Karma Akvaryumum..


Ferhat3434Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 31
Ferhat3434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 14:23
Merhabalar yaklaşık 4 aydır bu foruma üyeyim ve foruma üye olup diğer kullanıcıların karma akvaryumlarını görünce bende ufaktan böyle bir işe kalkıştım umarım yanlış yapmamışımdır.Şimdi söyleyeceklerim arasında yanlış yaptıgım veya yanlış yapabilicegim birşeyler olabilirmi bunları yorum olarak yazarsanız minnettar olurum.

Akvaryumum 50 litre.1 Ay öncesine kadar akvaryumumda eleoda tarzı bitkiler vardı.Fakat kaldırmak zorunda kaldım salyangozlar tarafından yenmesinden kum yüzeyinin bar bağlaması gibi nedenlerden dolayı.Şuan akvaryumumda 2 adet yapay bitki var.Tüm silikonlarını temizledim 2 aydır akvaryumda bir sorun olmadı.Canlılara gelmek istiyorum.

50 litrelik tankımda :
6 Neon Tetra
2 Tetrazon
2 Melek(yavru)
6 Lepistes(4d2e)
4 Elma Salyangozu
2 (ismini tam bilmiyorum kırmızı karides) mevcut.Akvaryum 4 aylık şuana kadar 1 çöpçü kaybım oldu sadece.Bide sanırım bugün veya yarın erkek lepisteslerimden biri ölecek.Halsiz yem yemiyor kuyrukları tel tel olmuş.Fakat beyaz benek hastalıgı yok.

Bu tankdan ayrı olarak 12 litrelik yavru lepistes tankım var.1 ay önce 40 yavru aldım şimdi 25 tanesi falan yaşıyor renklenmeye başladılar.Kısacası gidişat nasıl şu ana kadar?Önereceğiniz şeyleri lütfen yorum olarak atarmısınız? Saygılar.Sağlıklı balıklar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuizokukanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2010
İl: Aydin
Mesaj: 549
SuizokukanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 21:50
Şimdi ferhat kardeşim genel olarak uyumlu ama meleklerin abartılı boyları vardır o litre yetmez. Ayrıca çok iyi avcıdır kendileri ok gibi hidrodinamikleri sayesinde bir anda fırlar ve yavru balığı kaparlar. Buda neon veya lepistesi serbest olarak o akvaryumda üretemezsiniz. Ama bitkilendirip melekleri çıkarırsanız bu ihtimal çok artar. Tetrazon ise biraz daha hırçındır diğer balıklara zarar verebilir özellikle kuyruklarına tel tel olmuş demişsiniz bu nedenle olmuş olabilir. Karidesler çok hızlı ürer ama bu litre ve kalabalıkta üremezler hatta görmeniz bile mucize yakında melekler yada tetrazonlara yem olurlar.

Bence 10 kök saz, mangrov kökü üstünede biraz moss bağlayın 10 adet karides daha eklersiniz. Lepisteslerinizi rahat rahat dokunmadan üretirsiniz. Hatta biraz kondisyon kazandırır flushing beslemesi ve çay yardımı ile neonları bile üretebilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ferhat3434Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 31
Ferhat3434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 22:12
Öncelikle yorum için teşekkür ederim.Tetrazonlar 2 gündür bende yani ondan öncesinde sürekli melek ve lepistes vardı.Meleklerimin boylarıda zaten 1-2 doğum yapmış bir lepistes kadar yani ufacıklar.Üretim benim için şuan 2. veya 3. planda.Yavru tankım ve yavruluğum olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Zaten yavru tankda ölen sinek kadar balıkları gece meleklere atıyorum sürekli aynı yemesinler diye onlarda ziyafet çekiyorlar.En kısa zamanda bir kaç fotoğraf ekleyip tankımı sizlere göstereceğim göze hitap eden bir tankdır.Bitki konusuna gelecek olursak sizin isimlerini vermiş olduğunuz bitkilerin yaprakları genişmi?Yani salyangozların bir gecede silip süpürmesinden korkuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuizokukanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2010
İl: Aydin
Mesaj: 549
SuizokukanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 23:44
Mavi elma saygangozu mu sarılar mı? Mavi değillerse korkma hiç bişi olmaz. O melekler dahada büyüyecek ve litre yetmeyecek ama siz bilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir