karısık malawi


xploseÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 28
xploseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 10:06
Merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım.3 hafta oldu akvaryumu kuralı sp,yunus,yaşayan kaya,avratus vs karısık bi akvaryum yaptım suan boyları 5cm civarı ilerde ayırcam tabiki. Akvaryum 200lt lik. İç motor hava taşı ve bir silindir filtrem daha var. Midye kırığı kullanıyorum. Sormak istediğim siz değerli arkadaslara ben tetra nın bu kırmızı yeminden sanırım kaz ciğeri diyorsunuz ondan artemia ve bitkisel yem yuvarlak olandan kullanıyorum. Haftada 1 gün aç bırakıyorum yanlız haftalık diyeti nasıl programlayacağımı kestiremedim. Haftanın 3 günü sabah aksam artemia öğlen bitkisel, diğer 3 gün sabah öğlen tetra kırmızı aksama bitkisel veriyorum. Sizce doğru bir yöntem mi? Yavrularım cok hareketli ve 3 hafta da inanılmaz boylanasını seyrettim renkleride cok belirgin ve güzel olmaya başladı. Zaten akvaryum bakımını hiç aksaltmıyorum 3 günde bir filtreli temizliyorum akvaryum suyu ile haftalık %30 su cekip dip temizliği ve kaya tuzumu atıyorum ayda 1 de bir ilaç aldım mavi renkde onu atacağım suya.

Herkese saygılar eleştiri ve öneri yazarsanız çok sevinirim.
Tebessüm







xplose2010-10-26 15:36:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakankucukÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Izmir
Mesaj: 79
atakankucukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 15:29

Filitreyi haftada 1 temizlemeni tavsiye ederim


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BorodinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
BorodinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 16:38
Merhaba
Öncelikle türler çok karışık olmuş. Balıkların birbirleri ile uyum içinde yaşamaları için 1 erkek balığa yaklaşık 4 dişi düşecek şekilde koloni haline olması uygun olur. Balıkların içinde yaşayan kaya var mesela bu büyüyünce diğer balıkları hüpletebilir. 200 litrelik akvaryumda balıklar için gerekli hacimdeki suyu dikkate alarak (sitede bilgiler var) 1e4d gibi bir oran ile balıkları seçmek uygun olur.
Balıkların yem alışkanlıkları birbirine yakın olmalı. Tamamen etçil bir türü tamamen otçul bir türle beraber beslerseniz sindirim problemleri oluyor.
Besleme ile ilgili forumdaki arkadaşların değişik uygulamaları var. Günde 2 kez yada 1 kez veya daha çok besleyenlerde var. Ama bence günde 2 kez çok oluyor ben uzun süre 2 kez besledim sonra 1 kez beslemeye başladım. Sabahları yem atıyorum ve bir gün etçil yem birgün otçul ağırlıklı yem ile besliyorum. Günde 2 kez besleme yapılıyorsa sabahları etçil akşamları otçul beslemek daha iyi. 3 kerede besliyorsanız akşamları bitkisel yem vermek daha makul bence. Tabi bu yazdığım hem etçil hemde otçul beslenen balıklar için bu yazdıklarım.
Tankta hastalık olmadıkça kimyasal kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Mavi ilaç hakkındaki fikrim bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 17:36

[QUOTE=xplose] Merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım.3 hafta oldu akvaryumu kuralı sp,yunus,yaşayan kaya,avratus vs karısık bi akvaryum yaptım suan boyları 5cm civarı ilerde ayırcam tabiki. Akvaryum 200lt lik. İç motor hava taşı ve bir silindir filtrem daha var. Midye kırığı kullanıyorum. Sormak istediğim siz değerli arkadaslara ben tetra nın bu kırmızı yeminden sanırım kaz ciğeri diyorsunuz ondan artemia ve bitkisel yem yuvarlak olandan kullanıyorum. Haftada 1 gün aç bırakıyorum yanlız haftalık diyeti nasıl programlayacağımı kestiremedim. Haftanın 3 günü sabah aksam artemia öğlen bitkisel, diğer 3 gün sabah öğlen tetra kırmızı aksama bitkisel veriyorum. Sizce doğru bir yöntem mi? Yavrularım cok hareketli ve 3 hafta da inanılmaz boylanasını seyrettim renkleride cok belirgin ve güzel olmaya başladı. Zaten akvaryum bakımını hiç aksaltmıyorum 3 günde bir filtreli temizliyorum akvaryum suyu ile haftalık %30 su cekip dip temizliği ve kaya tuzumu atıyorum ayda 1 de bir ilaç aldım mavi renkde onu atacağım suya.

Herkese saygılar eleştiri ve öneri yazarsanız çok sevinirim.
Tebessüm

[/QUOTE]

 

Öncelikler aramıza hoşgeldiniz.

Türleriniz çok uyumsuz ve sert türler var içlerinde,auratus ve yaşayan kaya gibir.Diyetleride bir birine uymayan türler.Elinizdeki balıkların içinde protein ağırlıkta beslenen ve hem etçil hem otçul balıklar mevcut öncelikle bu ayırımı yapın lütfen.Haftalık dip çekimini %20 indirin, 3 günde bir filtrenizi temizlemek çok yanlış,içinde yararlı bakteri oluşumunu engelleyecektir budurum.Ayda bir filtre temizliği yapın, her dip çekiminden sonra kaya tuzu atmanıza hiç gerek yok,mavi renkte aldığınız ilaç dezanfektan veya metilen mavisi sanırım onuda tam su değişikliklerinde kullanmanızı öneriyorum.Balıklarınıza hergün artemia vermeyin.Bir ay sonra artemiayı kesebilirsiniz.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xploseÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 28
xploseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 17:47
Gerçekten çok tesekkür ederim.Sizde hak verirsinizki değişik bilgileri kulakdan kulağa yayılıyor ama bu forum gercekten doğru insanlarla buluşmuş diye düşünüyorum.Yaşayan kaya zaten 1 2 ay sonra cıkarcam Aurotus kızım cok seviyor cekirdeklerim diyor ondan tutmaya çalışcam insallah.sp,yunus,iceman,mpanga,demosoni düşünüyorum ilerde sadece. xplose2010-10-26 17:48:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir