Karın Şişliği


xfelixÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 52
xfelixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2010 10:32
Öncelikle tüm arkadaşlara iyi günler diliyorum;
 
yaklaşık olarak 10 gün önce kurduğum 250 lt lik yeni akvaryumuma, bir kaç gün önce boyları 3-5 cm civarında karışık malawi aldım. Zannedersem fazla yem atmamdan dolayı bir kaç tanesinin karnında şişlik meydana geldi. 2 boyunca yemlemeyi kestim ve şişliklerinde azalma meydana geldi. Acaba ne kadar daha yem vermesem olur ve açlıktan ölürler mi? Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemasoniloverÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6521,2[/B]
Kayıt: 09/08/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1213
DemasoniloverÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2010 11:11
Buğra Bey balıklarda karın şişliğinin bir çok nedeni olabilir. Tümünü burdan saymam olanaksız dolayısıyla size forumumuzun hastalıklar ve ilaçlar bölümünü dikkatlice araştırmanızı tavsiye ediyorum !!

Yem vermeme konusuna gelecek olursak beslediğiniz balıklar chichlid türlerindense 20 güne kadar yemleme yapılmaması dahi balıkları öldürmez ama tabiki asla süreyi bu kadar uzatmayın ! Umalımki balıklarınızın karnı sadece fazla yemlemeden dolayı şişmiş olsun, bir kaç günlük bir diyet onlara yetecektir fakat bloat yada kabız olduylarsa ilgilenmeniz gereken daha ciddi sorunlarınız olacaktır malasef. Şimdiden kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2010 12:28
Karışık malawi zihniyeti balıklarınızı kaybetmenize sebep olabilir. ''Karışık Malawi'' ibaresi akvaryumcuda akvaryum kapağının üzerinde yazabilir sadece. Bizler balıkları alırken her birinin türünü ve özelliklerini, beslenme alışkanlıklarını bilerek almalıyız. Aksi taktirde sadece otçul beslenen bir tür ile, sadece etçil beslenen diğer bir türü bir araya getirmeniz an meselesi. Bu da, iki türden birinin ciddi sıkıntı yaşaması demek. Neticesinde tam gelişememe, bloat gibi hastalıklar kaçınılmaz olur.
Akvaryumunuzdaki türlerin her birinin ne olduklarını öğrenip, diyetleri ve yaşama biçimleri farklı olanları ayırmalısınız diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir