ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OSCARGT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2012 17:08
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2013 00:30
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
nebil erensoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nebil Erensoy

SON 10 MESAJI

Orta amerıcan tankında tetrazon
Astronot, Jaguar gibi büyük ağızlı avcı balıklar hariç olabilir diye düşünüyorum. 
Arkadaşlar bakarmısınız hastalıkmı degilmi?
Green terrör olabilir. Canlılar bölümünde güney amerikan türleri arasında davranış biçimi orta sert olanlardan seçebilirsin. Bir de farklı türler olacaksa çift olmamalı. Üreme zamanı çok agresif olurlar. Üretecekseniz tek tür besleyin. Challenger da olmaz. 
Arkadaşlar bakarmısınız hastalıkmı degilmi?
Öncelikle konuyu yanlış başlığa açmışsınız. Hastalıklar bölümünde açmanız gerekir. Bunun dışında akvaryuma yaptığınız canlı seçimi çok yanlış. Bellik ciddi bir para harcamışsınız ama keşke akvaryumu kurmadan bu başlığa konu açsaydınız. Astronot ve arowana dışındaki bütün balıklarınız o akvaryuma tür olarak uyumsuz. Üstelik Astronot ve arowana balıklarınız henüz yavru ve yanına uyumsuz(hem su sertliği hem davranış bakımından) türler eklemişsiniz. Muhtemelen hastalık beyaz benek ama tedavi etseniz bile bu kadar yetişkin ve hareketli balıkların arasında yine strese girecek ve hastalık tekrarlayacaktır. 

Bu tür balıkların bakımı biraz tecrube gerektirir. Size tavsiyem astronot ve arowana dan vazgeçemem diyorsanız bunun dışındaki balıkları akvaryumdan çıkarın yanına aynı tür veya diğer orta sert amerikanlardan ekleyin. 
OSCARGT2013-03-12 19:48:57
astronot kavga
Altı aydır birlikte olduğum ve 2 green terrörle birlikte barış içinde yaşayan astronotlarım kendi aralarında 1 saati bulan ciddi bir kavgaya giriştiler. İkisi de ciddi şekilde yaralandı. Sebebi ne olabilir?
Astronotta yüzgeç yırtıkları ve beyaz oluşumlar
Beyaz benek olmadığını düşünüyorum.  Leke içe dönük ve kabartı yok... Beyazlık mantarı hatırlattı bana ama emin olamadım. Özkoçak2013-01-07 12:53:55

Fikri olan yok mu?
Astronotta yüzgeç yırtıkları ve beyaz oluşumlar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: yüzgeçin birinde yırtık ve yırtık dibinde beyaz oluşum. solungaçın hemen altında yuvarlak beyaz hafif içe çökük beyaz leke.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 450

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: toplam 2 astronot, 2 green terrör, makrakanta ve vatoz. Hasta astronot yaklaşık 1 yaşında ve 16-17 cm boyutunda.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İki kez 3 er dakikalık kaya tuzu banyosu denedim. bir değişiklik olmadı 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Bu durum yaklaşık 2 aydır var. Balığın davranışları normal. sırt yüzgeçinde ve sağ yüzgeçi bir türlü iyileşmeyen yırtıklar ve beyaz oluşumlar bir türlü geçmedi.
Teşhis ve tedavi önerilerinizi bekliyorum



En büyük astronot
Büyümelerini destekleyecek hızlandıracak tavsiyesi olan var mı? 
En büyük astronot
Astronot besleyen üyeler akvaryumda astronot balığını kaç cm e kadar büyütebildiklerini paylaşabilirler mi? Ayrıca büyümesi için nelere dikkat ettiğinizi de belirtirseniz balıklarını büyütmek isteyen akvaristlere de yol gösterecektir.
100x35x50 Challencer Beslemek İstiyorum
Kör olan tür http://www.akvaryum.com/pangasius_pangasius_(kopekbaligi_pangasus)_tatlisur_58_293.asp linkteki kedi balığıdır. Challenger lar kör değildir ama doğada 250 cm e kadar büyürler ve çoğu zaman akvaryum boyutu ile büyümeleri orantılı olarak durdurulamaz. Ayrıca çok hızlı yüzerler ve geniş alanlara ihtiyaç duyarlar.Bir çok kez akvaryumda dönüş bile yapamayacak hale gelmiş büyüklükte challengerler gördüm. Benim de çok beğendiğim bir olmasına rağmen maalesef akvaryumda beslemek bilinçli bir akvaristin yapacağı bir şey değil. 
400Lt Amerikan Karma!
Jaguar ile astronot su sertliği bakımından da uyumlu değildir. Jaguar daha sert su sever. Ayrıca jaguar astronottan büyük olduğunda sorun çıkarır. Astronotlar beslenme zamanı dışında çok sert balıklar sayılmaz. Green terror olabilir ama astronottan büyük olmasın.  Aynı boydalarsa zaten astronot daha hızlı büyüdüğünden kısa sürede green terror ü geçecektir. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.