ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemal.d
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2011 23:18
Son Ziyaret:
15 Eylül 2018 05:25
Toplam Mesaj:
115 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Derici
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1998
Yaş:
26
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Sadece daha fazla deneme yapan ve yanılanlar başarının güzelliğini tadabilirler...

SON 10 MESAJI

Calvus Akvaryum Özel Türler
İzmir Karşıyaka'daki Calvus Akvaryum'a bu ithalatta daha önce görmediğim Mermer Balta Balığı Galaxy Rasbora Vahşi Betta'lar ve Güzel bir tür yılanbaş gördüm merak edenler gidip bakmalı bence.
Golden Rabbit Snail
 Merhaba arkdaşlar size bir sorum olacak. 390 litrelik akvaryumuma 4 adet golden rabbit snail almayı düşünüyorum fakat aynı akvaryumda katillerde var sorun olurmu katilleri çıkarmalı mıyım?
" Stairway to Heaven" - ADist 2012
Adına yaraşır bir akvaryum olmuş tebrikler. 
High-Tech Akvaryum Kurulumu (Gübreleme Tavsiyesi)
[QUOTE=Umitb]Cubaları nerden aldınız acaba calvus akvaryumdanmı? Özellikle cuba ve helferi arıyorum.

Teşekkürler.
[/QUOTE]

 Ümit bey cubala'rı forumdan temin ettim. Ayrıca bende helferi arıyorum. Bulursam size de haber veririm.
 An itibariyle gübreler elime geçti. Bende kendimce şöyle bir program yaptım:

-Pazartesi:  15 ml Potasyum
-Çarşamba: 10 ml Fosfor
-Cuma:        7 ml Demir
-Pazar:        7.5 ml Genel Gübre

 Tavsiyelerinizi bekliyorum...
40x27x40(h) Low Tech.(Kırmızı Burun Tetra Eklendi.)
Tebrikler çok güzel bir akvaryum olmuş. Tabana biraz sagittaria subulata ekerseniz çok daha güzel görünebilir bence :D
High-Tech Akvaryum Kurulumu (Gübreleme Tavsiyesi)
  Öncelikle herkes merhaba. 1 haftalık bir aradan sonra tekrar yeni gelişmelerle karşınızdayım... Sözü çok uzatmadan konuya giriyim. Bu 1 hafta içerisinde akvaryuma rotala rotundifolia hydrocotyle vercilatta cryptocoryne wendtii brown althernanthera reinreckii ve riccia ekledim. Bitkiler geldiklerinde oldukça hırpalamışlardı. Hatta yarı ölü gibiydiler diye bilrim. Fotoğrafları ilerde bitkiler daha iyileşince koyacağım. 2. gelişmeyse CO2'nin selenoid valf i ile ilgili oldu. Selenoid Valf tamir edildi elime geldi ve monte ettik. Şuan CO2 çalışıyor. Işıklandırmayı 4.5 saate çıkardım. Riccia'yı sarmak için küçük taşlar ekledim. Cuba'lar bir yandan eski yapraklarını döküyor bir yandan yeni sürgünler veriyor. İyi durumdalar mı kötü durumdalar mı karar veremedim.
  Gelelim haftanın sorusuna. Bu soru gübreleme ile ilgili olacak:
 Gübrelemeye bu hafta başlıyorum elimde seachem flourish ve seachem potassium var. Bunlara ek olarak Seachem iron ve Seachem phosphorus düşünüyorum. Gübreleme ile ilgili şüphelerim var. Gübrelemenin miktarını belirledim. Fakat hangi gübreyi hangi gün vereceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen bana bu konuda yardım edin. Almam gereken gübre varsa sizin kullandığınız memnun kaldığınz varsa belirtini. Şimdilik hoşçakalın. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemeyin. Saygılar...

High-Tech Akvaryum Kurulumu (Gübreleme Tavsiyesi)
[QUOTE=undertaker312]Anubiaslar o kuvvetli ışıkta bozulacaktır, gölgelik kısımlara koyarsanız daha sağlıklı olur,Tebrikler. [/QUOTE]

Umut bey şuan az ışıklandırma yapıyorum günde toplam 3 saat ilerde bozulma görürsem bir çaresine  bakarım teşekkürler...
Hangi Bitkiler?
Size görsellik açısından önerebileceğim bitkliler:
Hydrocotyle sp. japan
Hemianthus Cuba
Parvula Blyxa Japonica
ve bence zemin bitkilerinin en zoru olan glosso
High-Tech Akvaryum Kurulumu (Gübreleme Tavsiyesi)
[QUOTE=TahaArif] Merhabalar Kemal kardeşim kurulumunuz hayırlı olsun.Yalnız anubiasları dal ve ya taş parçalarına sarar ve köklerinin de ışık görmesini sağlarsanız daha iyi olacaktır aksi taktirde çürümeler, yaprak delinmeleri vb. sorunlarla karşılaşabilirsiniz. [/QUOTE]

Taha bey tavsiyeniz doğrultusunda şöyle bir değişiklil yaptım:





High-Tech Akvaryum Kurulumu (Gübreleme Tavsiyesi)
[QUOTE=Umitb]Kemal Kardeşim,

Başarılarının devamını dilerim, umarım sıkıntısız bir süreç yaşarsın.Bitkiliye giripte sorun yaşamayan yoktur herhalde ama sen sorunların karşısında yılmadan devam et.Ufak bir ayrıntı dikkatimi çekti yanılıyorda olabilirim.Reflektörlü kapakta yanılmıyorsam mekanik balast kullanılmış,reflektörlerin yanında starter dikkatimi çekti.Bu denli düzenli bir kurulum ve bir o kadarda pahalı aydınlatma için ben mekanik balast kullanılmasını tavsiye etmem açıkçası.Mekanik balast elektronik balasta göre daha fazla elektrik harcayıp,çok daha fazla ısınma yapacaktır.Kullanılan reflektörler yanılmıyorsam kapaktan 3 cm kadar yüksekte balastlar reflektörün altında olmayacağına göre ya kapağın arkasında yada farklı bir yerde duruyor bana göre elektronik kullanılması daha iyi olacaktır.
[/QUOTE]

 Ümit bey yorumunuz için teşekkürler... Açıkçası balastlar hakkında pek bir fikrim yok. İyice baktım fakat elektronik mi mekanik mi olduğuna tam karar veremedim. Fakat bildiğim kadarıyla mekanik balastlar fişe taktıktan biraz sonra yanar bu şekilde bende mekanik balast kullanıldığını düşünüyorum ilerde sorun olursa değiştirtirim en kötü. Balastlar ışıkların altında değil kapağın yanlarından biraz pay bırakılmış orada duruyor.

 Bunun dışında bu gün İbrahim beyden aldığım cuba'lar geldi (İbrahim bey'e teşekkürler) diğer akvaryumumdan anubias crinum calamistratum ve lotus zenkeri alıp akvaryuma diktim. Akvaryum biraz biraz şekillenmeye başladı. Tam işler yolunda gidiyordu ki CO2 sistemin kaçak olduğunu bu kaçağın selenoid valfte olduğunu farkettim ve selenoid valfi aldığım firmaya geri iade ettim. Yakında yenisi gelecek... Bu yaşanan olumsuzluğun dışında bir sorun yok.
 Işıklandırmamı şuan günde 3 saat yappıyorum 2 floresan saat 12 de devreye giriyor diğer 2'si saat 13 de 4 floresan saat 14.30'a kadar beraber yanıyor. 14.30 2'si kapanıyor. 15'de ise floresanların tamamı kapanmış oluyor.
 Su değişimlerindeyse biraz daha farklı bir yöntem izliyorum. Bunu bana Calvus Akvaryum'un sahibi Erkan Yavuz abim önerdi: Haftada 1 kere 1 damacana (20lt'lik) içme suyu değiştiriyorum (Bu su yumuşak olduğu için ve pH'ıda uygun seviyede olduğu için). Hem bitkiler için hem de suyun berraklığı için çok yararlı olduğunu uzun vadede çok işime yarayacağımı söyledi ben de bu şekilde yapıyorum değişimi.
 Son durumlar böyle akvaryumun suyu 26 derecede sabit. İyisiyle kötüsüyle başladık bir işe bakalım sonuç ne olacak? Şimdi sizin için bir kaç fotoğraf ekliyorum... Lütfen iyi kötü yorumlarınızı esirgemeyin...











kemal.d2012-07-26 15:43:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.