Kiraz Karidesi Beyaz Halka Ölümü


yildirimbeyazitÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 16
yildirimbeyazitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2019 14:30
Beni geçen gün carl uyarmıştı. bir karidesim için. o karidesi ayrı bir yere aldım tek başına. bugün 4. gün oldu herhalde. kabuk değiştirmiş. ve beyaz halkası kaybolmuş göremedim. Bu süre içinde 1 kere yem attım yeni aldığım bir yem. ama çok az attım. onun dışında bitkilerden veya taşlardan ne topladıysa.

çok şükür düzelmiş birazdan tekrar eski yerine alacağım. durumunu gözleyeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2019 22:38
[QUOTE=Rainrain]Bende geçen hafta 3 tane beyaz halka oluşmuş dişi kaybettim. Yemi kontrol ettiğimde son kullanma tarihinin yaklaştığını gördüm. Yemi attım yeni yem aldım. Bir daha ölüm olmadı. Yemde sorun olma ihtimali yüksek. 2 haftadır ölüm yok. Ölenlerin dişi olmasıda çok ilginçti[/QUOTE]

Yukarıda uzun uzun yazmıştım beyaz halkaların neden sadece dişilerde görüldüğünü. Ayrıca hala kh mh karalahana, protein diye sayıklayanlar var. Ne desek boş ne yazsak boşuna.

Madem bu tip parametrelerin eksikliği veya fazlalığından kaynaklanıyor o halde neden sadece dişiler etkileniyor da erkeklerde bu beyaz halkalar görülmüyor diye bir düşünmez misiniz? siz.

Olay gayet basit. Boş yere gizem havası katmayın. Bu sadece bir çiftleşme sorunu. Sorunun ana kaynağı da içlerindeki agresif bir erkek. O erkeği bulursunuz bulamazsınız. Ama sık sık akvaryumunuza bakacak olursanız mutlaka yine gariban bir dişiyi sıkıştırıp öylece esir tuttuğunu yakalayabilirsiniz. Çözüm bu kadar basit.

O erkeği tanktan uzaklaştırmak.

+1: [T]156431,UgrKdy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir