KİRAZ KARİDESLERE DİKKAT EDİN !


gurbuz64Çevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Konya
Mesaj: 103
gurbuz64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 12:05
Arkadaşlar öncelikle konunun hastalıklar bölümene açılması doğrumudur bilemiyorum eyer yeri burası değilse yönetici arkadaşlarımız konuyu gereken yere taşırlarsa sevinirim.
Yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak ve başına bu tarz bir olay gelen varsa bilgilenmek için açıyorum; Öncelikle tankımdan bahsedeyim 300 lt bitkili  ( 10 kök 15-20 cm Echinodorus Cordifolius +5-6 kök Burgulu saz +3-4 Kök Eledoa + 3-5 kök tilki kuyruğu ve suyu yumuşatması içinde 2 adet 20-30 cm genişliğinde Mangrow kökü var ) akvaryumumumda C02 kullanmıyorum 3 adet 90 cm 18 w T8 armatürü günde ortalama 10-12 saat yakarak aydınlatma yapıyorum,bitkilerim sağlıklı gözüktüğüne görede sıkıntı yok gibi,dibinde ithal yeşil renkli küçük tanecikli bir bitki kumu kullanıyorum,içinde ise 10 adet 5-6 cm Albino longfin cüce vatoz +10 adet 7-8 cm Siyah longfin cüce vatoz + 5 adet 6-7 cm L201 cüce vatoz + 6 adet 5-6 cm LDA 16 +3E 4 dişi damızlık Moscow green ve yaklaşık 20 - 30 adette bunların 0,5 cm -1 cm yavruları ayrıca 10 adet 6-7 cm tatlı su midyesi ve 5 adet ceviz büyüklüğünde Elma salyangozu ile beraber 50-60 adette  Helena ( Katil salyangoz beraber yaşıyorlar. Bundan 1 ay önce 30 adet damızılık boy Kiraz karideste ekleyerek akvaryumu şenlendirmek istedim.20 gün öncede 12 adet 1-1,5 cm boyunda Neon ekledim.
Karidesleri ekledikten sonra İlk başlarda bir sorun görmedim, ancak ne zaman neonları ekledim sorunlar farkedilmeye başladı.T8 florasanları akşam saat 22.00 gibi kapatıyorum, akvaryumum salonda olduğu içinde biz yatana kadar yani saat 23.00 a kadar salonun ışığı yüzünden balıkların hareketleri devam ediyor.Neon ları eklediğimin ertesi sabahı 1 adet neonu suyun üzerinde kuyruğu tamamen yenmiş bir şekilde buldum, anlam veremediğim bu durum nasıl oldu diye çok merak ettim balığı tül bir yavruluğa koydum,ancak akşama geldiğimde ölmüştü,bu neonların kuyruklarının yenmesi her sabah tekrarladı taki neon sayısı 12 den 5 e düşene kadar.Kendimce bunu tatlı su midyelerinin yapabileceğine kanaat getirdim,ancak suyu filitrelemeleride çok muhteşem olduğundan onları büyük bir tül yavruluğa ayırdım,dediğim gibi midyeleri ayırmama rağmen neon sayısı 5 e düşene kadar kuyruğu tamamen yenmiş neon bulmaya devam edince elma salyangozlarınıda midyelerin bulunduğu tül yavruluğa ayırdım.baktım neon kuyruk yenmesi durdu.Hah tamam işte buldum elma salyangozlarıymış diye düşünürken birde baktım Moscow grenn yavrularımdan 1-2 adetide aynı akibete uğradı,Allah biliyor ya akvaryumdaki tüm canlılar gözümde potansiyel suçlu oldular:) uzatmayalım bu bir süre daha böyle sürdü cüce vatozlar gecede hareketli oldukları için acaba gece uyumak için suyun tabanına inen balıkların kuyruklarını onlarmı yiyiyor diye düşünürken bu sabah işe gitmek için kalktığımda balıkları yemlemek için akvaryumun ışıklarını yaktım birde ne göreyim bir adet 2-3 cm boyunda tam damızlık dişi kiraz karides önüne bir adet 1 cm civarı Moscow green yavrusunu almış kuyruğunu yiyiyor, inanamadım acaba yavruya başkası saldırdıda yaralı yavruya kiraz fazlamı yaklaştı diye düşünürken baktım moscow yavrusu yaşıyor ama sanki narkozla uyutulmuş kiraz karides çatır çatır kuyruğundan parça kopartıp yiyiyor ama moscowun acıya rağmen kaçmak gibi bir çabası yok öyle yatmış bekliyor. Kiraz karides parça kopartıp ayaklarıyla parçayı ağzına götürüyor,yeme işlemi bittikten sonra tekrar lepistesin kuyruğuna sarılıyor ve yine bir parça kopartıyor.Bu dehşet görüntülerinden sonra bunu tek olarak o kiraz karidesin yaptığına kanaat getirdim kepçeyle yakalama çalışmalarım bitkili akvaryumda sonuçsuz kaldı kiraz karides (olayın faili olan ) kaçıp saklandı yakalayamadım, Moscowu sudan çıkardım ama yaşayacağını pek sanmıyorum. Birkaç gün daha gözlemleyip burada yazacağım zannediyorumki gece avcı moduna geçen kiraz karidesler uyuyarak akvaryum tabanına çöken küçük balıkların kuyruklarına saldırıyorlar.bu konuda başka tecrübesi olan arkadaşlar varsa yazarak bizide bilgilendirirlerse çok sevinirim,şunuda yazmadan geçemeyeceğim balıklara ve karideslere Sera spürilina tablet, kaliteli vatoz yemi haftada bir kere salatalık diyeti ve Nls nin protein ağırlıklı yemleri ile besliyorum,yani karideslerin aç kaldığı için bu eylemi gerçekleştirmeleri söz konusu değil.Sizlerden acil yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar 
 
gurbuz642011-03-06 12:05:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etulumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 490
etulumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 12:20
Merhaba,
 
benim de akvarymumda bol miktarda Moscow Green ve kiraz karides var. Çok nadir lepisteslerin kuyruğunda deformasyon görüyorum acaba kardesler mi yapıyor?
 
bizim gibi karidesle birlikte lepistes besleyen birçok arkadaş var, bu durumu acaba başka yaşayan oldu mu? gerçekten ilginç bir durum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 12:52
Çok enteresan bir durum.Şöyleki benimde 40 lt lik bol bitkili bir akvaryumum var.İçinde siyah ve neon tetralar vardı 13 tane ,moscow blue lepisteslerim,birkaçda normal kırma lepistes ve bolca karidesim vardı.Sadece moscow blue lepisteslerimin kuyrukları erimeye değilde parçalanmaya başlamıştı.Bir iki derken baktım moscowların kuyrukları tırtık tırtık olmaya başladı bende sizin gibi hemen suçlu avına çıktım.İlk şüpheli bende tetralardı çünkü oldukça büyümüşlerdi.Sonra tetralarımı çıkardım akvaryumdan sorun halloldu.Karideslerin böyle birşey yapabileceği aklıma gelmedi.Fakat akvaryumda ölü balık oluyorsa kesinlikle karidesleri üzerinde buluyordum ki bu konuda açtığım fotolu bir konu var sadece kılçık kalan balıklar vardı.Daha sonra öğrendimki yavru cüce vatoz akvaryumumdaki 3 adet vatozunda ölümüne karideslerim sebep olmuştu.Ama lepisteslerimde suçluyu tetralar diye düşünmüştüm şimdi içimde tekrar bir şüphe oluştu.Ama şöyle de bir nokta varki o akvaryumda hala kırma lepistesler ve karidesler var hiçbirinde sıkıntı yok.Sadece bu sıkıntı özel türlerde oluşmuştu.

Konuda hastalıklar yerine bitkili akvaryum canlıları bölümünde olursa bence daha çok fikir veren çıkar diye düşünüyorum.Yöneticiler gerçi gereken yere taşıyacaklardır.Bence önemli bir konu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuRAKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 738
BuRAKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 13:42
Gerçekten önemli bir konu peki neonlara karides dokunduğunda neonun tepki vermesi lazım karides çok korkak oluyor benim lepistes üstüne doğtu gelsin 2-3 cm geri atıyor kendini.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 14:48
Burak bey dediğiniz doğru kendilerine birşey değince baya zıplıyorlar.

Benim bu konudaki son kanım karideslerin ölmek üzere olan zayıf balıkları bu şekilde yakaladıkları ve yemeğe başladıkları oluyor.Yoksa normal şartlarda karidesin bir tetrayı yakalamasına bence imkan yok.

Teşekkür Edenler: [T]75716,mrbaracuda28[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kasim1986Çevrim Dışı

[B]11375,1[/B] [B]11737,2[/B]
Kayıt: 02/02/2011
İl: Denizli
Mesaj: 174
kasim1986Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 14:55

Kiraz ve amano karideslerimi lepisteslerle ayni ortamda tutuyorum. Lepistes nufusu cok kalabalik oldugundan haftada 1 lepistes olumu oluyor. Ama sayi gittikce cogaliyor. Karideslerin oluleri yedigini biliyorum. ama canli baliklara mudahale edebileceklerini dusunmuyorum. Benim gorusume gore olmek uzere olan baliklari olmeden yemeye baslarlar. Saglikli baliga birsey yapamazlar.


+1: [T]185021,termo59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 14:56
Arkadaşlar bir ara aynı şekilde bende kuşkulanıp foruma yazmıştım, karidesler geceleri balıklarıma zarar veriyor diye, ama sonradan anladımki karidesler, değil su şartlarım neonlarıma uygun değildi zamanla kötüleşip cansızlaşan neonlarım dibe indiklerinde karidesler onları yakalıyorlardı ve balık son bir hamle yaptığında ben görüyosam balık kaçamak istiyor sanıyordum. Oysaki balık zaten ölecek, bu sizlerdede olabilir yavrulardan hastalıklı güçsüz olanları yakalayabilirler yada balıklardan hasta olanları bu sayede akvaryumda hastalıklı yada güçsüz balık kalmaz bence bu karidesler akvaryuma en faydalı canlılar. Çürük bitkileri temizlerler, ölü balıkları yok ederler kalan yem artıklarını yerler kısacası akvaryumda eğer onları aşırı rahatsız edecek canlılar yoksa herkesin beslemesi gerekn bir canlıdır karidesler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurbuz64Çevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Konya
Mesaj: 103
gurbuz64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 17:42
Hepinize yazdıklarınız ve paylaştıklarınız için teşekkür ederim,ancak ben karideslerin bu kadar masum olduklarını zannetmiyorum.Birçok kişinin bildiğini düşündüğüm şöyle bir örnek vermek istiyorum,Kanalizasyon fareleri kulak memesini (İnsanların özelliklede çocukların ) yemesini çok severler,bunun için ilginç bir metodları vardır,uykuda olan insanların kulak memelerinin üzerine idrarını yaparak (bu idrar değilde başka bir sıvıda olabilir ) kulak memesini uyuşturur ve hissizleşen kulak memesini yer diye anlatılır. Bu canlıya avını (Burda av kulak memesinin sahibi olan insan ) uyuşturararak canlı canlı uzvunu yeme şansı tanıyan rabbim belkide karideslerede böyle bir avantaj vermiş olabilir. Çünkü üstteki yazımdada yazdığım gibi Moscow green yavrusu sanki uyuşturulmuş gibi kuyruğu canlı canlı yenirken bile bir acı hissetmiyır gibiydi. Tabiki bu hasta bir balık olabilir ancak neonların hiçbirisi şu an hayatta kalanlardan daha hasta değildi,sadece kuyrukları yenilen ve ölen neonlar hayatta kalanlara göre birkaç mm kısaydılar. Bence Kiraz karidesler gözlerine kestirebilecekleri büyüklükteki canlılara gece operasyonu düzenliyorlar, günün aydınlık saatlerinde ve balıklar hareket halindeyken değil karanlık ve balıkların uykuda olduğu saatlerde diye düşünüyorum,gözlemlemeye devam edeceğim birde şunu belirteyimki Kiraz karidesler geldikten sonrada Moscow damızlıklarım yavruladı ben yavruları ayırmıyorum bitkili akvaryumda çok fazla saklanabilecekleri yer var eskiden yavruların en az %50-70 i yaşayıp büyürken kiraz karideslerden sonra doğan yavruları 1-2 gün görüyorum yüzüyorlar ama daha sonra yeni doğan yavru popilasyonu hızla azalıyor ve şu an 1 aydır (Kirazları akvaryuma eklediğimden beri )yaşayan ,hayatta kalan yavru görmedim. Saygılar (Bendeki kiraz karidesler bayağı iri ondan olabilirmi bilemiyorum )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ebengisuÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2006
Mesaj: 12
ebengisuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 10:26
Konuyu hortlatmış olucam ama dayanamadım yazayım dedim. Mehmet Gürbüz beye birebir katılıyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum. Gündüz sapasağlam lepistesimi sabah tamamen kuyruksuz şekilde buluyorum. Kiraz karidesler yapıyor gece balık uyurken saldırıyorlar ama aynen Mehmet beyin dediği gibi balığı uyuşturuyorlar balık hiç bir tepki vermiyor. Kiraz karideslerin nüfusu azken ve akvaryumumdaki bitki sayısı da azken 4-5 ay hiç sorunsuz şekilde balıklarla geçindiler. Daha sonra lepisteslerin kuyuklarında ufak ufak tırtıklanmalar, kısalmalar görmeye başladım. Tül kuyruk çöpçümün kuyrukları kısalmaya başladı. Hatta birgün bu çöpçüyü gündüz vakti 4-5 karidesin afiyetle yediğini gördüm ama havyan kaçmıyordu bile. Aman dikkat kiraz karidesler bunu çok aç kaldıkları için yapmıyorlar bence. Bir süre sonra canlı balık etini yosuna, ota ve kuru yeme tercih eder hale geliyorlar. Aç kalmadıklarına eminim aynı ortamdaki cüce vatoz neredeyse obez oldu yemekten. Yemlemeyi farklılaştırmayı deniycem. Ya da son çare çok sevdiğim karideslerden kurtulmam lazım. Bilgisi tecrübesi ve bu işten kurtulan biri varsa yazsın lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacksparrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2011
İl: Samsun
Mesaj: 1686
jacksparrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 11:05
[QUOTE=ebengisu] Konuyu hortlatmış olucam ama dayanamadım yazayım dedim. Mehmet Gürbüz beye birebir katılıyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum. Gündüz sapasağlam lepistesimi sabah tamamen kuyruksuz şekilde buluyorum. Kiraz karidesler yapıyor gece balık uyurken saldırıyorlar ama aynen Mehmet beyin dediği gibi balığı uyuşturuyorlar balık hiç bir tepki vermiyor. Kiraz karideslerin nüfusu azken ve akvaryumumdaki bitki sayısı da azken 4-5 ay hiç sorunsuz şekilde balıklarla geçindiler. Daha sonra lepisteslerin kuyuklarında ufak ufak tırtıklanmalar, kısalmalar görmeye başladım. Tül kuyruk çöpçümün kuyrukları kısalmaya başladı. Hatta birgün bu çöpçüyü gündüz vakti 4-5 karidesin afiyetle yediğini gördüm ama havyan kaçmıyordu bile. Aman dikkat kiraz karidesler bunu çok aç kaldıkları için yapmıyorlar bence. Bir süre sonra canlı balık etini yosuna, ota ve kuru yeme tercih eder hale geliyorlar. Aç kalmadıklarına eminim aynı ortamdaki cüce vatoz neredeyse obez oldu yemekten. Yemlemeyi farklılaştırmayı deniycem. Ya da son çare çok sevdiğim karideslerden kurtulmam lazım. Bilgisi tecrübesi ve bu işten kurtulan biri varsa yazsın lütfen.[/QUOTE]
Bugüne kadar abartısız binden fazla kiraz karides yetiştirdim ancak ne canlı bir balığı ne de salyangozu yediler. Ama ölmüş bir balığı afiyetle yediklerine şahit oldum bence gece uykuda balığı yakalama yeme gibi bir durum olası değil. Böyle bir şeyi gören varsa yada videosu varsa izlemek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 11:17
[QUOTE=ebengisu] Konuyu hortlatmış olucam ama dayanamadım yazayım dedim. Mehmet Gürbüz beye birebir katılıyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum. Gündüz sapasağlam lepistesimi sabah tamamen kuyruksuz şekilde buluyorum. Kiraz karidesler yapıyor gece balık uyurken saldırıyorlar ama aynen Mehmet beyin dediği gibi balığı uyuşturuyorlar balık hiç bir tepki vermiyor. Kiraz karideslerin nüfusu azken ve akvaryumumdaki bitki sayısı da azken 4-5 ay hiç sorunsuz şekilde balıklarla geçindiler. Daha sonra lepisteslerin kuyuklarında ufak ufak tırtıklanmalar, kısalmalar görmeye başladım. Tül kuyruk çöpçümün kuyrukları kısalmaya başladı. Hatta birgün bu çöpçüyü gündüz vakti 4-5 karidesin afiyetle yediğini gördüm ama havyan kaçmıyordu bile. Aman dikkat kiraz karidesler bunu çok aç kaldıkları için yapmıyorlar bence. Bir süre sonra canlı balık etini yosuna, ota ve kuru yeme tercih eder hale geliyorlar. Aç kalmadıklarına eminim aynı ortamdaki cüce vatoz neredeyse obez oldu yemekten. Yemlemeyi farklılaştırmayı deniycem. Ya da son çare çok sevdiğim karideslerden kurtulmam lazım. Bilgisi tecrübesi ve bu işten kurtulan biri varsa yazsın lütfen.[/QUOTE]

Karideslerin böyle bir işe kalkacaklarına ihtimal dahi vermiyorum büyük ihtimal lepistesiniz ölecekti ve karides hasta lepistesinizi yerken yakaldınız şuç karidese kaldı. Bence akvaryum su koşullarınızı gözden geçiriniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 11:34
Merhaba ; uzun yıllardan beri lepisteslerle birlikte kiraz karides besliyorum ancak bu türden sorunlarla hiç karşılaşmadım.Yavrular ana tankta doğuyor ve büyüyor en az 7-8 nesildir lepisteslerimle kiraz karideslerim beraber yaşıyor.Bu akvaryumdan elde ettiğim kiraz karidesleri ve lepistesleri Edirnedeki birçok arkadaşa hediye ettim ama onlardan da herhangi bir şikayet almadım.

Kiraz karidesler hasta veya ölmüş balıkları yiyorlar ama canlı balıklara saldırdıklarını hiç görmedim ayrıca bendeki lepisteslerin kuyruklarında tırtıklanmada gözlemlemedim.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurbuz64Çevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Konya
Mesaj: 103
gurbuz64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 14:32
[QUOTE=ebengisu] Konuyu hortlatmış olucam ama dayanamadım yazayım dedim. Mehmet Gürbüz beye birebir katılıyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum. Gündüz sapasağlam lepistesimi sabah tamamen kuyruksuz şekilde buluyorum. Kiraz karidesler yapıyor gece balık uyurken saldırıyorlar ama aynen Mehmet beyin dediği gibi balığı uyuşturuyorlar balık hiç bir tepki vermiyor. Kiraz karideslerin nüfusu azken ve akvaryumumdaki bitki sayısı da azken 4-5 ay hiç sorunsuz şekilde balıklarla geçindiler. Daha sonra lepisteslerin kuyuklarında ufak ufak tırtıklanmalar, kısalmalar görmeye başladım. Tül kuyruk çöpçümün kuyrukları kısalmaya başladı. Hatta birgün bu çöpçüyü gündüz vakti 4-5 karidesin afiyetle yediğini gördüm ama havyan kaçmıyordu bile. Aman dikkat kiraz karidesler bunu çok aç kaldıkları için yapmıyorlar bence. Bir süre sonra canlı balık etini yosuna, ota ve kuru yeme tercih eder hale geliyorlar. Aç kalmadıklarına eminim aynı ortamdaki cüce vatoz neredeyse obez oldu yemekten. Yemlemeyi farklılaştırmayı deniycem. Ya da son çare çok sevdiğim karideslerden kurtulmam lazım. Bilgisi tecrübesi ve bu işten kurtulan biri varsa yazsın lütfen.[/QUOTE]
Öncelikle uzun bir zaman bu konuya benim ile aynı fikirde birinin yazmaması benim kendi kendime kiraz karideslerin günahını alıyorum fikrine kapılmama sebeb oldu. Ama sizinde yaklaşık olarak benim ile aynı şeyleri yaşamış olmanız beni aklıyor nitelikte. Sizinde yazdığınız gibi kiraz karidesler bunu aç kaldıkları için yapmıyorlar, ama şu olabilir, zayıf kalmış canlıları hedef alıyor olabilirler. Yinede ben halen şu an kiraz karidesler ile moscow blue besliyorum ve söylediklerime tanık oluyorum bunu kameraya çekin diyenler var, denk gelirse gerçekten çekeceğim. Sizede fikir beyan ettiğiniz için teşekkür ederim.
[QUOTE=jacksparrow]Bugüne kadar abartısız binden fazla kiraz karides yetiştirdim ancak ne canlı bir balığı ne de salyangozu yediler. Ama ölmüş bir balığı afiyetle yediklerine şahit oldum bence gece uykuda balığı yakalama yeme gibi bir durum olası değil. Böyle bir şeyi gören varsa yada videosu varsa izlemek isterim.
[/QUOTE]
Emin olun bende çok karides çeşidi besledim,Kristali, arısı yeşili turuncusu, kaplanı mavi kaplanı, sakurası, kirazı. Kiraz harici türler ile lepistes veyahut başka bir balık türü beslemedim, çünkü karides türleri değerli yavrularıda az olduğu için riske atmak istemedim. Ancak kirazlar istesenizde istemesenizde ürüyorlar, şu an 500 e yakın kiraz karidesim moscow blue lepistesler ile beraber yaşıyorlar 4 adette noen var, neonlar iri ve sağlıklı evelallah hiçbir karides yakalaşamıyor, ancak moscow blueları bilirsiniz o abartılı yere sürten kuyrukları ile erkekleri muhteşemdir işte o erkeklerin kuyruklarına tav oluyor bu yaramaz kirazlar, gündüz birşey yok hatta erkek lepistes en genç üretken çağında da birşey yok ama biraz yaşlanıp kuyruk gallavileşince bir gece operasyonu ile tarihten siliyorlar kirazlar onu. benim gözlemim bu şekilde, ama kesinlikle su değerlerinden kaynaklı bir şey değil öyle olsa tüm balıkları hasta ederiz, bu bence karideslerin doğasında olan birşey yada balık bireysel olarak güçsüzleşince hallediyorda olabilirler. Yinede yorum yaptığınız renk kattığınız için teşekkür ederim.

[QUOTE=Batuaydin] Karideslerin böyle bir işe kalkacaklarına ihtimal dahi vermiyorum büyük ihtimal lepistesiniz ölecekti ve karides hasta lepistesinizi yerken yakaldınız şuç karidese kaldı. Bence akvaryum su koşullarınızı gözden geçiriniz.[/QUOTE]
  Batu bey tüm arkadaşlarım gibi sizinde görüşlerinize saygı duyuyorum, ancak sizi birde bu karides konusunda duayen kabul ederek şunu söylüyorum, emin olun su değerleri ile ilgili bir konu değil, yada karides türlerinin tümünde gözüken karakteristik bir özelliktir gibi bir iddam yok ama şu varki böyle birşey oluyor, sizdende imkanınızvarsa bunu gözlemlemenizi rica edeceğim.
gurbuz642012-12-07 15:00:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OlurunaBırakÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2012
İl: Adana
Mesaj: 44
OlurunaBırakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 14:53
   Akvaryumda yosun sorunu yaşadığımdan dolayı kardieslere yem vermiyorum yosun yesinler diye ama son 1 haftadır bettanın kuyruğu jiletlenmiş gibi,karidesler yaptımı bilmiyorum ama Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin aç olan canlı herşeyi yapar belkide yiyorlardır bettayı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir