Kavga Edip Öldürüyorlar


cepsercanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
Mesaj: 12
cepsercanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 09:13
   Herkeze selam. Forum sitesini yakından takip eden biri olarak,en uysal balıkların Yunus ve Sarı  prenses olduklarını okumuştum. Bu nedenle sarı prenses besliyorum. Yalnız son dönemler'de özellikle erkek sarı prenses dişilerle aşırı kavga ediyor. Dişiler saklanabildikleri kadar saklanıyorlar ama genelde başaramıyorlar. Saklancakları çok yer var bu arada. İlk başta pullar dökülüyor erkeğin darbeleriyle az az kanama başlıyor ve kuyruk erimesi gibi yüzgeçlerini tırtıklıyor gerisi malum. Arkadaşlar hasta olmuşlardır diyeniniz olabilir. Hastalık değil hep kavga mağduru bu balıklar. Erkeği alıyorum akvaryumdan. Bu seferde aynı görevi baskın dişi alıyor eline. 100 lt akvaryumda 1 erkek 4 dişi olmasına rağmen 1 tek erkek görünüyor. Diğerleri bir tek kovalanırken görünüyor. Bu hafta 2 dişiyi kaybettim. Bu ölümler duygusal anlamdada beni çok etkiliyor. Sorumlusu olduğumu düşünüyorum.  Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Benim istediğim akvaryumda Sarı prenseslerimin kovalamadan yüzebilmeleri. Bu imkansız ise tür değiştirmem  gerekiyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 10:11

Selam Sercan bey; Aslında sarıprenses kolonisi için 1e 4d çok uygun bir oran. Fakat karşılaşmış olduğunuz sorun gerçekten insanı bu hobiden soğutacak derecede sıkıcı bir durum. Ben size önerimi söyliyim. Erkek sarı prensesinizi değiştirin başka bir erkek bulun kayalardan bol miktarda giriş çıkış yaparak onları rahat ettirebilirsiniz yanlız kayaları kullanırken bütün kayalar birbirleriyle bağlantılı olursa tanktaki en baskın bütün kayalığı ele geçirecektir. kayalardan parça parça saklanma yerleri daha uygun olacaktır bu durumda en azından koloninizi oturtana kadar bu şekilde devam edin. Birde çok dikkat etmeniz gereken birşey daha söliyim. Eğer farkında olmadan akvaryumunuzda iki erkek varsa bu sorunlarınız hep böyle devam edebilir en uygun yöntem anüs ve vent kontrolüdür. Sağlıklı balıklar dilerim 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cepsercanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
Mesaj: 12
cepsercanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2010 08:54
Teşekkür ederim. Bu gün bir dişi hariç tüm balıklarımı akvaryumcuya iade ettim. Akvaryumcuya bırakmadığım dişi'de bayağı hırpalanmış..  Fakat ağzında yumurtalar var. Yavrular çıktıktan sonra biraz büyütüp ne yapıcağıma karar vericem. Ya yeni sarı prensesler'le bir koloni. Yada başka bir tür. Bilmiyorum. İlginiz için tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir