ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cepsercan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2010 10:32
Son Ziyaret:
04 Haziran 2010 10:38
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sercan Çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sercan Çelik

SON 10 MESAJI

SP Yavrularımın Bazıları Kambur
Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Yapıcak bir şeyim yok heralde şu durumda.
SP Yavrularımın Bazıları Kambur

Evet.  diğer yemlerle bir kavanozda karıştırdım. Her öğün karışık yemleme yapıyorum.

SP Yavrularımın Bazıları Kambur
Resim ekleyebilecek durumda değilim. Daha doğrusu yavrular ufak ,ışık mavi , arka fon siyah , elimdeki fotoğraf çekiceğim alet kötü :)  İyi bir fotoğraf koymak isterdim ama denedim olmadı.
SP Yavrularımın Bazıları Kambur
Arkadaşlar Cuma günü doğan 30 ila 35 arasındaki yavru sarı prenseslerimin, 4 tanesinde göbekteki sarılığın bittiği bölüm'den başlayan ve kuyruğa kambur görünümü veren bir şekil bozukluğu var. Bu yavrular diğerleri gibi yüzemiyor ve yüzmek istediklerinde oldukları yerde hızlıca dönüyorlar. Yukarı doğru kırık bir kuyruk gibi.    Görüntüyü daha iyi hayal etmeniz açısından şöylede denebilir. Yatsı bir ters V harfini andırıyor. Böle birşeyle karşılaşan varmı.? Diğer yavrularda bir sıkıntı yok.
Kavga Edip Öldürüyorlar
Teşekkür ederim. Bu gün bir dişi hariç tüm balıklarımı akvaryumcuya iade ettim. Akvaryumcuya bırakmadığım dişi'de bayağı hırpalanmış..  Fakat ağzında yumurtalar var. Yavrular çıktıktan sonra biraz büyütüp ne yapıcağıma karar vericem. Ya yeni sarı prensesler'le bir koloni. Yada başka bir tür. Bilmiyorum. İlginiz için tekrar teşekkürler.
Kavga Edip Öldürüyorlar
   Herkeze selam. Forum sitesini yakından takip eden biri olarak,en uysal balıkların Yunus ve Sarı  prenses olduklarını okumuştum. Bu nedenle sarı prenses besliyorum. Yalnız son dönemler'de özellikle erkek sarı prenses dişilerle aşırı kavga ediyor. Dişiler saklanabildikleri kadar saklanıyorlar ama genelde başaramıyorlar. Saklancakları çok yer var bu arada. İlk başta pullar dökülüyor erkeğin darbeleriyle az az kanama başlıyor ve kuyruk erimesi gibi yüzgeçlerini tırtıklıyor gerisi malum. Arkadaşlar hasta olmuşlardır diyeniniz olabilir. Hastalık değil hep kavga mağduru bu balıklar. Erkeği alıyorum akvaryumdan. Bu seferde aynı görevi baskın dişi alıyor eline. 100 lt akvaryumda 1 erkek 4 dişi olmasına rağmen 1 tek erkek görünüyor. Diğerleri bir tek kovalanırken görünüyor. Bu hafta 2 dişiyi kaybettim. Bu ölümler duygusal anlamdada beni çok etkiliyor. Sorumlusu olduğumu düşünüyorum.  Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Benim istediğim akvaryumda Sarı prenseslerimin kovalamadan yüzebilmeleri. Bu imkansız ise tür değiştirmem  gerekiyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
 
 
 
Tüpcük Çıkarmadan Çifleşme
   Selam arkadaşlar. Dün akvaryumda gözlemlediğim bir olay var. Dişi SP tüpcük çıkarmadı, fakat erkek devamlı titreyerek onu hazırlamış olduğu yere çağırıyor. Dişinin karnı olduğundan daha şiş. Dişi gidiyor ve  kordineli bir şekilde dönüyorlar. Dönüş esnasında erkek olanı çifleşme esnasındaki titreme modunda.  Dönerlerken erkek titriyor ama dişi titremiyor. Dişide tüpcük çıkmadığından yumurta düşmüyor. Tüpcüğün çıkma vaktimi geldi acaba ? Deneyimli arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirmi..?.  
Aynı akvaryum'da baskın bir'de dişim var. Şu anda çifleşmek isteyen SP leri  rahat bırakmıyor. Baskın olan dişiler, kendisine göre daha pasif olan erkekler'le çifleşiyorlarmı ? Eğer cevap hayırsa akvaryumcuya baskın dişiyi iade etmeyi düşünüyorum. cepsercan2010-03-31 09:53:06
24 saat Yavru Balık Yemlememe
Teşekkürler. Bilgisayar başında oturup, sayfa yenileyerek bu cevabı bekliyordum :)
24 saat Yavru Balık Yemlememe
Selam arkadaşlar. Bu gün hiç aklıma gelmeyen ama muhtemel bir problemle karşı karşıya kaldım. Çok bilgim olmadığından dolayı belki de yersiz bir endişe içersindeyim. Bu gün saan 14:30'da evden ayrılıcağım ve yarın 14:00'e kadar da giremeyeceğim. 24 saatlik bir dilimde anaç tanktaki balıklara yem verilmediği için  bir şey olmayacağını biliyorum ama yavrulara yem verilmediği için, 24 saatte birşey olur mu?   Saygılar.Özen Gözcü2010-03-21 12:29:52
Yavrularımdan Bir Tanesi Öldü

Hava motorum'da var. Yazma gereği duymamıştım. Artemia'yı çıkarmayı beceremedim. Herşeyi harfiyen yapmış olmamam rağmen olmadı. Bu sebepten dolayı ben'de yumurta sarısı verdim. Afiyetle yediler. Başka ölen balığım olmadı şimdilik. Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.