucuza alırsınız

Kolay Gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir