Kılıçkuyruklar Su Mercimeği Yer Mi


selcukpinarciÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 163
selcukpinarciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2021 09:44
Yaklaşık 1 yıldır Lepistes, Kılıçkuyruk, vatoz, çöpçü beslediğim akvaryumda bu aralar akvaryumdaki su mercimeklerinde gözle görülür bi azalma olduğunu fark ettim. Biraz izlenimlerim sonucunda KILIÇKUYRUK balıklarımın su mercimeklerini yediğine şahit oldum. Kullandığım yem protein kaynaklı olduğundan yeşillik yiyerek dengeliyor olabilirler mi. Eskiden karışık kullanıyordum elimde protein bazlı kaldığı için onları kullanamaya başladığımdan beri yeşillikler gözle görülür bi azalma hatta yok olmaya doğru gittiğini fark ettim. Bu balık için bi sorun yaratır mı veya su mercimeği popülasyonunu tamamen ortadan kaldırır mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2766
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2021 16:04
Merhabalar, doğru teşhis koymuşsunuz diye düşünüyorum (tamamen yanlış da olabilir tabi, maalesef denemeden bilemeyiz). Kılıçkuyruk, moli, lepistes gibi canlı doğuranlar yetişkin olduğunda diyetlerinde ağırlıklı olarak bitkisel besinlere ihtiyaç duyarlar.

Denemek için geçici bir çözüm olarak sebze verebilirsiniz, belki ilk başta yem olarak algılamazlar ancak eğer ıspanak, kabak, kabuğu soyulmuş bezelye, kapya biber, havuç gibi sebzeleri kaynayan suda yaklaşık 7-8 dakika haşlayıp (aslında hepsinin süresi değişik, amaç yumuşatmak) , çıkarınca gerçekten küçük tanelere bölüp akvaryuma atarsanız yedikleri yeme benzediği için yiyeceklerdir. Bitkisel yem alsanız bile haftada 1-2 vereceğiniz sebze çok yararlı olacaktır.


Proteinsel yeme ek olarak bir temel yem ve bir bitkisel yem edinmenizi öneririm. Bütçenize göre tester yemler de uzun süre sizi idare edebilir.

[B]Temel Yemler:[/B]
- Omega One Freshwater Flakes

[URL]https://www.evcilal.com/urun/omega-one-freshwater-flakes-130ml-12gr[/URL]

- Sera Vipan

[URL]https://www.evcilal.com/urun/sera-vipan-pul-balik-yemi-12-gr[/URL]

- New Life Spectrum Thera A+ Small Fish Formula Balık

[URL]https://www.evcilal.com/urun/new-life-spectrum-thera-a-small-fish-formula-50-gr[/URL]

[B]Bitkisel yemler:[/B]

- Omega One Veggie Flakes

[URL]https://www.evcilal.com/urun/omega-one-veggie-flakes-270ml-28gr-1[/URL]

- Tetra Pro Algae

- [URL]https://www.evcilal.com/urun/tetra-pro-algae-12-gr[/URL]

- New Life Spectrum AlgaeMax

[URL]https://www.evcilal.com/urun/new-life-spectrum-algaemax-125gr-1mm[/URL]

Açıkçası tavsiye yazarken fiyatları görünce ben utandım, olabildiğince geniş bir bütçede tavsiye vermeye çalıştım. Eğer bütçeniz yetiyorsa New Life Spectrum veya Omega One markalarını öneririm, hatta Omega One Freshwater Flakes 15 tl fiyatıyla çok çok iyi, tabi sadece onu alırsanız bu siteden kargo da eklenecek. Ancak Sera Vipan, Tetra Pro Algae gibi yemler de orta kalitededir, onlarla da balıklarınızı gayet güzel besleyebilirsiniz.

Not: Evcilal'dan alışveriş yaparken fiyatları uygun tutmak için depolamıyorlar, önce tedarik edip sonra yolluyorlar. Bunu da sitelerinde belirtiyorlar, ancak gözden kaçabilir. Bu yüzden fiyatları bir miktar daha uygun, evet uygun hali bu şekilde maalesef.

Tabi şöyle de bir durum var, artık su mercimeklerinin tadını aldıklarına göre belki de bırakmazlar, bende öyle bir durum olmadı ancak araştırdıklarıma göre su mercimeği yemelerinde bir sıkıntı yok, o da besin ihtiyaçlarını karşılar. Su mercimeğini Amazon Frogbit, Pistia gibi kısmen kolay üreyen ve gelişen su üstü bitkileri ile değiştirebilirsiniz, onlar da suyun temizliğine katkı sağlar, kökleri ile yavrulara sığınak olur. Tabi su mercimeği kadar istilacı olmadıkları için suyun temizliğine katkıları nispeten daha az olur.
[EDIT]Saussure,2021-12-03 16:05:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir