Kiremit dekor


seralexÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2012
İl: Denizli
Mesaj: 19
seralexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 17:54
30 cm lik astronotumun yanına 2 tane 6 7 cm boylarında zebra attım, akvaryumumda fazla dekor yok. Zebraların sıkıştığında kaçıp saklanabileceği bir tane büyük yapraklı bitki var, akvaryumun diğer köşesinede oluklu kiremitler var onlarda kırarak hem dekor hemde zebraların gerektiğinde saklanabileceği bir yapmak istiyorum. 

Bu kiremiti koymamın balıklarıma zararı bir zararı olurmu? koymadan önce ne gibi işlemlerden geçirmem gerek.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSCARGTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 67
OSCARGTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 19:21
Serkan Bey
Kiremit kil, feldisap ve kireç gibi malzemelerin karıştırılarak fırınlanması ile üretilir. İşlemi hızlandırmak için çeşitli kimyasallar kullanılarak yoğunlaştırılabilir. Dolayısı ile gerek kimyasal gerekse kireç salınımı yapabileceği düşüncesindeyim. Ayrıca kırılan tuğlanın keskin kenarlarının balıklarınızı yaralama ve hastalığa davetiye çıkarabilmesi muhtemeldir. Saklanma yeri olarak doğal toprak kapları kullanmanızı tavsiye ederim. 

Bu arada yetişkin astronotlarınızın yeni zebra lara pek misafirperver davranacağını sanmıyorum. 

Saygılarımla

OSCARGT2012-06-18 19:23:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 672
MertMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 01:06
Nebil bey haklı ancak cok eski köy evlerinin catısında olan sadece topraktan yapılan kiremitlerden bulursanız olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seralexÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2012
İl: Denizli
Mesaj: 19
seralexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 11:00
Cevap için teşekkür ederim arkadaşlar, kiremiti koymaktan vazgeçtim çünkü saklanma yerine gerek kalmadı. Akvaryumuma attığım ilk beyaz olan zebra astronotla uyum sağlamıştı zaten, daha sonra attığım gri siyah renkli zebra için düşünüyordum kiremiti ama beyaz zebra diğer zebrayı adeta parçaladı. Ne yüzgeçleri nede kuyruğu kaldı vücudunda da darbe almadığı yer yoktu bende hemen aldım zebrayı ve başka bir akvaryuma koydum şimdilik orda iyi ve toparlanmaya başladı, hatta oradaki rainbowlara saldırıyor şuan. yani sağlığı baya iyi :)

Şuan akvaryumda beyaz zebra ve astronot ikisi kaldı, önceleri zebra için endişeleniyordum onun için saklanma yeri olarak kiremiti düşünmüştüm ama zebra o 7 cm lik boyuyla 30 cm lik astronota kafa tutuyor, artık astronot için endişe ediyorum. Astronotumun keyfini kaçırıyor, habersizce arkasından yanaşıp kuyuruğuna saldırıyor sonra hemen bitkinin arkasına kaçıyor:) ama genelde ikisi iyi, beraber yüzüyorlar, hatta zebra astronotu taklit ediyor :)

Artık kiremit koymayacam ama derelerde bulunan pürüzsüz taşlardan bulup balığın girip çıkabileceği kadar boşluklar olacak şekilde kule gibi yapacam.

Ve birşeyi daha anlamış oldum, zebralar akvaryumda beslenecek balıklar değil. 1 aydır 3 farklı akvaryumumda 3 zebrayı besliyorum, ya birbirlerini yiyorlar yada diğerlerine saldırıyorlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir