Karideslerle ilgili gerçekler söylentilere karşı


kemal.dÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 115
kemal.dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 14:43
Planetinverts adlı sitede buldum bu makaleyi. Ben okudum anladım fakat çeviremiyorum :D İngilizcesi kuvvetli bir abimiz bu makaleyi Türkçeye çevirirse karideslerle ilgili bir çok konuda bize ışık tutacağını düşünüyorum bence çok yararlı ve güzel bir makale olmuş...

Link:http://www.planetinverts.com/myths.html

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayrahan98Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 893
kayrahan98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 15:34
Googlenin çeviricisinden yapayım.

Tatlısu Akvaryum Karides Hobby Ortak Mitleri

Tatlı su karidesi hobi birkaç yıl sadece popüler, çok genç ve çok hızla büyüyor. Ne yazık ki bu yeni bir hobi ile artan ağrıları vardır. Bunlardan biri başarıyla tutmak ve tatlı su akvaryum karides doğurmak konusunda bilgi eksikliği olmak. Bilgi eksikliği, aynı zamanda daha da kötüsü yanlış bilgi verme konuları ile çakışmaktadır. Ben duydum ve bu yalanlardan çok okudum. Ben herhangi bir mitler kadar açık ve gerçekleri ifşa bu yazıyı yazmak zorunda hissettim. Bazı insanlar gerçekten onlar hakkında ne konuştuğunu bilmeden kendi sonuçlara gelmek gibi görünüyor. Belki de bilgili ses veya sanal dünyada önemli hissetmek istiyorum; Ben bir psikolog değilim, bilmiyorum. Eğer başka bir karides tavsiye alırsak hobisi kişinin bilgi ve deneyime sahip olduğundan emin olun. Forumlarında kendi yazılan sayıları kontrol, veya herhangi bir şey uygulamadan önce verilen tavsiyeler hakkında da başkalarını isteyin.

 

Yasal Uyarı: Bu sadece benim tecrübe ve inançları olduğunu. Bu yüzden benim görüşüm, bu altın bir kural değildir anlamına gelir. Istediğiniz gibi bu bilgileri kullanın, ama lütfen bu ortak hukuk yapmazlar.

 

 

ADA Aquasoil karides için kötüdür. Bu karides öldürerek sonuna kadar toksik kimyasallar ve gübreler sülükler. Ayrıca da karides öldürür amonyak büyük bir miktar üretir. Kullanmayın.

MİT. Benim durumumda, hem de diğer yetiştiricileri gibi, ADA Aquasoil karides tutmak için mükemmel bir substrat olduğunu. Ilk eklendiğinde herhangi bir bulanıklık / artıklarını gidermek için ilk haftadan sonra suyun% 50-60 değiştirmeniz gerekir. Önemli su değişimi her şeyi karides için tamamen güvenlidir sonra. Ben tankları tüm ADA Aquasoil kullanmak ve karides çok iyi üreten, son derece mutluyuz. ADA Aquasoil ile yeni bir karides tankı kurma zaman ben yukarıdaki yöntemi uygulamak. Bu hafta içinde bunu yaymak için yararlı bakteriler için iyi bir "döngü" zamanı. benim ADA Aquasoil online satın nerede www.adgshop.com olduğunu. Lütfen dikkat: Ben yeni bir tank üzerinde bisiklet sürecini hızlandırmak amacıyla kurulmuş bir tanktan medya / mulm kullanın. Senin tank yukarıda da belirtildiği gibi, bir hafta sonra hazır olması için bu açısından kritik önem taşır. 7 gün sonra tank bisiklet prosedürü riskli olduğunu ve daha önce bir tank dolaşılan değil varsa yapılmamalıdır. Bisiklet önemlidir ve tankı güvenli olduğundan emin olmak için yapılmalıdır sonra amonyak Testi.

 

CO2 karides için zararlıdır.
MİT. CO2 hiç karides için zararlı değildir. Zararlı IS ne ph sıra karides tarafından oksijen alımını eksikliği oluşturmak gibi tehlikeli seviyelere düşmesi sağlar CO2, çok fazla yaşıyor. Bu CO2 kendisi değil, karides zarar veren bir tank içinde çok fazla CO2 sahip sonuçlarıdır. Daha fazla CO2 = düşük ph. Düşük ph tamam, ama son derece düşük ph suyun çok asidik yaparak karides zarar verebilir. Ayrıca, çok fazla CO2 oksijen alımını böylece karides boğucu ve sonuçta onları öldürerek bir eksikliği neden olabilir. Eğer düzgün bir tankta CO2 dozaj eğer Yani, at all karides zarar verilmeyecektir. Eğer doz aşımı varsa, sorun yaşayabilirsiniz. , CO2 suçlu o yönetiminden sorumlu kişi suçlamayın. Ph hakkında bir fikir edinmek için türlerin bilgi sayfalarını okuyunuz karides mutlu ve sağlıklı yaşadıkları olacağını aralıkları

 

Gübreler için karides için kötü. Hiç bir kullanmayın!
MİT. Tüm gübreler için karides için kötü değildir. Gübre uygun dozu bitki gelişmesi ve karides için herhangi bir zarar vermez izin verebilirsiniz. Ayrıntılı bir açıklama bir gübre dozlama hakkında bu makaleyi okuyun LÜTFEN: Ferts ve Karides. Güvenli mi?

 

Karides, diğer yüzeylerde yumurta yumurtlarlar.
MİT. Karides onlar yumurtadan çıkar ve bebekler / larva bağımsız bir hayat sürdürmek kadar kadınlarda yumurta taşıyan yapraklar, kayalar, vb gibi diğer yüzeylerde yumurtalarını yok. Kadın, onları güvenli ve temiz tutmak için yumurta taşır.

 

Ben yumurta döllenmiş olduğunu sanmıyorum!
MİT. Eğer dişi yumurta taşıyan ise daha sonra döllenir. Onlar "taşıma" içine iner gibi döllenmiş yumurta olur. Kadın içine erkek mevduat sperm yumurta taşıma içinde olduğunu daha önce. Yumurta yumurtalıkların taşınmış ve "taşıma" içine olduklarından tevdi sperm tarafından döllenmiş olur. Çok uzun süre için dişi karides yumurtalarını taşıdığını düşünüyorsanız bebekler tam olarak gelişmiş değildir ve hala büyüyor çünkü öyle. Yumurtaların açılması önce sabırlı olun, biraz zaman alabilir.

 

Ben karides görmek asla. Onlar çok utangaç yaratık olmalı.
MİT. Siz istediğiniz kadar sizin karides görmüyor çeşitli nedenleri vardır. Birinci nedeni, tank büyük olduğunu ve karides az sayıda her yerinde dağılmış durumdadır. İkinci nedeni, bir yoğun olarak bitki tankı var olduğunu, bu nedenle karides "çalıların" bulunmaktadır. Onlar korkuyor çünkü Üçüncü nedenidir. Karides korku, balık gibi, karides büyük olasılıkla yenen korkusuyla zaman çoğunluğu gizlemek edeceği diğer sakinleri varsa. Birçok sucul canlılar için önemli bir besin kaynağı olduğunu karides unutmayın. Onlar besin zincirinin en alt kısmında bulunmaktadır ve onlar bunu biliyorlar. Dördüncü nedenle onlar tank mutsuz / sağlıksız olmasıdır. Ben karides sağlıklı / tankında memnun değilseniz, onlar zaman çoğunluğu gizlemek ve hatta zaman beslenme de çıkıp nadiren olacağını bulduk. Lütfen karides her zaman etrafında ve hepsi bir beslenme çılgınlık içinde çıkıp zaman beslenme de dolaşım halinde sonra da mutluyuz. Zaman beslediğinizi karides gözlemlemek ve onların sağlık / mutluluk iyi bir göstergesi almak için en iyi yoldur. Ne olursa olsun tankta yosun miktarının, o zaman beslenme olduğunda hala yiyeceğim.

 

Ben kendi türünde başka bir yemek benim karides gördüm! Onlar Yamyam!
MİT. Karides başka bir karides ölü karkas yemek olacak, onlar leş. Onlar ölü bir karides yiyorsun Çünkü onlar o yediği öldürdü anlamına gelmez. Karides ya, çünkü hastalık ya da yaşlılıktan öldü. Karides yaklaşık 2 yıldır yaşıyorlar. Aynı anda birden fazla karides ölü varsa yanlış bir şey, çünkü o size su parametrelerini kontrol etmelisiniz.

 

İyot karides sağlık için kullanmak bir gerekliliktir.
MİT. Iyot olursa olsun gerekli değildir. Çok İyot Dozaj Gerçekte, karides öldürebilir.

 

Bakır ile karides şey beslemeyin. Bu sizin karides öldürecektir.
BİLİNMEYEN. Bu da tartışmalı bir konudur ve cevabı gerçekten hiçbir zaman bilinemeyecek. Bazıları sürece bakır çok küçük bir miktar var gibi tamam olduğunu söylüyorlar. Diğerleri tutarı ne olursa olsun sizin karides öldürmek için kesinlikle olduğunu söylüyorlar. Açıkçası, doğru cevap bilmiyorum. Ancak, bazı bakır olan gıda ile karides besleme ve herhangi bulunmamış gıda ile beslenme ile benim deneyim olduğunu söyleyebilirim. I maddeler göre bazı bakır içeren karides peletler ile beslemek için kullanılır. Karides Karides Peletler beslendiği zaman iyi yapmak için değildi, fakat hemen ölmedi. Ben bakır olmadan yosun gofret ve diğer gıda açıldığında benim karides çok daha iyi yaptık. Yani, ben onları bakır şey giremiyor ve ben onların sağlık / davranışları çok daha iyi olduğunu hissediyorum.

 

Eh şimdi içindir. Ben daha mitler duymak gibi ben kesinlikle bu makalede güncelleme olacak. Ben de bazı diğerleri unuttum eminim. Bu kadar açık şeyler yardımcı umuyoruz. Eğer duymuş bir başka efsane göndermek istiyor ve onu temizlemek için gerekiyorsa bana bir email ryan@planetinverts.com gönder. Ben bir guru değilim, ama her zaman bir cevabı / uzlaşma alabilirsiniz yüzden diğer yetiştiriciler bir sürü sohbet.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kemal.dÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 115
kemal.dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 18:15
Google translate maalesef bu konuda oldukça kötü. Benim kastım İngilizcesi iyi olan birinin çeviriyi kendi yapmasıydı ama yinede teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayrahan98Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 893
kayrahan98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2012 19:15
Rica ederim ama bu kadar ingilizce bilen türkçeyi unutur yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir