ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Borodin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2009 19:58
Son Ziyaret:
26 Mart 2015 10:03
Toplam Mesaj:
79 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Verdili
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Elk. Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120*50*60 Akvaryum/Malawi
Yunus 1 - Portakal 10 - Frenatus 1 - Cüce Vatoz 1

SON 10 MESAJI

Ciklet balığı tankına ışık koymak
Akvaryum direk camın önünde güneş ışığı görmüyor ise gerekli elbette. Balığın doğal ortam olmasada doğal ortama yakın bir ortamda yaşaması iyi olur.

Gece ve gündüzü akvaryumda oluşturmak gerekli, ışığı kapatınca balıklar köşelere çekilip dinlenirler, ışığı açıncada hareketlenip canlanırlar. Işık olmadan hem görseli hemde bu yönü eksik olur.
Akvaryumumun içinde çok kabarcık var, yardım edin lütfen .
[QUOTE=astro]Camda kabarcık falan yok 3 aydır suyun içinde toz var sanki çok bulanık düzenli dip çekimide yapıyorum.[/QUOTE]

Camda küçük hava kabarcıkları yok ise ve suyun içinde toz şeklinde oluşumlar var ve 3 aydır devam ediyor ise bu sorun arkadaşların bahsettiği kurulum sonrasında oluşan kabarcık sorunu değil.
Kurulumdan sonra oluşan cama yapışan kabarcıklar akvaryum oturunca geçer 1-2 haftada düzelir.

Bence sizin filtrenizde ve suyu temizleme sisteminizde sorun olabilir. Aşırı debiden ötürü yerde birikmesi gereken toz devamlı havalanıyor olabilir. Veya akıntı yerden su yüzeyine doğru ters olabilir. Veya filtre tutup biriktirmesi gereken atıkları tutmayıp geri akvaryuma veriyor olabilir.

Veya akvaryum içine yerleştirdiğiniz kum, kaya veya diğer şeyler toz üretiyor olabilir ama her halukarda bu tozlar zemine çökmesi lazım.

Ben akvaryumda dip çekimi yapmıyorum ama hiç toz yok akvaryumda. Filtre temizliğinden sonra bir miktar oluşup 2 saatte cam gibi oluyor.
BALIK UYUŞMAZLIĞI
240 litre akvaryumda portakal ve mavi prensesler 11 adet diğerlerinin sayısını göremedim.
Mavi prensesi bilmiyorum ama portakal ve yunuslarda uysal balıklar değildir. Özellikle yunus baskın ise geniş alan istediği için tüm tankta diğer balıkları sık sık kovalar. Portakallarda kayalık sahiplenmeyi seviyorlar ve erkekleri agresif balıklardır. Bu koşullarda bu kadar balığı, 240 litrede, bu çeşitlerde arada sürtüşmeler olmadan tutmak bence imkan dahilinde değil.

- Daha büyük akvaryum
- Çeşit azaltma
- Sayı azaltma
- Saklanma alanlarını çoğaltma

İlk aklıma gelen çözümler bunlar. Fakat ciklet besliyorsanız koşulları uygun hale getirsenizde ara ara sürtüşmeler olacaktır. Balığın karakterini değiştirmeyiz ancak sürtüşmeleri azaltabiliriz.
Dip çekimi fena su yuttum
Dip çekimine şöyle bir yaklaşımda var.
http://www.akvaryum.com/Forum/neden_cama_cam_k271281.asp

Çok uzun süredir akvaryumda dip çekimi yapmıyorum. Çok fazla tortu birikmesin diyede kuma minare salyangozları var ufak onlardan bıraktım. Dipte kalan fazla yemleri onlar tüketiyorlar.
akvaryumu aldım(80*50*50) şimdi ne yapacağım
Bu akvaryuma yapacağın ilave şeyler ilave maliyet getirecektir.
Bunlardan zaruri olanları öyle yda böyle zamanla yapman gerekiyor zaten.
İlave neler yapabilirsin.
- Anladığım kadarıyla aydınlatma yok. Fluoresan yada ledli aydınlatma yapabilirsin ama aydınlatmayı içine yerleştireceğin ve akvaryum üstüne konumlandıracağın bir aparat şart. Su içinde çalışan dalgıç fluoresanlarda var ama tercih edermisin sana bağlı. Çoğunluk akvaryumu yukardan aydınlatıyor.
Bu aydınlatmayı yerleştireceğin kapak yada kasa tüm akvaryumun üstünü kapatacak şekilde olabilir yada yalnızca aydınlatma aksesuarlarını içinde tutacak kadar olabilir. DIY forumlarını incele istersen.
Aydınlatma zaruri
- İç filtrenin şelale ve hava üfleme aparatları ile hava motoruna ihtiyacın olmayacağını düşünüyorum.
Dolayısıyla hava motoru ve hava taşı isteğine kalıyor.
- Bir adet termometre lazım, içeri ve dışarı yapıştırılanlar var. Ama çok ucuzlar. Al bir tane gitsin.

Akvaryum bir hobidir ve zaten ilgin isteğin varsa forumlarda bol bol okur incelersin. Bunun sonucunda kimin akvaryumunda ne kullanılmış, nasıl kullanılmış, niye onu kullanmış okuyor görüyorsun. Eğer ekonomik olsun diyorsan zaten DIY ları inceleyip bende yapabilirmiyim diye heves edip eline matkabı maket bıçağını yapıştırıcıyı alıp kutu, çubuk kab kacak birbirine geçirip birşeyler yapmaya çalışıyorsun.
Sonuçta bir bakıyorsun evinde ecza deposu gibi birşey, yapraklar, yem kapları, hava boruları ve aparatları, yedek hava motoru, yemleme makinası, sünger, ampul, klipsler, tül parçaları vs. aklıma gelmeyen bir sürü aparat bir dolapta oluşuyor.
yeni başlayanlar için akvaryum ve balık önerileri
Normalde japon balıkları oda sıcaklığı civarında (20-22 derece olabilir mesela)sularda rahat yaşarlar.
Dayanıklı balıklardır kolayda ölmezler.
O büyüklükteki bir akvaryum için uygun balık uygun seçim gibi görünüyor.
Ancak su sıcaklığınız yüksek. Yinede o sıcaklıktan ötürü bir haftada ölmezler sanırım.
Akvaryumu bilmediğimiz için yorum yapmak yanlış olur. Ancak balık ölümlerinde çok görülen durumlar şunlar.
Akvaryuma suyu doldurduktan sonra hemen balık eklememek gerekir. Normalde akvaryumun bir süre boş çalışıp bakteri oluşumu olması lazım. Ama çevremde japon besleyenlerden gördüğüm kadarıyla japonlar bu duruma dayanıklı balıklar.
Farklı yerlerden balık almak yada balıkları alırken içinde hasta balık olması en sık görülen balık kaybetme durumu.
Yemlerken aşırı yemlememek lazım. Japonlar ne kadar yem verirseniz hepsini yerler, az yemlemekten balık ölmez ama çok yemlemekten ölebilir.


akvaryumu aldım(80*50*50) şimdi ne yapacağım
İlk adımda masanı kur arkadaşım, demir profil üzerine düz ve kaymayacak şekilde suntanı vs. yerleştir. Masayı kurduğun yer direk güneş ışığı almayacak ve ısı değişikliklerinden fazla etkilenmeyecek kombi peteklerine uzaklığını düşün.

Masanın üzerine tamamını kaplayacak şekilde ince bir strafor yerleştir. Böylece cam boşlukları kalmaz ve ağırlıkla akvuryum zarar görmez.

Akvaryumu suyla ve süngerle temizle bunun üzerine yerleştir.

Dibe yerleştireceğin kum, hava taşı dekor ve kayaları yerleştir. Filtreyi ısıtıcıyı kur ama elektriğe bağlama..

Akvaryumu su ile doldur. Isıtıcı su dışında kalmayacak yalnızca ayar düğmesi varsa o dışarda kalacak. Filtre tamamen su içinde olsun. Sanıyorum o filtrenin şelale yada hava püskürtme ekipmanlarıda var. Filtreyi çalıştır.

Temiz ve hastalık olmayan bir akvaryumdan bir miktar su alarak akvaryumuna ekle bakteri oluşumu için (bununla ilgili ilaçlarda var ama şart değil) Isıtıcıyı ayarla.

Akvaryum bu şekilde bir haftaya yakın boşta çalışabilir. Acele etme. Önce camlarda hava kabarcıkları olacak sonra o kabarcıklar azalıp temiz bir görünüm oluşacak.

Birşey unutmadıysam bu aşamadan sonra balık eklemeye başlayabilirsin.

Bu arada plastik ve yapay şeyleri akvaryuma yerleştirmek yerine doğal şeyleri kullanmanı tavsiye ederim. Zaruri değilse plartik şeyleri akvaryuma koyma.
Borodin2013-03-08 14:45:00
Sarı Prenses Sorunu (2. sayfa Video eklendi)
Birinci sayfa birinci resimdeki önde duran balık Portakal Cichlid.
Sarı prenses gibi siyah şeritleri olmaz. Rengi turuncuya kaçar ve arka alt yüzgecinde benekler olur.

Dişileri erkeklerden ufaktır. Dişiler ile erkeklerin kafa yapıları farklıdır, dişilerin kafaları buruna doğru düz inerken erkeklerin burunları biraz çıkıntılı ve daha güzel görünümlüdür. Erkekleri daha büyük ve gösterişli olur.

Kafa yapısını dişiye benzettim ama akvaryumda diğer portakallarla görmek lazım.

Vedoyu seyrettim ve erkek özellikleri gösteriyor. Sanırım erkek. Portakal cichlidler taş içlerine diplerine yuva yapar ve yer sahiplenirler. Erkekler birbirlerine karşı agresiftir. Yalnız akvaryumda sağdan sola aşırı akıntı var gibi, balıklar sağa doğru yüzerken sanki zorlanıyorlar.
Borodin2013-02-26 14:21:59
SESSİZ ÇALIŞAN HAVA MOTORU
Evde 3 adet hava motoru var.
2 tanesi çift çıkışlı
Sözde güçlü ve sessizler diye aldım bir süre sonra ikiside aşırı ses çıkarmaya başladı. Yok hava ayarlıymış yok çift çıkışlıymış hepsi palavra.
Bir sebeple akvaryumcudan ufak minicik tek çıkışlı kullanılmış bir Atman hava motoru alıp dolaba atmıştım. 6 ay kadar önce çıkarıp taktımki ne göreyim hem diğerlerinden sessiz hemde tek çıkışlı olmasına rağmen diğerlerinden daha çok hava basıyor.
Çin mallarından kaçının bence.
Kumları temizleyemiyorum!
Kaya konusunda şunu söyleyebilirim, aldığınız kayalar hem akvaryumda görünüm olarak oldukça güzel, hem yavru balıkların içlerine girip saklanabilecekleri türden oldukça kullanışlı kayalar.
Kendimde aynı kayaların daha büyük ve girntili çıkıntıllarından kullanıyorum.
Malawi gibi sert suyu seven balıklar için uygun bir kaya türü, sert kireç gibi bir yapısı var.
O kayaları fırçaladıkça devamlı suyu bozuyor. Ben şu şekilde akvaryuma aldım. Bir leğende suyu doldurup iççinde kayatuzu ile beklettim. Sonra hortumla tazyikli bir şekilde yıkadım. Akvaryuma koydum, suyu doldurdum. İlk anda suya renk verdi ama ertesi günden itibaren filtre çalışınca bir süre sonra suyun rengi düzeldi.
Hala o kayaları akvryumdan çıkarıp geri koyunca suyun rengini bozar, filre çalıştıkça herşey düzelir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.